Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж Ровър - въпрос за преден мост/ люлеене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рейндж Ровър - въпрос за преден мост/ люлеене

Имам Рейндж Ровър 90г., 2.5 тди VM мотор. От 98г. до сега съм нямал големи ремонти пък и джип е все пак. Но явно сега има и той вече като друсне в дупка и то по асвалт започва да се люлее предницата сякаш ще ти изпаднат гумите. Ако си карал УАЗ с разбита предница даже и по лошо. До момента не съм сменил само сектора/кор. кутия./ хид помпа и предни амортисьори, но пак тресе. Ако някой си е патил моля да ми сподели .

Ами май е настъпил момента да смениш и амортисьорите според мен!

Коментар

Re: Рейндж Ровър - въпрос за преден мост/ люлеене

Първоначално публикуван от jiki
      ...До момента не съм сменил само сектора/кор. кутия./ хид помпа и предни амортисьори, но пак тресе. Ако някой си е патил моля да ми сподели .
      А пружини сменяли ли сте? Препоръчително е при смянат на амортисиьори, да се сменят и пружините, освен ако разбира се, пружините не са сменени вече (скоро).. Ефектът на 'люлеене' при Рейндж Ровър Класик се получава предимно заради негодн амортисьори (доколкото знам).. Но ако "тресе", вероятно проблемът е (и) другаде.

Коментар

Aз имам същия проблем но още не съм се ровил, при мен има и голям луфт на волана, когато коригирам движението.

Коментар

здравеите и благодаря за вашите съвети има нещо някъде слабо но щего открия говорих и с Ив.Иванов той също е на мнение че има нещо слабо/ хлабаво/

Коментар

От: Рейндж Ровър - въпрос за преден мост/ люлеене

Някой да знае тази кормилна кутия на RR P38 98г. можели да и се обере луфта или се обира с нова. Смених двете карета на кормилния прът но остана един дразнещ луфт.
            Моят живот, моите решения, моите грешки, моите поуки ... не са твоя работа.

Коментар

Може. Отгоре на кутията има голяма гайка и вътре шпилка с инбус. Развова се гайката и с инбуса се притяга леко и после се законтря с гайката обратно.
              Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от lubobunker Преглед на мнение
                Aз имам същия проблем но още не съм се ровил, при мен има и голям луфт на волана, когато коригирам движението.
                Провери луфта на хебела три шлиците.
                ТЕЛ:0886301378

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                  Може. Отгоре на кутията има голяма гайка и вътре шпилка с инбус. Развова се гайката и с инбуса се притяга леко и после се законтря с гайката обратно.
                  Само обери луфта.Не натягай много,за да не изхвърлиш кутията.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  ...ЦЪК
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-01-16, 14:46.
                  ТЕЛ:0886301378

Коментар

Джипката залиташе произволно накъдето си иска, оказа се луфт, и износени тампони на носачите на задния мост, смених ги, и джипката заспа

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                      Не ми се отваря мова тема за това ползвам на колегата. Аз точно от тази гайка дето е имбусът имам сълзене как се оправя това има ли лесен начин? А относно клатенето да си погледне обстойно всички тампони ,те оригинално са много твърди и трудно се разбира ако са пътници.
                      о897ч87о3о

Коментар

Първоначално публикуван от krackman Преглед на мнение
                        Не ми се отваря мова тема за това ползвам на колегата. Аз точно от тази гайка дето е имбусът имам сълзене как се оправя това има ли лесен начин?...
                        Важно е да не въртиш имбуса (това е настройката на вала) - махаш гайката, държейки контра в имбуса, махаш четирите болта и започваш да въртиш цялата конзола, докато излезе нагоре през имбуса. После ясно.
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Предполагам че е опръстен там или семеринг.
                          о897ч87о3о

Коментар

Опръстен е, ма с правоъгълно сечение.
                            Друго важно забравих да напиша - конзолата се сваля с въртене (на резба е към имбуса). Щот некой сме били и с чук, че не пада пущината
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

При мен това се реши със смяна на амове, че бяха отишли. Преди това бях сменил всичко друго възможно
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X