Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрилендър 2.0 дизел изтощава акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фрилендър 2.0 дизел изтощава акумулатора

Два пъти не го карам по 4 дни на море,и след това няма грам ток.От морето до нас се зарежда.Ходих на ел.майстор и ме прати да го закача на компютър.Там не намират нищо.Имал ли е някой подобен проблем,или да не го карам до морето./може до не му понася климата/

До: фрилендър 2.0 дизел истощава акумулатора

Всичките ми коли са така.... Повече от 5 дена и няма никой.... Нови, хубави акумулатори...... Някой каза, че компютрите се тествали непрекъснато и затова... Патрола ми обаче не вярвам да има компютър.... Когато откача клемата и след 10 дни са си ОК акумулаторите... Мистерия.....

Коментар

Ми карайте ги,бре.За какво са ви иначе...Иначе влажния въздух спомага за "падането" на акумулатора.Но утечките спомагат повече.Там аларми,клеми,релета,бушони,лоши/стари кабели...
      Последно редактирано от ninja_1; 12-09-08, 21:49.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

ако акумулатора ти е у ред - тогава сигурно има някъде утечка - бих хванал един мултицет и бушон, по бушон, с амперметъра, докато излезе от къде е ... ако за 4 дни го източва - значи очквй показания между половин и 1 ампер някъде ...

... а може и да бъркам

успех
        LR Disco II, Td5

Коментар

Правилно!
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Имаш утечка. Или ключа не ти спира тока към музиката, а ти не я гасиш - демек, някой ти е пипнал някой консуматор да е постоянно включен, а ти не знаеш и не го гасиш. Най-често това е музиката.

Коментар

С колко Ah акумулатор си? 4 дни са 96 часа. Предвид, че си с дизел се съмнявам акумулатора да е под 80-100Ah. Та сметката на колагите е напълно вярна - около ампер постоянна консумация имаш да търсиш. Прегледай всички осветелия - плафони, осветление в багажника, може някое да не гасне. Една малка крушка е напълно достатъчна за да ти смукне тока за 2-3 дена, колкото и нов да е акумулатора.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Ако си около Сф. ела ще ти го мерна....но колега тук преди време каза че ключа му се вади и на "асс" т.е. оставяш колата захранена,виж и при теб дали не е така , друго което аз съм намирал в един "Рейндж" бяха два LCD монитора в сенниците, DVD между седалките, TV приемник който така и не открих (не че го търсих много), стандартната "караудио"+80 W усилвател неизвестния градински "Майстор" го беше закачил през 60A предпазител директно към акумулаторите ( Рейнджа беше с 2Х75 А/ч) ядеше около 1А и за една седмица ги убиваше. Следващо "майсторско" изпълнение на което съм се натъквал е аудио уредба с усилвател която при сваляне на панела във включено състояние гасне, но всъщност остава включена и усилвателя и яде здраво. Там за да не разкачам просто обясних на собственика винаги първо да изключва от "OFF"-а и после да маха панела и т.н. и т.н....... на боб ( с наденичка и ракия ) толкУз
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  С колко Ah акумулатор си? 4 дни са 96 часа. Предвид, че си с дизел се съмнявам акумулатора да е под 80-100Ah. Та сметката на колагите е напълно вярна - около ампер постоянна консумация имаш да търсиш. Прегледай всички осветелия - плафони, осветление в багажника, може някое да не гасне. Една малка крушка е напълно достатъчна за да ти смукне тока за 2-3 дена, колкото и нов да е акумулатора.
                  Дизелово Диско върви по книжка с 72Ач акумулатор, който го храни безпроблемно, стига да е "на себе си".

Коментар

До: фрилендър 2.0 дизел изтощава акумулатора

Друго възможно място е осветлението вътре в жабката - затваряш я , то обаче свети , а не го виждаш.

Коментар

Друго място: При ел. майстор за проверка на избили диоди в алтернатора.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]
                      DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                        Друго място: При ел. майстор за проверка на избили диоди в алтернатора.
                        Много съгласен

Коментар

ако има пробили диоди, ще се забелязват съвсем отчетливи пулсации като се кара на къси или дълги, които са в синхрон с оборотите - много е характерно примигването, като от развалена неонова лампа ...
                          LR Disco II, Td5

Коментар

Да, точно такъв е ефекта. Нека колегата да обърне внимание.

Коментар

На мен ми се случи нещо подобно - оказа се недолята течност в акумулатора. Моя вина...
                              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                              LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X