Смених си съединителя на моето Диско и си викам така и така съм го отворил я да сменя и семеринга на коляновия вал,отидох до Мото-фое че не ми се чакаше да поръчвам от Англия взех си и го смених.ТЕЧЕ ма...му и се чудя защо,тея ли ми продадоха скапан чарк или при смяната нямах силикон та намазах капачето с херметик,от кво може да е....?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тече от чисто нов семеринг
Свий
X
-
До: Тече от чисто нов семеринг
Най вероятна си обърнал гумичката и пружинката на семеринга е излязла и не държи.Правилната/поне за мен/ смяна е взима се семеринга намазва се хубаво с грес,както и вала на СК и се подвежда леко под ъгъл.После се донабутва внимателно без усилие защото семерините са скапани и много лесно им се вади пружинката и не държи нищо.
Ако не си сложил скорстната кутия пробвай да го извадиш и да оправиш пружинката.
-
А как извади стария семеринг? Това е може би най-тънкия момент, защото една лека драскотинка ако си оставил на вала и както казваш след 300 - 400 км и пак протича, а отстраняването на такава драскотинка е сложно....Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Миналата неделя сменях същата семеринга.Старата течеше като за световно заради износване.Поръчах си нова от Англия но си взех и нова гарнитура.Старата гарнитура беше метална (може би оригиналната),след смяната вече не съм имал проблеми с теча.Според мен това че не си сложил нова гарнитура е проблема.Зад тази семеринга има налягане от маслената магистрала на основния лагер и сглобката със силикон ти е изиграла лоша шега.Новата гарнитура има повърхностен слой който прилепва много добре по алуминиевите части и служи като лепило.
За употреба на силикон заедно с гарнитура не съм чувал никъде.Силикона се употребява самостоятелно а за лепене на гарнитури се ползва червеното лепило "ХЕРМЕТИК" което се води точно лепило за гарнитури. Според мен голямата ти грешка е намазването на гарнитурата със силикон. Абе да ти кажа ,от третия път всичко става.Като знам как се сваля кутията може да направиш мускули и да си обогатиш речника с цветисти думи.
Нещо друго мога да ти препоръчам.Болтовете на маховика са лепени така ,че ползвай нужния препарат на ЛОКТАЙТНеможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Възможно е да си прав ама на старата също нямаше гарнитура само си личеше че има един черен силикон който старателно изчистих и намазах с херметик та затова въобще не съм се сещал за гарнитура ако има такава тея от Мото-фое що не ми я дадоха или поне да ме бяха питали бе да им ма.... като знам колко работа ми се отваря пак ако сложа нова гарнитура и този семеринг дали ще стане
Коментар
-
Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнениеза гарнитура ако има такава тея от Мото-фое що не ми я дадоха или поне да ме бяха питали бе да им ма.... като знам колко работа ми се отваря пак ако сложа нова гарнитура и този семеринг дали ще стане
P.S.Мога да ти дам номера на гарнитурата от каталога да знаеш какво да търсиш.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Звучи логично, като разглобиш колата да се изкушиш да смениш това онова допълнително, но колеги от моя скромен опит с автомобилите Ви съветвам - СЛЕД КАТО ДАДЕНА ЧАСТ НЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМ НЕ Я ПИПАЙТЕ!---------------------
Шофирайте разумно!
[IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]
Коментар
-
Това се маже със черен силикон. Диско 2 ли е?http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
-
Моя семеринг(сменен в МП)протече на десетия месец...И сега си доливам масло,щото нямам едни излишни 1000 лв...За смяна на семеринг пак в МП.А може би проблема е в ,,моя телевизор''Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
1000 ?????? БАааааааааааааа ко караш Макларан Ф1 ?
Ела за 300 и каса кола ще те оправим
Верно си е игра ама за 3 часа 1000 кинта е ........... добър надник да е..аЧовек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнениеТова се маже със черен силикон. Диско 2 ли е?Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение1000 ?????? БАааааааааааааа ко караш Макларан Ф1 ?
Ела за 300 и каса кола ще те оправим
Верно си е игра ама за 3 часа 1000 кинта е ........... добър надник да е..аВиден столичен ихтиолог
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар