Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик 300 TDi Discovery'96. Въпрос за ангр.ремък и още нещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик 300 TDi Discovery'96. Въпрос за ангр.ремък и още нещо

Здравейте!!! Впечатлен съм от развитието, което е получил този форум през годините !! Никога не съм предполагал, че ще се нуждая от помощ в сферата на offroad- a. Регистрацията ми е от времето, когато вървеше GPS проект за създаване на карта на България.Сега по същество .....За да не ми се скара някой батко от форума ..."първо прочети какво е писано във форума и после задавай въпроси.." ))) ми се наложи да изчета всичко написано в часта "Дискусии по марки" Land Rover. Извода, който ми се натрапва е следният - има страшно много полезна информация, .......но хаотично разположена. Губи се излишно време за намиране на нужната информация. Огромна молба към администриращите форума ....моля, бихте ли създали организация позволяваща систематизирането на цялата налична инфо. Например... Land Rover подниво по модели
    Диско - фрилендър- РР.Подниво Диско да бъде разбито на нива - Двиг.,Ходова част, Трансмисия, Кормилна Уредба, Хидравлика ,Купе и Боя. Като ниво Двиг. да има например : поднива по видове системи - Охладителна,Смазочна, Горивна и т.н.Мисля че на всички участици във форума ще им бъде по-удобно както при задаването на въпроси така и при търсенето на инфо.
    Надявам се силно да не съм Ви отегчил !!!!!!! ))))) Ето го и въпроса който ме интересува ..... Как мога да разбера дали съм със верига или ремък? Майстора който ми смени каналните ремъци твърди, че съм с верига .... но при тази операция ми се струва, че няма как да разбере .....или не съм прав? В 1 или 2 поста бегло се споменава статия от 1 австралиец , http://www.yican.com.au/tbd.html, където твърди, че е детска болест 300ТДи да къса ангренаж независимо кога е извършена замяната и твърди, че решението е замяната на агренажа със система от зъбни колела. http://www.zeus.uk.com/land-rover.php
    Има ли някой в България опит да замени ангренажа с к-т зъбни колела. Продават ли се в България?
    Поздрави!!!!
    P.S. Сорииии .....получи се малко длъжко ...ама не можах по-кратко ))

До: Нов собственик 300 TDi Discovery'96 - ? за ангр.ремьк + още нещо

Здрасти и добре дошъл!

Диското е с ремък. Не съм чул досега някой от колегите да го е скъсал. Така, че според мен няма нужда от замяната му със зъбни предавки.

Относно структурата на подфорума, въпроса е "малко" сложен и няма да го дискутирам сега. За сметка на това, ако искаш подредена информация, ето тук са качени ремонтни ръководства и описания за почти всички модели на марката.

П.П.
    Качи някоя снимка на Машината.
    Последно редактирано от Lazar; 14-05-08, 13:17. Причина: допълнение

Коментар

До: Нов собственик 300 TDi Discovery'96 - ? за ангр.ремьк + още нещо

Здравейте PLATINUM и добре дошли в Портала!

Относно организационните Ви предложения към администрацията, намирам ги за напълно основателни. В този ред на мисли - ако Вие имате желание и възможност да помогата за подреждането, изистването и систематизирането на информацията, сте повече от добре дошли (както и абсолютно всеки друг участник в Портала). Ако имате интерес ми пишете на yaro точка atanasov маймунка abv точка bg (като млад участник нямате възможност да изпращате Лични Съобщения до достигането на определен брой публикации) или ми се обадете на 0878 311167.

Поздрави,

Коментар

До: Нов собственик 300 TDi Discovery'96. Въпрос за ангр.ремък и още нещо

Бъди сигурен, че си с ремък, затворен под алуминиев капак. Ремъка има редица преимущества пред верига и зъбни предавки, за късане без оглед на времеви интервал и пробег е недопустимо да се говори. Ако ремъка е гудиър или друга марка, неизвестна може да се къса, но от реномиран производител не. Ремъка се къса ако се намокри с масло - това австралиеца може да не го е знаел и да си го е барал с мазни ръце и той да му се къса.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

С една дума колеги - да тръчкам бърже при някой читав майстор да сменям ангренажа .......че иначе мяууууу )))))...а само преди 2 седм смених каналните и казах да ми сменят ангренажа .... ама ти си с верига .....няма нужда да се сменя ...карай така ......даааа ...май съм забравил че живея в Българистан )))) ...прилагам малко снимки на звяра и снимки какво следва ако не си смениш навреме ремъка На една от снимките добре се вижда че не нужно да го скъсаш за да прецакаш ДВГ
          Прикачени файлове

Коментар

Да, бягай в Дарукар. Там смяната я могат със затворени очи и е по-евтино от МотоПф, ако си притеснен финансово. При "майстори" недей да ходиш, освен ако нямаш познат и му имаш доверие. Не забравяйте и ролките, може би също са за смяна, както и семеринга на коляновия вал.

Продавача и за моето разправяше, че било с верига докато не го отворихме и видях, че ремъка е цъфнал като майска роза, нацепен като петите на селска мома. Мисля, че беше оригиналния от завода, от 1994 г.
            Последно редактирано от Lazar; 15-05-08, 14:56. Причина: допълнение

Коментар

Честито, колега! Само удоволствия и хубави места с Марката и Модела!

Коментар

Първоначално публикуван от PLATINUM Преглед на мнение
                С една дума колеги - да тръчкам бърже при някой читав майстор да сменям ангренажа .......че иначе мяууууу )))))...а само преди 2 седм смених каналните и казах да ми сменят ангренажа .... ама ти си с верига .....няма нужда да се сменя ...карай така ......даааа ...май съм забравил че живея в Българистан )))) ...прилагам малко снимки на звяра и снимки какво следва ако не си смениш навреме ремъка На една от снимките добре се вижда че не нужно да го скъсаш за да прецакаш ДВГ
                Тази тема разглеждали я....
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-04-11, 13:29.
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от PLATINUM Преглед на мнение
                  Ако съса ангренаж на път, можеш да минеш и само с ремък, повдигателоните пръти ги причукваш с чука да се изправят, регулираш клапаните и караш до сервиз.
                  http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                  Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X