Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем

като съм на скорост в ниски обороти има много странно клатене в скоростния лост и в задвижването, на високи не се усеща. има го и когато не съм на скорост, а ако съм на скорост, но натисна съединитея и се движа от към скоростите се чува хлопкане. незнам дали го описвам добре, но проблема е осезаем.

хрумващите ми неща, като карета, които са за смяна на задния кардан, но от известно време насам, а и вибрациите от тях са други. все пак мисля да ги сменям вече, но се съмнявам да е от това. мисля си възможно ли е да е от недостиг на масло в скоростната или раздатката...

според мене ,както описваш проблема е тампон на скоростите,раздатката или двигатела. Незнам за каква машина говориш но това е най логично. Липсата на масло е по-слабо вероятна причина да ти тресе лоста.

Коментар

и аз мисля, че не е от недостига на масло в скоростната кутия - ако беше така скоростите просто щяха да влизат чувствително по-трудно без странни шумове и дори ли да решиш, че нещо трака то нямаше да има значение на какви обороти си

Коментар

и аз мисля че проблема е някъде в някой тампон

Коментар

А евентуално да имаш луфт на шлиците на вала ( кардана )

Коментар

Аз направих едно кръгче с колата. Вибрацията е много странна, мека и дифузна, няма почуквания и твърди удари като да е от луфт, просто в определени моменти двигателя и свързаните към него агрегати се разклащат по-силно, и това рефлектира върху скоростния лост. Вибразията е мека и бесшумна, но с голяма амплитуда, като при това не се чуства промяна в работат на двигателя, и не се чува никаква промяна в шума. Както си работи, така , просто почва да тресе по-силно и после пак се успокоява. Че има мек тампон има, ама това е само следствие, защото през останалото време точти няма вибрации. Подобно нещо съм чуствал само преди време на една Волга, при изметнат притискателен диск.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

При мене пък става така като се свърши нафтата, и започне да дръпва и въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                При мене пък става така като се свърши нафтата, и започне да дръпва и въздух.
                Тогава не почва ли да върви по-зле и да се промени звука на двигателя?
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да, има ... А, вдянах, забрави.

Коментар

патил сам си от подобно нещо и най вероятно е или от тампон или от съединителя износен или придобил не правилна форма
                    при мен проблема беше от тампон на скоростите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X