Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум при въртене на волана L.R. Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум при въртене на волана L.R. Discovery

Land rover Discovery 2,5 TDi 1996
    Когато е много студено, като въртя волана се чува някакво жужене. като позагрее изчезва. иначе май си работи нормално.
    някой да има идея от какво се получава. дали нещо течността в сервото не е наред, дали не е за смяна или нещо такова.
    Land Rover Discovery 2,5 TDI 1996

Просто се згъстява от студа и вдига налягането в системата. Затова предпазния клапан изпуска по малко и бръмчи.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-02-10, 10:40.
    Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
    0884837709
    0878383528

Коментар

А моят напоследък си бръмчи постоянно - и топъл и студен . Дали да се готвя за ремонт и може ли да го предотвратя ?

Коментар

Преди каквото и да се прави съветвам смяна на хидравличната течност, обикновено проблемита са от нея... Не забравяйте че тя също трябва да се сменя както и маслото на двигателя...
        VPetrov.photography

Коментар

Ми виж в казанчето. Ако се пени много, или тя е за смяна, или помпата за ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            Ми виж в казанчето. Ако се пени много, или тя е за смяна, или помпата за ремонт.
            Е тва е, или евентуално доливане. Нека първо да се долее течност, че е най лесно и бързо.
            Но при доливане ефекта не се проявава изведнъж, защото трябва да излезе въздуха от системата.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-02-10, 10:41.
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

До: шум при въртене на волана (LR Discovery)

И при мен се появи шум, след малко бедстване, освен това не врЪща волана в движение някаква идея от какво е?
              DIscovery 200 Тdi 1993.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-02-10, 16:33.

Коментар

Първоначално публикуван от vpetrov Преглед на мнение
                И при мен се появи шум, след малко бедстване, освен това не врща волана в движение някаква идея от какво е? DIscovery 200 tdi 1993
                Пиши дали си проверил нивото и въобще пиши всичко, каквото си проверил, непроверил, разбираш, неразбираш,гледал, негледал, за да не се водят безмислени диалози дни наред.

Коментар

Нивото на хидравличната течност е добре, явно при форсирането е изхвърлило част от маслото през капачката, но не е спаднало нивото.Не забелязах други течове по кормилната система... на помпата има една пробка като за обезвъздушаване на спирачки, дали да го обезвъздуша ( на запален или изгасен мотор , навит или не волан?) Ако трябва да погледна нещо друго кажете.
                  Благодаря за помощтта

А забравих да питам, като карам така, дочупвам ли си машината?
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-02-10, 19:51.

Коментар

До: Шум при въртене на волана L.R. Discovery

Това за пробката на помпата ме изненадва. Обикновено е на кормилната кутия.
                    Обезвъздушава се при запален двигател. Навиваш до край в едната посока и обезвъздушаваш, после същото в другата посока. За предпочитане е да се прави от двама - единият върти волана, другият обезвъздушава.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-02-10, 19:51.
                    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Аз имах подобен проблем но се оказа ,че трябва да долея спирачна течност (хидравлична течност) .
                      На следващия ден шумът изчезна. Не съм обезвъздушавал.Реших ,че тая работа става от самосебе си(щото така е по-лесно) Къде да търся проклетата пробка и какъв е реда на процедурата. Ако някой има нерви нека обясни като на идиот
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-02-10, 16:35. Причина: хидравлична течност
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                        Аз имах подобен проблем но се оказа ,че трябва да долея спирачна течност .На следващия ден шумът изчезна.Не съм обезвъздушавал.Реших ,че тая работа става от самосебе си(щото така е по-лесно) Къде да търся проклетата пробка и какъв е реда на процедурата.
                        Ако някой има нерви нека обясни като на идиот
                        В хидравличната система ситема не се налива спирачна течност а хидраВлиЧно масло за автоматични скорости-ATF за предпочитане по спецфикация DX II тоест декстрон две.

... Пробката.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-02-10, 16:51. Причина: снимки

Коментар

Първоначално публикуван от bumbak Преглед на мнение
                          В хидравличната система ситема не се налива спирачна течност а хидражлицхно масло...
                          Така де ,хидравлична налях . Не споменах ли вече ,че съм идиот ? А и каква е разликата след като стърженето изчезна
                          Между другото ,какво е „ хидражлицхно масло “
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от vpetrov Преглед на мнение
                            И при мен се появи шум, след малко бедстване, освен това не врща волана в движение някаква идея от какво е? DIscovery 200 tdi 1993.
                            Със сигурност не е от хидравликата.
                            Дори хидравличната система да не работи изобщо, волана би трябвало да работи макар и много тежко на място, а за неврЪщане на волана от завой и дума не може да става.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-02-10, 05:11.

Коментар

Първоначално публикуван от bumbak Преглед на мнение
                              Със сигурност не е от хидравликата.
                              Дори хидравличната система да не работи изобщо, волана би трябвало да работи макар и много тежко на място, а за неврЪщане на волана от завой и дума не може да става.
                              При това положение, каде да търся проблема?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X