Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно трудно палене на РР 95г. ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно трудно палене на РР 95г. ТД

Здравейте колеги !
    Имам проблемно палене при загрят двигател на РР 2.5 ДТ модел 95г. Знам , че е въпрос на регулиране на помпата или необходимо смяната на верига и обтегач и т.н. Имам слядният проблем . В чужбина съм и ми съдраха кожата от пари . Гледат на мен като на банка , а нищо не направиха . Говоря за Полша . Най накрая купих и нов акумулатор / според диагностиката на приемчика на LAND ROVER във Варшава, който каза , че е проблемна батерията !!! . Нищо . Купих я . Нямам сили повече . Кажете ми моля . Мога ли да карам в това състояние до България или да ползвам услугите на превозвачи на автомобили от Европа за България , и когато се прибера да се оправям на родна земя или да продавам . Толкова ли е трудно подяволите да оправиш автомобила , който ти харесва ? Писна ми от мушеници . ПОЛША ли ? Майната им . Бетер нас са ./ Извинете ме за израза /. Моля за съвет . Автомобила ми е на 300000 км .

До: Въпрос относно трудно палене на РР 95г. ТД

Ако имаш възможност, огледай горивопроводите за нехерметичност. Много е възможно при загрят двигател някоя скоба да пропуска въздух и да връща горивото от тръбата в резервоара, без да има теч. Най-лесно става с допълнително прозрачно филтърче за нафта, монтирано непосредствено преди оригиналния филтър или някъде преди помпата.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря ти за съвета . Всичко съм проверил . Няколко пъти влизах при мотора и излизах при резервоара . Това с филтърчето ще го опитам веднага . Какви симптоми мога да очаквам при неизправност с херметичноста , и какви ако всичко е херметизирано ?
      Извини ме за некомпетентноста .

Коментар

Ти казваш, че проблема е при палене, както сам си написал, може би веригата е разтегната вече, ако няма кой да ти "врътне" помпата, за да палиш по-нармално, можеш да караш и така. Не виждам проблем да го запалиш и да тръгнеш така към България! Познавам точно такива двигатели, който минаха няколко десетки хиляди км. с такава диагноза. Щом си проверил системата и си сигурен, че при нея всичко е наред.......... аз бих си тръгнал така.
        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от t20008 Преглед на мнение
          Здравейте колеги !
          Имам проблемно палене при загрят двигател на РР 2.5 ДТ модел 95г. Знам , че е въпрос на регулиране на помпата или необходимо смяната на верига и обтегач и т.н. Имам слядният проблем . В чужбина съм и ми съдраха кожата от пари . Гледат на мен като на банка , а нищо не направиха . Говоря за Полша . Най накрая купих и нов акумулатор / според диагностиката на приемчика на LAND ROVER във Варшава, който каза , че е проблемна батерията !!! . Нищо . Купих я . Нямам сили повече . Кажете ми моля . Мога ли да карам в това състояние до България или да ползвам услугите на превозвачи на автомобили от Европа за България , и когато се прибера да се оправям на родна земя или да продавам . Толкова ли е трудно подяволите да оправиш автомобила , който ти харесва ? Писна ми от мушеници . ПОЛША ли ? Майната им . Бетер нас са ./ Извинете ме за израза /. Моля за съвет . Автомобила ми е на 300000 км .
          Kaрай така. Ти от пияни поляци какво да очакваш. Освен да се зъбят на РФ и да лижат западни задници за друго не стават. (то като погледеш историята кой не ги е хванал, той не ги е ... аха, ама това е друга бира) Аз съм възмутен от качеството на полските ръчни инструменти - имам 1 такова гедоре, дето "твърдия" върток всъщност е бая мек, щом се огъна на болтовете на джантите на едно пежо, а тресчотката е кокалотрошачка.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Ако все пак се окаже, че има проблем по горивопроводите, най-лошото, което може да се случи, е да угасне по време на движение. А кога по-точно има проблем с паленето-след като е работила и престои известно време или винаги?
            Неизвестен мъдрец

Коментар

.....Имам проблемно палене при загрят двигател .........
              Това са симптомите на разтегната верига!
              LZ1PER

Коментар

Да, знам, обаче при разтегната верига би трябвало да има проблем с паленето и на студен двигател, особено при ниски температури. Нямам преки впечатления от РР, но при дизели които съм имал с изместена центровка, това ми е било по-проблемно. Освен това двигателя се опитва да грее и доста пуши при натоварване. Толкова ли е сложна за смяна тая верига, че поляците не са я сменили?
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Да, знам, обаче при разтегната верига би трябвало да има проблем с паленето и на студен двигател, особено при ниски температури.
                  Пали лесно, без проблем!

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Толкова ли е сложна за смяна тая верига, че поляците не са я сменили?
                  Може би е скъпо там?
                  LZ1PER

Коментар

Едва ли е по-скъпо отколкото в България, пък и частите със сигурност са по-евтини. Колегата ще каже какъв е резултатът от експеримента с филтърчето. Може пък и да е "късметлия" и да мине само с някой нов маркуч и скобичка .....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте колеги !
                      Имам проблемно палене при загрят двигател на РР 2.5 ДТ модел 95г. Знам , че е въпрос на регулиране на помпата или
                      Обикновено не се бъркам при марки, които са ми непознати, но това е общ проблем при всички дизели - когато не пали на топло, обикновено става дума за износена плунжерна двойка в ГНП-то. Проверява се така - при загрят двигател се гаси, охлажада се с вода (полива се) ГНП-то и се пали. Ако запали лесно - това е причината. Знам, че е кофти горещият двигател да се полива с вода, но трябва да се внимава все пак - само ГНП-то...

Коментар

Здравейте колеги !
                        Искам специално да благодаря на всички вас , който се отзоваха с отговори на моят проблем .
                        Оказа се , че това , което ме посъветва колегата Куздов с филтърчето свърши работа . Сега ще изтегля нова горивна магистрала .
                        Колкото до ремонта и профилактиката ще си я правя в България . Няма да им давам пари на тукашните майстори .
                        Но , няма да продавамммммммм . Все ще я стегна .
                        За информация . Незнам какви са цените в БГ , но тук за някакъв спирачен модул за ABS и смяна на накладки / мисля , че така го казаха / ми взеха 3000 евро. То е едно цилиндрично с една черна топка отгоре , в което влизат кабели .
                        Тези , които са запознати с цените могат да направят съпоставка .
                        Аз нямам представа
                        Това е . Бъдете здрави .
                        Успех !

Коментар

Колега има ли възможност да пуснеш сникми на подобрението?Би било полезно за много хора.Аз също като PEPPY бях с две ръце за корекция на помпата вследствие на разтегната верига.Ама ето че излезна друго.
                          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

О , разбира се , но не зная как става това . И още нещо , то е за всички колеги . Чакам да ми донесат Ръковотството за ремонт на РР на руски език . То е 580 страници . Знае ли някой как мога да го пусна в сайта за да помогна на тези , който искат да го изтеглят

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                              Колега има ли възможност да пуснеш сникми на подобрението?Би било полезно за много хора.Аз също като PEPPY бях с две ръце за корекция на помпата вследствие на разтегната верига.Ама ето че излезна друго.
                              О,разбира се , но не зная как става това....
                              .... ако това ТУК може да ти помогне,става и за други файлове да се прикачат ....
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X