Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за джанти на Диско 3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за джанти на Диско 3

Искам да си взема стоманени джанти(или втори комплект алуминиеви) за Диско3, на които смятам да си монтирам зимни гуми.
    Та въпроса ми е дали ако си намеря джанти от Диско2 ще станат на мойто Диско3?
    И дали някой няма за продаване - 16" или 17"?

До: Въпрос за джанти на Диско 3

Колега Ленд роувърът е стил.Забравяй веднага стоманените джанти!Диско2 е 2,ти караш 3.Слагай зимните гуми в/у тези джанти или в МФ.Така де това не е вършачка.

Коментар

Хм, зависи колко е див и къде кара. Аз съм за стоманени.

Коментар

Поради лъскавината и цената си мисля,че няма да е толкова див.Тази машина е много готина/поне за мен/ и не бива да се осакатява нито с джанти нито с камънаци и клонаци.За дивотии има други котурки.Пък и човека като,че ли е улегнал.

Коментар

Така е, прави сте, ама си мисля че за зимата е по-добре джантите да са стомамнени.
          Вярно че в МП има всичко, ама и там са едни цифри... нестига че гумите са почти 2000 лева, ами още толкова за джанти някак си не ми се дават и затова реших да питам...

Коментар

До колкото знам стоманени джанти за Диско 3 няма произведени от Ленд Ровър. Трябва да търсиш от 3-ти производител.

Моето наблюдение, че алуминиевите джанти произведени за ровър са много здрави. Освен това има голямо значение какви гуми слагаш. Скоро си купих нови и гуми АТ и ми направи впечатление че гумата си има борд които да пази ръбовете на джантите. т.е. ако я караш по камъни, може да скъсаш гумата но да не повредиш джантите. Все пак гумите са консуматив.

Освен това, ако в спесификацията на колата най малкия обозначен размер е 18 инча не бива да слизаш по надолу. т.е. на 17 или 16 инча. Ако слезеш по надолу трябва да вземеш доста по високи гуми за да стане рамера > или = на тоз на 18" заедно с гумата иначе започваш да имаш проблем с тракшън контрола.

иначе идеята да си вземеш 2-ри комплект джанти с гуми е ОК, защото ще плашаш минимум 100 лв на година само от прехвърляне на гуми на едни джанти.

Поздрави
            LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
            LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
            [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
              и не бива да се осакатява нито с джанти нито с камънаци и клонаци..
              Съвсем правилно! Трябва да се облагородява с джанти /железни/, камънаци и клонаци. Докато не започне да загатва за "...в пороя влачена..." още не е класен ЛР.
              Железни джанти на Диско 3 ще е бруталия за първа страница на списание!
              Търси ли по спесификацията на джантите в алтернативни интернет магазини?

Коментар

Значи разбрах че джантите трябва да са с отвори 5х120, централен отвор 72,6мм. и рамер или 7,5J17"ЕТ40 или 8J18"(8,5J18") с офсет 40-45мм.
                Ама ударих "греда" с търсенето в БГ...

Коментар

Има доста джанти с гуми в ebay.co.uk, но проблема е транспорта. Повечето са pickup only т.е. да си ги вземеш на място. Ако имаш човек там.. може да се направи изгодна сделка.
                  LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                  LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                  [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X