Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа на ABS-a. РР П38А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помпа на ABS-a. РР П38А

Здравейте , моята машина нещо каталяса.Както си карах и ми хлътна педала на спирачката, заведох го в мото-рное и ми казаха ,че било помпата на abs-a. Някой има ли идея дали може да се поправя и от кои интернет магазин да си я зема ,ако не може ?

До: Помпа на ABS-a

Преди всичко провери релето,което командва тази помпа.То редовно се скапва.Струва 80 лева в дару.Намира се в бушониерата под капака и е единственото черно реле.Ако все пак помпата е изгоряла,което е лошо,решението е нова или втора употреба.Новата е безмислено скъпа,втора употреба е 700-900 лева.Не се лъжи да пренавиваш моторчето.Всички опити досега са се проваляли.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Колеги,
      Объркан съм! Каква е тая помпа на ABS, която се упавлява от реле?
      До колкото знам ABS е реализиран със соленоидни клапани с ~0 време за реакция. Може ли някой да каже повече за "помпата"?

Коментар

Налягането в спирачната система се осъществява,чрез помпа която прави налягане в един балонообразен метален резервоар наречен акумулатор.Той съхранява налягане за около 5-10 натискания на педала,след което помпата прави наново налягане.Намира се до клапанния блок на окачването под капака вдясно.Да не се бърка клапанен блок на ABS с помпа на спирачките.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
          Налягането в спирачната система се осъществява,чрез помпа която прави налягане в един балонообразен метален резервоар наречен акумулатор.Той съхранява налягане за около 5-10 натискания на педала,след което помпата прави наново налягане.Намира се до клапанния блок на окачването под капака вдясно.Да не се бърка клапанен блок на ABS с помпа на спирачките.
          Колега,
          Не съм съвсем на ясно с модификациите на РР(точно за това чета форума), ама явно говорим за вакоум помпа на спирачната система, дето обикновенно е реализирана или с тръбичка от всмукателните колектори, обиковенно при бензиновите двг, или за механична вакоум помпа при дизелите, която в случая е електрическа. Ама тя не би трябвало да има общо с ABS, в смисъл че дори и да няма ABS автомобила, тази помпа ще си е на лице. Прав ли съм?

Коментар

Всички рейнджове п38(ню рейндж,мк2,този след класика...май това са всичките му имена) имат ABS.Но ако питаш дали блока за ABS и спирачната помпа са две различни неща работещи независимо-да така е.Но тя не е вакуумна,просто е един мини хидрофор.

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
              Всички рейнджове п38(ню рейндж,мк2,този след класика...май това са всичките му имена) имат ABS.Но ако питаш дали блока за ABS и спирачната помпа са две различни неща работещи независимо-да така е.Но тя не е вакуумна,просто е един мини хидрофор.
              Колега,
              Ясна е работата. разбрах за какво става дума. "Майсторите" му викат "серво на спирачките", дето някои жигули го нямат. А иначе си е най обикновен усилвател на спирачно услие.

Само да се се похваля че тъй като съм решил да се оборудвам с високопроходим автомобил, рано или късно, съм изчел раздела за P38A и знам че ABS е стандарт, както и "нивомата", знам как да си въведа акцес кода, ако го имам и ако имам джип, знам кажи речи всичко дето е писано из форума за модела. Дори имам основни познания и по Discovery, въпреки че не ми е в листата. Прочел съм материалите на Landrover Owners Web Page и всяка вечер научавам все нови и нови неща. Пиша малко щото нямам автомобил върху който да трупам опит, ама с тая помпа на ABS направо ме хвърлиха в шах.
              Като завършек ще напиша че ползвам и бутона "преглед на публикацията", ама спел чека ми липсва...

Коментар

До: Помпа на ABS-a. РР П38А

Най-сетне един за пример.Първо чете и после пита.Браво.

Коментар

Ами значи ходих в мото рное и онези келеши ми казаха ,че се е прецакала помпата, после отидах в един друг сервиз и там ми казаха ,че самата помпа бръмчи (така се изрази майстора) , но като чели не правила налягане. Сега не знам какво да правя , това реле за което говориш , как да разбера дали е от него ?

Коментар

Ако релето е изправно би трябвало след 10-тина секунди да спре помпата.При работа над една минута,то или релето не изключва помпата или самата тя не може на вдигне достатъчно налягане.Имайте предвид че помпата лесно може да изгори,ако релето не сработва.Така че,фактът че още работи говори по-скоро за проблем в помпата.

Коментар

Направо не знам какво да правя, няма един майстор който да каже дали е от помпата 100% Сега съм го дал на едни майстори които имали опит със спирачките на РР и се надявам да се случи нещо положително , ако се справят ще ви кажа да се възползвате от тях , ако не поръчвам нова помпа

Коментар

Здравейте, искам да попитам, защо когато влюча копчето на лоста за наклони и педала на спирачките започва да вибрира и издава странен звук.
                        Някой може ли да ми помогне???
                        Мерси предварително.

Съобщение от модератор:
                        Моля, напишете си в профила от къде сте.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-08-09, 21:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X