Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско1 300Tdi не пали, проблеми с алармата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско1 300Tdi не пали, проблеми с алармата

Колеги , имам следния проблем : Диско 300 тди , автомат , влезе в сервиз (сранително реномиран във Варна - при Мимо ) , за профилактика на секторна кутия , смяна на масло и филтър на АСК и смяна на ангренажен ремък. След като сменили всичко , запалили мотора да проверят нивото намаслото в кутията , колата поработила за кратко , угаснала , и повече не ще да запали. По принцип Мимо каза , че това е негов проблем и търси причината вече втори ден , безуспешно. Проверили са ремъка -ОК е , пробвали са и с директен плюс на помпата - нищо. Доколкото разбрах , са откачили акумулатора , и предполагам , че нещо в електрониката се е сбъгясало , но нито аз , нито те знаят какво.
    В Мотопфое още не сме го водили , надявам са да решим проблема с ваша помощ , но ако не успеят , ще опрем дотам , лошото е , че ще съм две-три седмици без кола.
    Сега проверяват стартер , датчик на хол и не знам още какво , но аз се надявам на съвет оттук.

До: 300тди не пали - ПОМОЩ

Като казваш електрониката, предполагам, че помпата е с EDC- Electronic Diesel Control. Така ли е? Коя година е?
    Защото ако стар дизел не може да запали, значи:
    • няма гориво
    • счупена е помпата
    • центровката е отишла на кино
    • Нула компресия на всички цилинри
    Последно редактирано от Lazar; 20-06-08, 18:38.

Коментар

97-98 година е , ел.помпа , резервоара е пълен , остава центровка , т.е. неправилно да са сложили ремъка , ама тогава май е за основен ремонт.
      Другото , което ми хрумна , е че заредих малко преди да влезе в сервиза , ама малко означава 20-30 км , ако е от лоша нафта за колко време се проявява ?

Коментар

А какво се случва в крайна сметка?
        Никакви зачатъци на запалване ли няма? Ти хубаво си заредил, но дали горивото влиза в цилиндрите?
        Да не би да е блокирал(изгорял) клапана който пуска и спира горивото към помпата? Щото понякога същия се използва и от алармата(имобилайзера).

Защо проверяват стартера? Акумулатора как е?

Ти присъства ли на първото запалване след обслужването? Да не са счупили нещо и сега да лъжат, че уж било запалило за малко?

За центровката... Не ми се вярва да са чак такива дебили - ако са я изместили 1 един зъб на ремъка, не е фатално и би трябвало да запали...Но кой ги знае к'во са правили...

И колкото и да е лоша нафтата(ако е нафта), ако всичко останало е наред, трябва да запали. Трудно, с повече газ, пушилка, нестабилна работа и т.н. Аз на мойто какви ли не чорби съм сипвал и пак е запалвал...
        Последно редактирано от Lazar; 20-06-08, 23:46. Причина: допълнение

Коментар

Не , не бях там като са я палили . От всичко , което каза , само клапана не знам дали са проверявали.

Коментар

Добре де, нещата са взаимно свързани. Ако наистина са проверили, че стига гориво до дюзите, то тогава проверката на тоя клапан е безсмислена.
            Възможно е да е запалила за кратко с горивото, което е останало в помпата. Количеството в нея е напълно достатъчно за да запали и след това да угасне. За ГНП-то говоря, да не си помислиш някоя друга помпа.

Коментар

И според мен е така , най-вероятно или алармата е блокирала нещо , или са оставили някой кабел откачен , ама ги чакам да се оправят сами , все пак вземат немалко пари ( за смяна на ангр. ремък 120 лв. , другите неща отделно).

Коментар

Аха...Е, аз не бих ги оставил да се учат на моята машина. Щях да направя всичко възможно да я запаля и да се махна от там.

Коментар

До: 300Тди не пали - ПОМОЩ

Горивния филтър на мотора сменян ли е?

Коментар

Според мен горивен филтър няма да даде ефект така изведнъж , колата е спряла да работи след като са сменили масло на АСК и ангр. ремък , като както писах в началото е запалила , работила е 10 сек. и е спряла, т.е. според мен докато си изгори горивопто в помпата и ново не е постъпило . Въпроса е защо ?
                    Откачали са акумулатора!

Коментар

Моят запали !
                      Излязох прав , че е от електрониката , излъгали са го по следния начин - при откачен акумулатор завъртат ключа на стартера и така закачат акумулатора . Сега съм с него

Коментар

До: 300Тди не пали

Май онзи клапан ще да е бил...Ти нали имаше проблеми с алармата? Може тя да го е блокирала...

Коментар

Най-вероятно алармата го е блокирала , ама пусто упътването и е много дълго и на английски и все не ми остава време за него.

Коментар

Ивайло ето го и на Български Вельо (velio ) го е качил тук:
                            http://htftp.offroad-bulgaria.com/ve...very%20-%20BG/
                            Land Rover Discovery:
                            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X