Здравейте колеги.Извинявам се за въпроса ,но може ли РР 97г. П38А от ръчни скорости да се направи автоматик,и заслужава ли си?? Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Замяна на ръчна ск.кутия с автоматична. РР П38А
Свий
X
-
До: Замяна на ръчна ск.кутия с автоматична. РР П38А
Принципно според мен ДА, но не става дума просто да свалиш едната и да сложиш другата. Най вероятно ще се сменят и карданите ще ти трябва блок за управление на скоростната кутия, както и препрограмирането на BCU за да му кажеш, че вече има нова кутия. Вероятно и други неща за които сега не се сещам.
Мисля си, че ще ти е по лесно да продадеш тази кола и да си купиш нова.
Поздрави!LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
[IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]
-
Мисля, че SG е прав. Може да си купиш един автоматик и да си сложиш двигателя в него.
Ако бъдем сериозни, ще трябва да вземеш и почти цялата електроника, от машината с автоматичните скорости, а и само това трябва да е разликата в двете коли, иначе ще имаш проблеми с някоя друга система, която ти я имаш, а другата машина не.
Оказва се, че ECU-то помни и серийните номера на всички системи и понякога, ако реши че това не му е системата може да не иска да я управлява и да си търси другата.
Сигурно искаш да ти е удобно да караш в града, но ако нямаш конкретен сериозен проблем, мнението ми е да си караш така. Както принципа във футбола - ако играта върви не се правят смени.---------------------
Шофирайте разумно!
[IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]
Коментар
-
Да не забраяме и факта,че командването на раздатката е на съсвем различни места при двата вида скоростни кутии.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Аз карам Диско автоматик и твърде често ми се налага да изключвам на N. Удобство е автомата, но в тежко задръстване пак трябва да се изключва, за да не се товарят системите, освен това, ако отпуснеш малко спирачката колата тръгва и ако си се загледал ще чукнеш колата пред теб, а това са разправии... И според мен не си струва приключението около смяната на скоростните кутии.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар