Тези дни се сблъсках с един много банален проблем. Скоро ми сменяха виско на перката+термостат и антифриз, обаче Диското по време на отпуската за малко да ме остави на пътя. На магистралата, с включен климатик, при 100-110 км/ч направо светна червената лампа.
По планински асфалтов път също загряваше... Направо ми вкисна отпуската.
Та си започнах втората седмица от отпуската с ключ в ръка
Свалях радиатор и мих всичко. Като свалих термостата малко се поучудих, защото според мен беше сложен неправилно. След консултация по телефона с Yaro и Lazar (благодаря и на двамата) се оказа, че термостата наистина е сложен погрешно.
Банална случка, но на мен ми изпили нервите, че вече бях почнал да мисля за смяна на водна помпа и какво ли не още...
С две думи - термостата на Диско 200tdi може да се сложи и наопаки, като ефекта е ясен
По планински асфалтов път също загряваше... Направо ми вкисна отпуската.
Та си започнах втората седмица от отпуската с ключ в ръка

Свалях радиатор и мих всичко. Като свалих термостата малко се поучудих, защото според мен беше сложен неправилно. След консултация по телефона с Yaro и Lazar (благодаря и на двамата) се оказа, че термостата наистина е сложен погрешно.
Банална случка, но на мен ми изпили нервите, че вече бях почнал да мисля за смяна на водна помпа и какво ли не още...
С две думи - термостата на Диско 200tdi може да се сложи и наопаки, като ефекта е ясен

Коментар