Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на централния диференциал за Дискавъри 2 TD5 / 2002г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокаж на централния диференциал за Дискавъри 2 TD5 / 2002г.

Здравейте,

Имам Дискавъри 2 2002г. Ленд Роувър за махнали блокировката на централния диференциал от лоста за понижаващите предавки. Но централния диференциал е не е променен и има възможност за блокиране. Липсва единствено лостовата система. На модел 2003 е напълно същият и блокировката е върната.

Въпросът ми е - може да се монтира лостова система от модел 2003г. на мястото на моята (2002г.) или нищо подобно за да може да се блокира диференциала?

Някой ако е правил нещо подобно и би го споделил - ще съм му много благодарен.

Предварително благодаря,
    Весо

Погледни тук, мисля имаше даже чертеж как да се направи.

http://www.discoweb.org/

Коментар

Диско-2004 има ли...?

Напоследък се заглеждам по Диско 2004-2005 год, TD5, ама искам да попитам дали има сред тях такива дето да имат и блокаж на среден диференциал, или всички са само с бързи и бавни. Сега съм с Патрол-99г., а той е парт тайм. Аз искам перманентно 4х4 с възможност за блокаж на среден диф.

Коментар

До: Диско-2004 има ли...?

Май след 2002 им е възстановен блокажа.То и на другите го има,но самата лостова система е така направена,че не може да се включва.Незнам каква е причината.Това което мога да ти кажа от опит е че не е от най безпроблемните коли.Скоро карах Нисан като твоя и мога да те уверя,че е значително по-добра машина.Само дето е парт тайм,но определено е по-добър.

Коментар

Последните Disco2 са от 2004, така че ако някой ти каже 2005 или е 3-ка или е по-старо.
          И да, има си блокаж на централния диференциал стандартно, а някои и на задния също. Даже и регулируемо окачване на задния мост имат повечето от последното производство 2004.
          А на коментара на Иван ще кажа само, че от стара кола до стара кола разлики бот и да слага всичко под общ знаменател по-добро хич не е обективно.
          Чисто от логическа и практическа гледна точка да ти кажа Disco 2 от 2004 e изключително надежден и изгоден автомобил, първо поради факта, че LR са излекували всички "детски болести" след 8 годишно производство и е с много добро оборудване и материали както се практикува на последните серии. Същевременно продажната цена е била също много атрактивна предвид последващата смяна с новия модел. Така, чве ако намериш такова на добра цена, определено си заслужава. Аз лично съм карал известно време такова Disco и бях супер доволен. Колата си се движи безгрижно а като и знам шофьора и използването, направо е супер здрава.
          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
          lre-bulgaria.org

Коментар

Колега Navi,моето Дискавъри като за "стара" кола е в състояние много по различно от това в което са повечето такива коли които се търкалят по нашите пътища и автооказиони,но това е друга тема.Незнам колко си карал точно този модел,но аз продължавам да твърдя,че не е най безпроблемния,като даже включвам наблюдения и върху др.такива возила.Разбира се всеки има право на симпатии и избор.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
              .............................че не е най безпроблемния,като даже включвам наблюдения и върху др.такива возила.
              Аз пък искам да Ви помоля да споделите, кой е безпроблемният автомобил? Мисля, че е излишно да спорим по-този въпрос, защото няма такъв, ако знаете какви са, къде и как се появяват проблемите и кои са слабите му места, можете да ги споделите за сведение на тези, които не знаят, но такива изказвания от рода "не си купувай ххххххххххх, защото не се безпроблемни" смятам за несериозни.
              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                Последните Disco2 са от 2004, така че ако някой ти каже 2005 или е 3-ка или е по-старо.
                И да, има си блокаж на централния диференциал стандартно, а някои и на задния също. Даже и регулируемо окачване на задния мост имат повечето от последното производство 2004.
                Раздатката си има блокаж, ама при някои не се ползва- просто са поръчани с друга лостова система -не всички карат джип в гората, а ТК си върши работа.
                А за блокаж на задния мост - къде си го има стандартно- няма и не е имало. Само при Дискавъри 3 и РР Спорт може да се поръча такъв диференциял. При старите не се предлага, нито при дифендър дори.
                А задното окачване- предлага се с въздушно задно окачване с 2 позиции- нормална и висока за извън пътя.
                http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Ще дам пример за безпроблемен автомобил.Пак е LAND, но не ROVER и то обаче при условие,че е от магазина.Не казвам да не се купува xxxxxxxxx,защото аз продавам моя доста неуспешно и от доста време.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                    Ще дам пример за безпроблемен автомобил.Пак е LAND, но не ROVER и то обаче при условие,че е от магазина
                    Пак Land но не Rover,мога да кажа че е и в него има проблем. Нов от магазина ,на 130 000 км основен ремонт на двигателя,нов блок,бутала,сегменти ,ново турбо ,една дума нов мотор.Служебен карам го от както го взех от магазина,обслужва се само в оторизирани сервизи.Тъй че и тази марка не е гаранция за безпроблемен автомобил.

Коментар

Е тогава се предавам.Абе и аз бях чул едни такива неща за двигателите на 120 ките.Ама на 130х. си извън гаранция.Никой вече явно не желае да прави здрави автомобили за съжаление.4-5 год. или 150-200х. и айде в Горубляне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X