Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тече от чисто нов семеринг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тече от чисто нов семеринг

Смених си съединителя на моето Диско и си викам така и така съм го отворил я да сменя и семеринга на коляновия вал,отидох до Мото-фое че не ми се чакаше да поръчвам от Англия взех си и го смених.ТЕЧЕ ма...му и се чудя защо,тея ли ми продадоха скапан чарк или при смяната нямах силикон та намазах капачето с херметик,от кво може да е....?

До: Тече от чисто нов семеринг

Най вероятна си обърнал гумичката и пружинката на семеринга е излязла и не държи.Правилната/поне за мен/ смяна е взима се семеринга намазва се хубаво с грес,както и вала на СК и се подвежда леко под ъгъл.После се донабутва внимателно без усилие защото семерините са скапани и много лесно им се вади пружинката и не държи нищо.
    Ако не си сложил скорстната кутия пробвай да го извадиш и да оправиш пружинката.

Коментар

Семеринга е без пружинка заработен е в алуминевото капаче и няма как да го прецакаш при монтаж,лошото е че всичко съм сглобил и протече след около 300-400км. пробег

Коментар

А как извади стария семеринг? Това е може би най-тънкия момент, защото една лека драскотинка ако си оставил на вала и както казваш след 300 - 400 км и пак протича, а отстраняването на такава драскотинка е сложно....
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Ето какво представлява семеринга нищо не е наранено по вала
          Прикачени файлове

Коментар

Миналата неделя сменях същата семеринга.Старата течеше като за световно заради износване.Поръчах си нова от Англия но си взех и нова гарнитура.Старата гарнитура беше метална (може би оригиналната),след смяната вече не съм имал проблеми с теча.Според мен това че не си сложил нова гарнитура е проблема.Зад тази семеринга има налягане от маслената магистрала на основния лагер и сглобката със силикон ти е изиграла лоша шега.Новата гарнитура има повърхностен слой който прилепва много добре по алуминиевите части и служи като лепило.
            За употреба на силикон заедно с гарнитура не съм чувал никъде.Силикона се употребява самостоятелно а за лепене на гарнитури се ползва червеното лепило "ХЕРМЕТИК" което се води точно лепило за гарнитури. Според мен голямата ти грешка е намазването на гарнитурата със силикон. Абе да ти кажа ,от третия път всичко става.Като знам как се сваля кутията може да направиш мускули и да си обогатиш речника с цветисти думи.
            Нещо друго мога да ти препоръчам.Болтовете на маховика са лепени така ,че ползвай нужния препарат на ЛОКТАЙТ
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Възможно е да си прав ама на старата също нямаше гарнитура само си личеше че има един черен силикон който старателно изчистих и намазах с херметик та затова въобще не съм се сещал за гарнитура ако има такава тея от Мото-фое що не ми я дадоха или поне да ме бяха питали бе да им ма.... като знам колко работа ми се отваря пак ако сложа нова гарнитура и този семеринг дали ще стане

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
                за гарнитура ако има такава тея от Мото-фое що не ми я дадоха или поне да ме бяха питали бе да им ма.... като знам колко работа ми се отваря пак ако сложа нова гарнитура и този семеринг дали ще стане
                Гарнитурата се предлага отделно.Аз си поръчах комплект гарнитури за долната част на блока и от този комплект ползвах гарнитурата.Хората просто са ти продали семерингата не им се сърди много,дали са ти това което си поискал.

P.S.Мога да ти дам номера на гарнитурата от каталога да знаеш какво да търсиш.
                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                Дий Снайдер

Коментар

Прав си че аз съм си виновен ама нали знаеш като му е крив света на някого гледа да препсува някой друг,ще си взема гарнитурка и отново в канала няма нужда от кат.номер благодаря ти прителю

Коментар

Звучи логично, като разглобиш колата да се изкушиш да смениш това онова допълнително, но колеги от моя скромен опит с автомобилите Ви съветвам - СЛЕД КАТО ДАДЕНА ЧАСТ НЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМ НЕ Я ПИПАЙТЕ!
                    ---------------------
                    Шофирайте разумно!
                    [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Това се маже със черен силикон. Диско 2 ли е?
                      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Моя семеринг(сменен в МП)протече на десетия месец...И сега си доливам масло,щото нямам едни излишни 1000 лв...За смяна на семеринг пак в МП.А може би проблема е в ,,моя телевизор''
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

1000 ?????? БАааааааааааааа ко караш Макларан Ф1 ?
                          Ела за 300 и каса кола ще те оправим
                          Верно си е игра ама за 3 часа 1000 кинта е ........... добър надник да е..а
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                            Това се маже със черен силикон. Диско 2 ли е?
                            Не обърквайте човека с глупави съвети.
                            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                              1000 ?????? БАааааааааааааа ко караш Макларан Ф1 ?
                              Ела за 300 и каса кола ще те оправим
                              Верно си е игра ама за 3 часа 1000 кинта е ........... добър надник да е..а
                              Не ,карам най-обикновено Диско,ма в МП кока-кола явно не пият...Фактурата е у мен,така че няма място за подигравки
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X