Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ECU на TD5, Помогнете!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ECU на TD5, Помогнете!!

Имам следния проблем: Свалихме модула на мотора за смяна на чипа/тунинг/- запояване на цокъл и нов сменяем чип, при закачане на компа/акомулатора беше откачен/ светят лампите за окачване, скоростите S и М и още няколко, Не пали. Същото става и с заводския чип не пали, откачих компа и пак е същото!!! Т.Е. все едно откачен компютър. Сега компа е занесен да се проверят спойките на цокъла ама мен ме притеснява дали е от това?
    Какви може да са проблемите?
    Disco II td5
    2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
    planed: air locker, rear D44bumper

До: Проблем с ECU на TD5, Помогнете!!

Компютър!

Вероятно този, който е правил интервенции ..... може да си ги оправи сам ???

Иначе ......
    Честито!!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

въпроса е , като се откача компа, да не иска после някъкво ресетване....лошото е че и с заводския чип не пали...и има едно и също поведение и при закачен и при откачен комп...не знам да гледам нещо буксите...или на диагностика...лошо е че освен в Мото пфое не знам къде имат софтуер...и джипа ми е в Бистрица и няма местене..
      Disco II td5

Коментар

Софтуер има на всякъде !!!!
        Носят си лаптопа и интерфейса .... и толкова.
        Даже и аз имам .....

Няма ресетване, няма глупости!
        Последно редактирано от CarTest™; 17-10-08, 17:01.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

ясно е за софтуера, въпроса е че тук нямам точно за ТД5...а иначе чипа от Гетмания го пратиха...доста чипове са взимани от там...надявам се да е лоша спойка на цокъла или буксите...иначе ще влезна в приключение с нов комп...ако е това разбира се
          Disco II td5

Коментар

Според мен се е загубила синхронизацията между ECUто и BCUто(при условие че интервенцията с чипа е извършена добре).Имам подозрения че щом чипа е бил запоен то най вероятно ECUто има(ло) възможност да се префлашне(гарантирано след 2002г.)

Коментар

слава боги проблема се реши бързо, с презапояване на цокъл/нов по хубав/, имам 3 чипа- орегинален, средно положение- около 160кс предполагам и надут- 170-180кс предполагам, като с последния наистина върви страшно многа, ама пуши и харчи като кремиковска бетонобъркачка..та сега е със средно положение и върви доста по добре от преди, предстоят тестове за скорост и разход...
              Disco II td5

Коментар

Здравей, като гледам подписа ти , и аз съм направил горе долу същите подобрения по машината както и ти. Преди време в темата в която пиша попитах за един сайт www.td5alive.com в който се предлагат не само чипове за повишаване на мощността на двигателя а и интеркулер, ауспуси и още няколко неща. Та въпроса ми е , ти само чип ли сложи или мислиш и кулера примерно да барнеш ... защото на мен ми се върти в главата направо целия комплект за дискавъри да поръчвам ...

Коментар

за сега само чип, и ефекта е много голям, ще сменям и кулера по натам
                  Disco II td5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X