Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с паленето на П38

Здравейте колеги

Имам малък проблем със сутрешното палене. Може пък и проблема да е голям просто не сам запознат . Та накрако сутринта реших да запаля мойта каруца както обикновенно но тя не пожела. След малко дърпане на боксир пламна. Имам някакви мътни съмнения че не подгрява защото докато я въртях излизаше бял дим от ауспусите което ще рече че нафта има но направо си мирише на сурова. Някакви идей? да ми помогнете със съвети какво да погледна да човракна нещо?

ПС: наскоро проверяваха всичките подгряващи свещи

До: Проблем с паленето на П38

Първо бих прегледал свещите.После акомулатора.Стартера върти ли ,,бодро''?
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Акумолатора е нов и варти доста добре няма го това вът вът да се усеща че се мъчи. Колкото до свещите ги проверявахе наскоро е ще сам голям карък ако са изгорели всичките наведнаж, това вазможно ли е ? Досега ми палеше без проблеми(без значение от ваншната температура)

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
        Акумолатора е нов и варти доста добре няма го това вът вът да се усеща че се мъчи. Колкото до свещите ги проверявахе наскоро е ще сам голям карък ако са изгорели всичките наведнаж, това вазможно ли е ? Досега ми палеше без проблеми(без значение от ваншната температура)
        Да , но досега беше топличко.
        Хванат ли студовете - почват проблемите с дизелите.
        Провери си свещите при читав майстор / може новите, които си сменил да не са подходящи/.
        Виж какво е положението с горивния филтър и си провери дали не се е желирала нафтата. Сложи си добавка в горивото.
        Ако това не помогне , отивай на диагностика в читав сервиз.
        Успех!
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ако не си пробвал още: дай на контакт и изчакай 20-30 сек., след което завърти. При мен явно има проблем и системата са изпразва като стои по-дълго, та това ми върши идеална работа засега.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
            ..Хванат ли студовете - почват проблемите с дизелите...
            Вчера при минус 11 запалих на третия оборот, без нито една работеща свещ Става въпрос за 200Tdi. Положението с 300Tdi е почти същото, тъй че внимавайте много с обобщението "дизели".

А ако замръзне нафтата е ясно...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Вчера при минус 11 запалих на третия оборот, без нито една работеща свещ Става въпрос за 200Tdi. Положението с 300Tdi е почти същото, тъй че внимавайте много с обобщението "дизели".

А ако замръзне нафтата е ясно...
              Имал съм в предвид: подгряващи свещи, вода в нафтата, лятна нафта, слаб акумулатор.
              Не се засягайте и аз карам дизели и си палят, когато всичко е ОК.
              Бъдете здрави!
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

колега провери си помпата в резервоара тя ако не работи едва ли ще запали на стартер
                [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Мерси много за препоръките. От 10-години карам дизел и може да се каже че имам малко понятие от по обикновенните проблеми. Уви при Ренжа беше друго. Оказа се че от скоро отримунтирания мотор е изпаднало едно болче което попада на една от подгряващите свещи и замасява към двигателя, при което 80 амперов бъшон гори и няма никакво подгряване. Колкото и странно да ви звучи на мен ми се случи. Оказа се че бушона и тои е заврян на последното място което можеш да си помислиш (под компа на двигателя).

ПС: мерси много на всички който се опитаха да помогнат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X