Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Емблема на LRE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Емблема на LRE

От известно време насам си мисля за емблема на клуба, която да направим на лепенки и евентуално табела за багажника на покрива. Аз лично, след като се снабдя с експедиционен багажник ще се опитам да си направя такава табела. Нямам идея как става, но все ще има начин.
    Предлагам ви проекта. Аргументацията е следната:
    1. Емблемата на LR и надпис "enthusiasts", вграден в нея.
    2. Цвета на цялата емблема се постарах да е максимално близък да цвета на Кемъл Трофи
    3. Композиционно, надписите са съобразени симетрично с периферията на табелата и по принципа на златното сечение един спрямо друг.
    4. Надписът "България" е с най-големите букви - ясно защо. "club-Bulgaria" - на международния език.
    Това са основните аргументи. Мога при интерес да посоча и други. Да обсъдим по принцип съществуването на такава емблема и евентуални промени. Настоящата емблема е готова във векторен файл за печатница. Естествено, сивият фон няма да съществува.
    Освен това ми омръзна, когато карам и видя LR и особено Диско да се пуля в шофьора дали го познавам. Така ще се виждаме без опасност за околните.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от velio; 04-05-08, 17:21.

До: Емблема на LRE

Много добре изглежда. Може би ще е по-добре, ако малко се увеличи размера на емблемата.

Коментар

То този рамер е за шапка едва ли тази ще я сложи на багажника ...
      ---------------------
      Шофирайте разумно!
      [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Аз си я представям на предния капак или отстрани на вратите...

Коментар

...или на резервната гума...Иначе идеята ми допада
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

И аз съм за...( надписа Ентусиаст да не е в логото на L.R ) само като предложение.

ето и пример на други мераклий...
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Този файл е растерен. Характерно за растерните файлове е, че при увеличение на отпечатъка има пикселизация и следователно - загуба на качество. Файлът, който съм приготвил е векторен. Векторните файлове могат да бъдат увеличавани теоретически да безкрайност, без да има загуба на качество. Този файл е качен единствено с цел обсъждане и не става за нищо друго.

Мисля, че е важно, в цялостното възприятие от емблемата да има впечатление за стегнат изказ на елементите. Ако се извади "enthusiasts" от емблемата на LR, ще се получат 3 надписа в жълтия фон. Освен това, ще бъдат латиница - кирилица - латиница, жълтият фон ще се препълни и окото ще се взре в написаното около "БЪЛГАРИЯ", вместо да възприеме най-важните надписи - "LAND ROVER" и "БЪЛГАРИЯ" и после, при приближаване и вглеждане да се видят останалите надписи, които поясняват главните. Другият проблемът, който стои между предложените примери и моят проект е, че трябва да има надпис "България" на кирилица. Това налага разделение на надписите не на марката и ние към марката, а отъждествяване на марката и ние в нашата държава. Тази логика мисля за най-естествена в подхода. Затова - марката и ние в зеленото поле, а държавата ни на двата езика - в жълтото поле. Сложим ли "enthusiasts" в жълтото поле ще се получи шарения и възприятието и внушението ще пострадат. Още повече, че ще трябва да се променят шрифтовете и пропорциите, а това са пропорциите на оригиналната табела на Кемъл трофи. Опитвах и става голяма шарения от скупчване на букви.

5-ракиев, откъде тези вицове!? Много са свежи!!!
              Последно редактирано от velio; 04-05-08, 20:49.

Коментар

Искам да уточня, че трябва да се внимава да не се използва някоя запазена марка/лого. Такива са:

Land Rover - зелената емблема - според мен не може да сложим 'ентусиаст' вътре
                Camel trophy - може би да променим пропорциите и радиуса на дъгата
                Land Rover Experience

Или ще трябва да се съгласува с LR или леко да се промени да не се вкараме в приключения. Въпреки, че това няма да се използва за реклама на друга фирма мисля, че трябва да се провери.

Имаме един подобен пример в нашта фирма където сега ще съдиме една друга за лого.

Има ли юристи във форума?
                ---------------------
                Шофирайте разумно!
                [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Идеята си я бива, но според моито скромно мнение по добре да се състои от две отделни части така няма да имаме проблем със запазени марки на еднара да си стои запазената марка на ЛР а на другара не6то като "Български ентусиасти" или...

Апропо 5-ракиев веднага си поръчах подобен стикер за Фрилендера които така учтиво си приложил

Успех в начинанието и ако стигнете до консенсус за 10 коли стикерите са от мен

Коментар

Добре - вадим надписа enthusiasts от зелената елипса и къде го слагаме, с какъв шрифт, какъв цвят, колко голям?
                    Последно редактирано от velio; 05-05-08, 16:30.

Коментар

Ако мога да се включа и аз,мисля че дъгообразно под или над марковата емблема ще изглежда добре
                      Бъдете здрави

Коментар

Ако се ползва първата снимка на Петракиев,отгоре над емблемата на ЛР да пише България,дъгообразно ,а вече под нея надписа за клуба.
                        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Злати да ме поправи ако бъркам, ама преди време правих емблема. Чакайте да я изровя...

Всъщност ето го:
                          Последно редактирано от izo4x4; 13-05-08, 12:34.

Коментар

Ако това е възприетата от клуба емблема, няма какво да се обсъжда.
                            Последно редактирано от velio; 13-05-08, 15:04.

Коментар

Не искам на английски. Искам на Български. Предпочитам варианта на Вельо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X