Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с климатика на RR38 98г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с климатика на RR38 98г.

Колеги здр.днес докато си карах в Тетевен си бях пуснал климатика и силата на духане на макс,спрях пред едно заведение и оставих джипа да работи и аз бях в него,и както си духаше на макс изведнъш спря да духа и ми показа доло на екранчето кадето показва градосите една книжка и един одивителен знак,сега няма никаква реакция от страна на силата на духане,независимо какво съм пуснал,климатик или не.
    Моля ви помагайтеот какво може да е????
    [SIGPIC][/SIGPIC] -OFF ROAD и много сливова:lol:

До: Проблем с духането на RR38 98г.

Колега, почни от бушоните, виж кои са за парното и климатика, и подменяй. Ако не сработи, тук имаше скоро тема за парното на Рейнджа, порови и там.
    "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Didost Преглед на мнение
      Колега, почни от бушоните, виж кои са за парното и климатика, и подменяй. Ако не сработи, тук имаше скоро тема за парното на Рейнджа, порови и там.
      ще проверя бушоните,тенкс.

Коментар

Колеги оказа се реле,сега го смених и всичко се оправи Модераторите да трият

Коментар

То и на моя има такава книжка, но на мен не ми работи нещо пулта за управлението на въздуха, долните копчета не отреагират. Някакви идеи ?
          Последно редактирано от Lazar; 12-06-08, 21:51. Причина: грешки

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
            То и на моя има такава книжка, но на мен не ми работи нещо пулта за управлението на въздуха, долните копчета не отреагират. Някакви идеи ?
            Тази книжка е някаква грешка отиди в сервиз да я прочетат
            Бъдете здрави

Коментар

Проблем с климатика на Рейндж Ровър 95г

Автомобилът Рейндж Ровър V8 4,0 95г
              Проблема е че някъде от системата изтича фреона. Предположенията сочат към радиатора на климатика, който е вътре в купето. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?
              На този радиатор, оргинален, ми казаха цена над 1400лв. Може ли да се изкара някакъв номер на този радиатор на фирми като Behr, Nissen и подобни производители на радиатори ?

Мерси предварително !

Коментар

До: Проблем с климатика на Рейндж Ровър 95г

Привет,

не съм сигурен, че в купето има радиатор на климатика. Има радиатор, който обаче е свързан с охладителната система на двигателя. Това е "MATRIX-HEATER" с номер "STC3261". Цена в интернет между 120 GBP, 132 GBP до 189 GBP.

Климатичната система има отделен радиатор: Condenser Assembly Air Conditioning, Petrol, '(-)"GCC" с номер: STC3679. Ако има теч на фреон е по-скоро от там. Цена в интернет между 120 GBP, 145 GBP до 310 GBP.

Не е лошо да погледнеш пак и да уточниш за кое иде реч. VIN номер също ще е полезен, за да не ти дадем грешен номер на част (понякога имат разлика и в програмата са дадени "от VIN xxx" и "до VIN xxx").

Поздрави

Коментар

Благодаря за сега.
                  SALLPAMM4TA334797
                  Под скоростната кутия се появяват капки със зеленикава течнос(масло от компресора).Обикновенно от там изтича конденза, та това ме навежда на мисалта че е вътрешният охладител.

Коментар

Аз пък хвърлих боб и излезна "иди на специализиран СЕРВИЗ" и тук има теми, и съфорумци (кой, къде) та недей сам, а и от клавиатурата на компа не става
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо е прав, най-добре в специализиран сервиз.

Дарукар работят и с части на клиента (т.е. може да си го купиш от Англия), само няма да имаш гаранция

Нямам идея това зеленикавото какво е, за да ти кажа къде е проблема, обаче мисля бях чел, че фреона е опасен при вдишване. С една дума по-добре действай бързо.

Хвърли едно око тук: http://www.rangerovers.net/newrremed...irconditioning

Коментар

Лошото е че в специализираните сервизи, го зареждат и слет два дни като отидеш вдигат рамене " сигорно, ама не сме сигорни и т.н."

Коментар

Не си прав за специализираните сервизи за климатици.Много често във фирмените сервизи не могат да се оправят със климатиците и клиентите търсят специализирани за климатици.Мен лично в Дару са ме отпращали заради слаба апаратура.
                          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от Христо Преглед на мнение
                            Благодаря за сега.
                            SALLPAMM4TA334797
                            Под скоростната кутия се появяват капки със зеленикава течнос(масло от компресора).Обикновенно от там изтича конденза, та това ме навежда на мисалта че е вътрешният охладител.
                            Ако от конденза капе вода със примеси на зелени капки,или отенаци на масло,на 100% имаш проблем със изпарителя.
                            FORD MAVERIK 2.7TD
                            Тел.0898662817
                            LZ1IID

Коментар

Колеги, достатъчно компетентен съм за да определя проблема.Искам просто номера на това нещо, ако някой може да го каже да казва.Виждам че някои искат да помогнат и им благодаря, но не ми се четат постове на хора които няма какво да правят и пишат от скука.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X