Обява

Свий
Няма добавени обяви.

V8 Discovery - има ли смисъл спрямо дизела, размисли, +/-...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• V8 Discovery - има ли смисъл спрямо дизела, размисли, +/-...

Темата произлиза оттук:
    Нов собственик на Дискавъри 1.

Честито!

Има и друг двигател, бензинов .

Чудно как до сега няма нито един закупил си бензиново диско
    Последно редактирано от Yaro; 22-08-08, 14:59.

До: Нов собственик на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Честито!

Бензиновото гори тройно. Моето преди седмица София - Русе - 26 литра според зареждане на бензиностанции на изходите на двата града.

Коментар

Е да знам, но върви тройно.

Коментар

Е да знам, но върви тройно.
        Какъв келепир от това?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
          Какъв келепир от това?
          Е келипир незнам, но има доста хора, които се интересуват от "вървежни" джипки, а и не всеки иска дизел. Интересното е, че за ЛР решението на 99% е дизел. Най-много някой Класик бензин да искочи.

Спирам да спамя, даже може някой модератор да отцепи отделна тема, защо няма бензинови Дискавърите в България

Коментар

Честито!
            .... има има
            Е келипир незнам, но има доста хора, които се интересуват от "вървежни" джипки, а и не всеки иска дизел. Интересното е, че за ЛР решението на 99% е дизел. Най-много някой Класик бензин да искочи.
            Спирам да спамя, даже може някой модератор да отцепи отделна тема, защо няма бензинови Дискавърите в България
            ... ейго на намира се в Пз-к.Беше оставен да се продава в сервиза на TOYOTA. Оня ден (18.08.08 ) го видях в Сф-я.

Land rover Discovery ВНОС ОТ USA
            Тип двигател - Бензинов
            Мощност (к.с.) - 214 к.с.
            Скоростна кутия - Автоматична
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

До: V8 Discovery - има ли смисъл спрямо дизела, размисли, +/-...

...Чудно как до сега няма нито един закупил си бензиново диско
              Много просто. Тези, които отговарят на 200тди, т.е. всички преди фейслифта са с 3.5, не толкова бързи на асвалта (стандартно) и не толкова луксозни. Не са акцизни, но се намирят рядко, е, да, за малко пари, но в кофти състояние. ВСЕКИ ще предпочете икономичния дизел пред това.

Тези след фейслифта, както и двойките са много добре, но ~182к.с., т.е. при всички случай акцизни, няма внос, а тук се срещат рядко.

Аз определено бих карал роверския ВиЕйт ако някой ме спонсорира за бензин, особено в комбинация с автомат от ZF... Става и на газ, но във вертикалния багажник на Диско-то няма как рационално и практично да решиш въпроса с бутилката.

Коментар

Ба...Що за тема е това? Който е карал осмак би трябвало да знае отговора, а който не е да иде да покара. Дет' се вика "нЕма нищо общо" особено след фейслифта т.е. 3.9L V8
                А относно разхода... как беше...кеф цена няма

Коментар

И аз си мисля, че машината си струва, все пак предпоставката с парите не я смятаме, както не я смятаме и за някой 5.2 гранд... А диско сякаш идва по-ефтино като покупна цена. Или бъркам...

Коментар

Не не бъркаш, по евтино идва. Миналата година бензиновите рейнджове 3.5V8 бяха с около 1000-1500лв по-евтини от дизеловите.

Коментар

Така като чета ми изглежда, че аз съм от малкото хора каращи 3.5V8 Дискавъри (поне измежду форумците). За сега все още не мога да дам особено компетентно мнение, защото го карам от скоро. Взех го с газ и не съм го изпробвал как върви на бензин. Имам обаче впечатления за това колко гори и съм доволен. На дълги разстояния 14-15 литра газ на 100 км (с климатик). Това идва малко повече от 18лв./100 км. Не съм карал дизелово Диско, но от прочетеното във форума оставам с впечатление, че гори не по- малко от 8 /100, значи не по- малко от 20 лв./100 . Иначе казано положението е почти същото.
                      Yaro е прав за газовата бутилка. Моето е оборудвано с 30 литрова и се налага да презареждам на около 170 - 180 км (може и да може малко повече). Планирам да сменя бутилката с по-голяма.
                      А на основния въпрос "има ли смисъл?" - икономически погледнато ползата е малка. Аз обаче си харесвам бензинови двигатели, това е. Има и нещо друго. При каране на газ се изхвърлят поне малко по-малко гадости в атмосферата. Не знам дали това го броите за +, аз го броя.
                      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Твоя мотор с инжекцион ли е или с карбураторите? Ако е карбураторния, проверихте ли центровката на запалването?

Коментар

Инжекционен е.
                          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Колега, имам една бутилка за газ 60л., ако мислиш, че ще ти свърши работа - взимай я.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X