Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с тоците на Диското

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с тоците на Диското

Значи реших аз да го запаля и да врътна 2 -3 кръгчета из квартала та да посъбере малко точец, много стоене му се събра горкото и след тея дъждове, съвсем. Пална си лесно, подкарах, карах карах, реших да паркирам за малко и точно да гасна и то само си угасна. Няма лампи, фаров нищо. Викам си странна работа. Няма грам точец. Никаде. Дадох 1 леко късо на акомулатора да видя какво що, има си искра. Гледам лампите в купето леко мъждеят след късото. Пробвам контакт и пак стана мъртвило. Предполагам е станало късо по веригата, нали ми се суче купето, може нещо да се е прекъснало, а може и друго да е незнам. Вече незнам и защо пуснах темата, хаха. Предполагам, все нещо умно ще кажете .

До: Проблем с тоците на Диското

При такова генерално угасване, вероятно е нещо дребно и вероятно трудно за намиране. Виж първо масата - голямата /ама не четирикраката/. Лоши контакти.

Да ти дам и един акъл: след като отстраниш проблема трябва да караш. Кола и жена трябва да се карат.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
      ..... Кола и жена трябва да се карат.
      Има и друго: Ръжда и жена тръгнат ли, нямат спиране.

Коментар

Започни с клемите на акумулатора, махане, чистене, леко възбуди акумулатора ( дозареди го от 220V ) докато чистиш, премери за утечка и пробвай пак! Пък ако не стане звънкай
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Горивото към ГНП-то се спира и пуска от електрически клапан, предполагам, че знаеш.

П.П.
          Тенекиджията си прави ремонт на работилницата. Когато е готов, направо те водя да се пазарите.

Коментар

Днес го задърпахме пред нас. На няколко пъти се появява ток и при контакт спира. Смятам окъсява някаде зад двигателя. Купето се посуква уникално и някаде се е прищипал +а от акомулатора към стартера. Незнам как да процедирам точно. Дори не мога да ида да измия двигателя, а е ужасна мъзгоч. Ще седи малко в изчакване...

П.п. Не е акомулатор, днес пробвах с друг.

Коментар

Ако си сигурен в акумулатора, се прави от двама! Единият държи на стартер, другия се пули и клати всички жици в двигателния отсек докато светне искара и стартера тръгне - там е проблема!
              При завъртане на стартера следва пускане на контактния ключ, жиците и отделяне на малко пот и други телесни течности (зависи колко ще ви уплаши)
              Я звънни и кажи къде си!
              П.П. и докато си мислиш включи на 5-та и го бутни 1-2м. Щото внезапното спиране + маслото в коша за което говориш в другия пост може и да са = задрал мотор
              Последно редактирано от дядо владо; 19-09-08, 17:27. Причина: Лоши мисли

Коментар

To маслото в коша са стича от изолацията на капака на двигателния отсег. Той е така наслоен с мъзгоч която се стича и омазва всичко, та незнам дали да го мия или изхвърля. Задрал мотор надали, то си личи късото. Има чат пат ток, но дам ли на контакт и укъсява и чао.
                В Изток съм.

Коментар

Благодарение на Дядо Владо вече пали. Ще кача и малко снимки по-късно. Благодря!

Коментар

Уви снимките са без фокус на правилните места. Телефони. Все пак се вижда доста зеленикава прах. Това са кабели на прах. Минаваха през подкалника, който е сцепен и бяха така кофозирали, че една педя кабел стана на прах. Това е резултат от нечия брилятна кръпка като и махнахме бая по-тънинки кабелченца. Става дума за силови кабели и то бая дебели, свързани с 1/3 по-тънка кръпка, запоена и омотана с малко изолир и парцалче прилично на негорим плат.
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...i/DSC00134.JPG
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...i/DSC00135.JPG
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...i/DSC00137.JPG

Коментар

Днес като се опитах да запаля и не стана. Паднал беше акомулатора, та като си дадох ток от другата кола запали от раз. Акомулатора бях свалил през зимата, монтирах го обратно преди няколко дни, че трябваше да местя машината. Тогава запали леко трудно, а след час запали от раз. Днес обаче не. Та явно нещо ми точи ток-а, няма и причина да го меря, не вярвам да си пада сам, трябва да има нещо друго. Та питането ми е как мога да разбера каква е причината?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Днес като се опитах да запаля и не стана. Паднал беше акомулатора, та като си дадох ток от другата кола запали от раз. Акомулатора бях свалил през зимата, монтирах го обратно преди няколко дни, че трябваше да местя машината. Тогава запали леко трудно, а след час запали от раз. Днес обаче не. Та явно нещо ми точи ток-а, няма и причина да го меря, не вярвам да си пада сам, трябва да има нещо друго. Та питането ми е как мога да разбера каква е причината?
                        Ами мериш утечката в покой. Ако е над 30-50 милиампера вадиш бушоните един по един докато видиш къде е проблема. Ако не - най-вероятно акумулатора е за смяна, голям саморазряд.
                        Как е нивото на електролита?

Коментар

Нивото на кое? Той е от необслужваемите, ако си говорим за течности... Инак за цяла зима не можа да падне под 11.6 V, не мисля, че се саморазрежда, но сега съм го откачил от - и си мисля, че утре ако си пада сам, пак ще е така, а ако не е от него, ще е нещо друго. Ще меря и вадя бушони съответно...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            ...Ще меря и вадя бушони съответно...
                            Или шЪ идвЪш, мЪ с негу, не с "тойотата"

Коментар

Maй ш' идвам с него дам, щото меря и вадя всевъзможни резултати и тотално се обърках. Само дето ще ми трябва гражданска и технически за да се дотътря до теб. Та ако знаеш къде мога да ги направя по празниците, инак като проработи пак страната, тогаз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X