Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на ръчна ск.кутия с автоматична. РР П38А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна на ръчна ск.кутия с автоматична. РР П38А

Здравейте колеги.Извинявам се за въпроса ,но може ли РР 97г. П38А от ръчни скорости да се направи автоматик,и заслужава ли си?? Благодаря.
    Бъдете здрави

До: Замяна на ръчна ск.кутия с автоматична. РР П38А

Принципно според мен ДА, но не става дума просто да свалиш едната и да сложиш другата. Най вероятно ще се сменят и карданите ще ти трябва блок за управление на скоростната кутия, както и препрограмирането на BCU за да му кажеш, че вече има нова кутия. Вероятно и други неща за които сега не се сещам.

Мисля си, че ще ти е по лесно да продадеш тази кола и да си купиш нова.

Поздрави!
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Мисля, че SG е прав. Може да си купиш един автоматик и да си сложиш двигателя в него.

Ако бъдем сериозни, ще трябва да вземеш и почти цялата електроника, от машината с автоматичните скорости, а и само това трябва да е разликата в двете коли, иначе ще имаш проблеми с някоя друга система, която ти я имаш, а другата машина не.

Оказва се, че ECU-то помни и серийните номера на всички системи и понякога, ако реши че това не му е системата може да не иска да я управлява и да си търси другата.

Сигурно искаш да ти е удобно да караш в града, но ако нямаш конкретен сериозен проблем, мнението ми е да си караш така. Както принципа във футбола - ако играта върви не се правят смени.
      Последно редактирано от Lazar; 09-05-08, 08:23. Причина: Правописна грешка ....
      ---------------------
      Шофирайте разумно!
      [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Да не забраяме и факта,че командването на раздатката е на съсвем различни места при двата вида скоростни кутии.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Ок,благодаря за отзивите.С две думи не си заслужава.Нямам проблеми с автомобила ,както казва колегата тежат ми задръстванията.
          Бъдете здрави

Коментар

Аз карам Диско автоматик и твърде често ми се налага да изключвам на N. Удобство е автомата, но в тежко задръстване пак трябва да се изключва, за да не се товарят системите, освен това, ако отпуснеш малко спирачката колата тръгва и ако си се загледал ще чукнеш колата пред теб, а това са разправии... И според мен не си струва приключението около смяната на скоростните кутии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X