От известно време забeлязах,че джипката започна да износва задните гуми по височина на грайфера.Не на всички последователно , а през няколко по цялата обиколка. Като че ли усещам и леко бучене отзад.Каква може да е причината?Реглаж на моста,амортисьори,или..?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Защо Фрийлендъра започна да износва задните гуми
Свий
X
-
До: Защо Фрийлендъра започна да износва задните гуми
Не разбрах въпроса......Може ли по-подробно?Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
несиметрична гума или джанта - като осморка примерно - едни части по-се трият от други и така ... гумаджия+3-4лв.+баланс и ще знаеш дали е от това или нещо друго...LR Disco II, Td5
Коментар
-
Дукатото прави така и казаха че е за амове.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
-
При мен също беше така.
Лява задна гума износваше външно, а дясната вътрешно.
След проверка в МПфое ми констатираха изместен заден мостИ го поправиха уж.
И сега не ги износва вече, но съм с летни гуми. Ще видя като сложа зимните.[U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]
Коментар
-
Балансирах гумите и имам чувството че движейки си по асвалт без прах изчезнаха петната по гумата.Бученето отзад остана-може да е следствие от неравномерното износване на гумите. Забелязах и скъсан тампон в предната част на дифа,между него и купето. Откъде мога да го закупя освен от Дару Кар и Мото Пфое.Проверих и амортесьорите - наред са.
Коментар
-
Тампоните за задния диф (общо три) са на цена по около 60-70-110 лв съответно, в Трейдкар.
Останалата част от публикацията, както и последвалите коментари са изведени в нова тема, ето тук
ЛазарПоследно редактирано от Lazar; 08-09-08, 19:10.Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
-
Интересно защо аз имам същия проблем и вече 2 години не съм го разрешилЯ кажете как ? За инфо ще кажа, че гумите които сложих бяха нови, направен беше баланс,стенд, бяха сменени 2 износени тампона отзад, бях направил преглед на амортисьорите на специална трасина за тестване, и какво, всичко здраво а отзаде гумичките яко износени по височина на граифер и неравномерно????/ Що е то ???????? Ако някои може да каже супер, ако ли не май май другата семдица ще ходя при един завърнал се немски специалист, който ще ми разреши проблема, но и ще ми одере кожичката
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар