Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем помпа на хидравликата и пробка на скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем помпа на хидравликата и пробка на скоростна кутия

Привет,

имам следните два проблема и преди да отида да ми ги разрешат искам да се посъветвам:

1. Пробката за проверка на маслото в ск. кутия е сечена с нещо (очевидно при опит за отвиване и вече е достатъчно плитка, за да не може да се вкара вътре четириграм. Предложението на сервиза е да заварят болт към пробката и така да я развият. Има ли някой идея от какъв материал е ск. кутия?

2. Едно от ушите на помпата на хидравликата се е спукало, в резултат на което помпата се е изкривила. Цена на нова такава от Paddocк e 260 GBP. Идеята е да се свали помпата и да се завари, но не е ясно от какъв материал е. Някой да има идея?

Ако имате други идеи или опасения - споделяйте. Мерси

До: Проблем помпа на хидравликата и пробка на скоростна кутия

Скоростната кутия е или алуминий или чугун , но пропката винаги е стоманена , затова може към нея да се завари болт , но не е работа за всеки .
    Помпата като я видиш би трябвало да предцениш от какво е , ако можеш дай някакви снимки , за да ти дадем съвет .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

По т.1 - защо не опиташ първо с лепене с течен метал /но по-сериозен от поксипол/. Понеже преди години помагах на един, който режеше с оксижен, разтопените капки метал бяха значително по-големи по обем преди да изстинат. Мисълта ми е - може би не е невъзможно при разширяването си пробката да деформира метала около нея.

Коментар

Я виж дали четириграна не е 12.5 мм ( 1/2 ") ако е такъв дотъркаляй ми се да пробваме с "чукащата" отверка пък и за помпата може да измислим "побългаряване" щото без да видя и пипна
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Възможно е разпробиване и нарязване на обратна резба. Болт и се отвива. Не трябва да се просвредлява докрай. Това със заваряването също е решение, но е доста отговорно /запалване, деформации.../

Относно помпата: трябва да се свали и да се занесе на читав цветен заварчик. Той ще прецени какво и как и ще му кихнеш 20-тина лева. Знам двама - един в Красна поляна и един на Хладилника. Ако те интересува ще ти обясня къде са.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Привет отново,

ходих да снимам, ама с GSM-а не е много качествено, все пак:

http://picasaweb.google.com/ndragiev...RoverUnderBody#

@velio: имаш ли идея какво е това по-силно от поксипол и от къде да се сдобия? Или сервиз в София, където ще се заемат?

@дядо владо: мисля, че проблема се е получил точно от опит за развиване с "чукане", та засега ще се огледам за други варианти

@c_gul: дай моля те координати за заварчиците (тук или на ЛС), Хладилника ми е по-близо.

Мерси на всички!
            Прикачени файлове

Коментар

Знам за двукомпонентен течен метал на BISON, който по мои наблюдения е значително по-здрав от Поксипол. Предполагам, че има и още по-сериозни лепила, но дали могат да бъдат натрупвани - не знам. Може би, ако се изработи парченце стомана по формата на отвора и се уплътни с такова лепило... И преди развиването да го фъснеш с антикорозионен спрей... Ама съм музикант, нали знаеш! Нека и някой по-знаещ да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                .............. Може би, ако се изработи парченце стомана по формата на отвора и се уплътни с такова лепило... .
                Абе и на мен ми се завъртя тая идея в главата като алтернатива на заварката. Тоя Бизон е убиец. С него лепих основата на единия халоген и съм много доволен от резултата. Дават му якост 200 кг/кв.см /предполагам на опън/

Аууу тая пробка 'ного зле бе!

Пътя от Зоопарка за Черни връх /ако идваш от Симеоновско шосе/ след Кока-кола и Винзавода в дясно ила една база на СБА / може и да е бивша/. Вътре е. Пак от дясно като влезеш в двора. Има тенекеджии бояджии. Всякакви. Ще питаш ака не го намериш веднага. За съжаление нямам телефон. Препоръчан ми е от Братя Флекс.
                Последно редактирано от c_gul; 15-10-08, 18:38.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Помпата мй ще стане със заварка и пропката също .Може да се подостри един болт, който да влезе в дупката и да се завари при тази операция и резбата ще отпусне малко даже може след това да си ползваш същата пропка , само гледай болта да е поне 8.8 .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това със заварката и деформацията може да се провери, като се знае температурата на заварката и коефициента на разширение на стоманата при тази температура - предполагам. Все някой из форума ще е учил металургия и ще може да даде предварителен отговор за опасностите при заварката.

Коментар

Завари на пробката болт или гайка и не и се притеснявай.Ще се развие и няма да повреди другия метал.Особено пък ако е алуминиев той много бързо и ще истине.

Помпата акто я гледам ти е същата като на БМВ. От снимката много не ми е ясно какво ти се е счупило.Може и да не е е самата помпа а палнката където я държи.Ако е тя мисля че имам една такава и ще ти я дам ако е същата и не съм я хвърлил.

Ако проблема ти е в помата по моргите се въртят около 60-80 лв.Аз мойта за 20 я взех ама си беше с доста късмет.

И като я свалиш и не ти пиша в темата може да ме подсетиш на ЛС ако ти трябвам щото много много не следя този раздел
                      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                        Помпата мй ще стане със заварка и пропката също .Може да се подостри един болт, който да влезе в дупката и да се завари при тази операция и резбата ще отпусне малко даже може след това да си ползваш същата пропка , само гледай болта да е поне 8.8 .
                        Колегата ти го е казал точно, нито е първата нито ще е последната заварена пробка без проблеми.
                        Don't hunt IF you can't kill
                        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Да и аз подкрепям. Корубата е алуминиева т.е. един огромен радиатор, заедно с маслото е нея.

Коментар

Мерси на всички,

след прочетеното реших, за развиването да отида до Автобраво (където ми обясниха какво смятат да направят) и да следя да заваряват бавно (по малко и след изстиване). Пробка ще си купя нова от Дарукар (проверил съм и имат налична).

Пак там (Автобраво) ще свалят помпата и като се види кое точно е счупено ще мисля къде и какво да правя.

За втора употреба съм ОК, но звънях на 1-2 места да питам и ми обадиха цена от 400 лв., на което се изсмях. Ако е същата като на BMW (що пък да не е, нали и мотора е техен) ще е добре. Мерси за идеята.

Приемам идеи за места на които се справят добре със заваряване на алумин и чугун, освен този, за който c_gul е писал.

Още веднъж мерси на всички за съветите, лек и безавариен.
                            Последно редактирано от nikidd; 15-10-08, 20:30. Причина: доуточняване

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                              Привет отново,
                              @дядо владо: мисля, че проблема се е получил точно от опит за развиване с "чукане", та засега ще се огледам за други варианти
                              Някой ден ако се видим ще ти я покажа "Чукаща" отверка е малко по-разлчен инструмент от обикновенна отверка по която се чука (секач) - не е това което ти е изяло ръба от вън
                              оргинално не е било 4, а 12-тостен или поне от снимката така ми се струва обаче без да видя с очи толкова май със заварка е най-лесно.
                              П.П. Писали сме заедно. Добре си решил.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X