Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губя течност а не загрява :( Фрилендър)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губя течност а не загрява :( Фрилендър)

Здравейте колеги!

От известно време (след ремонта на съединителя предполагам) губя по малко вода около100-150 мл на 3-4 ден (2000-3000 км) нормално ли е или да се притеснявам ?

До: Губя течност а незагрява

За какъв автомобил става дума?
    От личен опит мога да кажа, че при спукан радиаторен маркуч и загуба на течност (в доста по-осезаемо количество) датчика за температурата си отчиташе загряване...
    p.s. Landrover Freelander
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Принципно не е редно, но количеството е малко и неможеш да го хванеш лесно. Ако са ти здрави уредите ще започне да индикира по-висока от нормалната температура ако загубиш (това е доста относително ) повече от 1/3 от водата
      За сега само е следи, но си сложи в багажника 5л.вода за всеки случай.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нещо не си представям да не си личи теч ако има, демек може да е вътрешно, което не ти го пожелавам. Поогледай се да видиш, меките връзки, питата, някаде трябва да сълзи поне. Ако не, няма да е зле да замериш дали няма примеси във течността, демек гарнитура глава... Освен това и парното прегледай, не само охладителната система.
        Успех.

Коментар

До: Губя течност а не загрява

Не познавам Land Rover и се извинявм ако мнението е абсурдно, но все пак:
          Разширителният съд активна част ли е от охладителната система или е само преливник? Ако е активна част виж капачката, може да и е заминал клапанът и от там да изпарява.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

И според мен при това количество,което се губи най-голямата вероятност е да изпарява.А и ремонта на съединителя не би трябвало да има нищо общо с цялата тая работа,освен ако не се е прокъсало някое маркуче,докато сте бърникали там.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
              И според мен при това количество,което се губи най-голямата вероятност е да изпарява.А и ремонта на съединителя не би трябвало да има нищо общо с цялата тая работа,освен ако не се е прокъсало някое маркуче,докато сте бърникали там.
              Ако е Фрилендър , има. Раздатката е с водно охлаждане и ако не са стегнати маркучите ще тече.
              http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Ми той колегата е пуснал 1 изречение и се надява да му кажем нещо смислено. Поне модел нещо. Така де аз си мисля няма да е зле или да иде на майстор пак или поне да ни каже малко повече за ситуацията...

Коментар

Фрилендър.

Коментар

До: Губя течност а не загрява Фрилендър)

Ако си с бензинов мотор нищо чудно липсата на охладителна течност да се дължи на деформирала се гарнитура на всмукателния колектор(или лепена при предишен ремонт )или язви по повърхността на главата която контактува с колектора в областа на 1ви и 4ти цилиндър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X