Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо Фрийлендъра започна да износва задните гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо Фрийлендъра започна да износва задните гуми

От известно време забeлязах,че джипката започна да износва задните гуми по височина на грайфера.Не на всички последователно , а през няколко по цялата обиколка. Като че ли усещам и леко бучене отзад.Каква може да е причината?Реглаж на моста,амортисьори,или..?

До: Защо Фрийлендъра започна да износва задните гуми

Не разбрах въпроса......Може ли по-подробно?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Баланс...

Коментар

Как да се изразя по точно! Един грайфер е по-висок, друг по-нисък и така по обиколката.
        Последно редактирано от Lazar; 25-08-08, 17:56.

Коментар

несиметрична гума или джанта - като осморка примерно - едни части по-се трият от други и така ... гумаджия+3-4лв.+баланс и ще знаеш дали е от това или нещо друго...
          LR Disco II, Td5

Коментар

Дукатото прави така и казаха че е за амове.
            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

При мен също беше така.
              Лява задна гума износваше външно, а дясната вътрешно.
              След проверка в МПфое ми констатираха изместен заден мостИ го поправиха уж.
              И сега не ги износва вече, но съм с летни гуми. Ще видя като сложа зимните.
              [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Балансирах гумите и имам чувството че движейки си по асвалт без прах изчезнаха петната по гумата.Бученето отзад остана-може да е следствие от неравномерното износване на гумите. Забелязах и скъсан тампон в предната част на дифа,между него и купето. Откъде мога да го закупя освен от Дару Кар и Мото Пфое.Проверих и амортесьорите - наред са.

Коментар

Тампоните за задния диф (общо три) са на цена по около 60-70-110 лв съответно, в Трейдкар.

Останалата част от публикацията, както и последвалите коментари са изведени в нова тема, ето тук

Лазар
                  Последно редактирано от Lazar; 08-09-08, 19:10.
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Интересно защо аз имам същия проблем и вече 2 години не съм го разрешил Я кажете как ? За инфо ще кажа, че гумите които сложих бяха нови, направен беше баланс,стенд, бяха сменени 2 износени тампона отзад, бях направил преглед на амортисьорите на специална трасина за тестване, и какво, всичко здраво а отзаде гумичките яко износени по височина на граифер и неравномерно????/ Що е то ???????? Ако някои може да каже супер, ако ли не май май другата семдица ще ходя при един завърнал се немски специалист, който ще ми разреши проблема, но и ще ми одере кожичката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X