От два дни алармата (фабричната) почна да изписуква кратко при стартиране на двигателя , като изключа това - никакъв проблем. Днес обаче си показа рогата - като работи двигателя сирената мълчи , изгася ли го - почва да вие както си иска - дълго , късо , кратко , с паузи и без . Запаля ли - спира . Засега я откачих от куплунга , ама знам че не е решение. Изчетох темите с подобни проблеми , основно при РР , ама там все става дума за МАЛКО ПО-РАЗЛИЧЕН проблем . Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с алармата на Диско 300тди
Свий
X
-
До: Проблем с алармата на Диско 300тди
Доколкото и аз имах проблем със системата за защита /алармата и имобилизацията на двигателя са две части от едно цяло/ и поговорих с майсторите в Мото Пфое разбрах, че такъв проблем се решава само със софтуера от ЛР. Отиди в Мото Пфое и не рискувай с други майстори. Взеха ми за синхронизация на цялата система 20 и няколко лева. Помоли ги също да ти дадат кода на алармата /четирицифрен/, който при дефект се въвежда на ръка от ключалката. За това трябва да си дадеш и VIN.
-
Това и аз си го мислех , но вчера за да не дразни околните просто изключих сирената от буксата . Вечерта вкъщи реших да пробвам пак какво става и като я включих всичко си беше ОК , даже не просвирваше при запалване . Предполагам , че е съобщавала за някакъв проблем ( точно предната вечер я бях оставил да спи в града без надзор) или са се натрупали грешки , или нещо такова . Факт е , че след изключване и включване на куплунга на сирената ЗАСЕГА се оправи. А в мотопфое така или иначе ще ходя за кода .
Коментар
-
Доколкото аз знам с ключа в ключалката и примерно : 3 пъти наляво (откл) , 7 надясно (закл) , 6 наляво , 1 надясно - това отговаря на код 3761 , давам САМО ПРИМЕР , не съм сигурен в последователността.
Коментар
-
Първоначално публикуван от logche Преглед на мнениеМалко офтопик: Как си въвеждате кода? Нещо не ми стана ясно.
Папката е LR Discovery - BG. 2 файла - съдържание и цял текст.
Към въпроса ти добавям, че е вярно да се каже, че когато се въвежда кода се задържа не по-малко от 5сек ключа в позиция ЗАКЛЮЧЕНО. За ляв волан - наляво и задържаш не по-малко от 5 сек, после първата цифра надясно, втората наляво, третата надясно, четвъртата наляво, след което отключваш с ключа в положение надясно. Всичко е описано в ръководството. Имай предвид, че текста за ръчна скоростна кутия не е преведен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар