Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Круиз контрол на Диско - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Круиз контрол на Диско - проблем

На новото Диско 300тди , автомат , не ми работи круизконтрола . Карал съм и други такива , включвам го по същия начин - първо копчето с магисталата , после газ до желаната скорост , натискам копче 'сет+' и чакам да установи желаната скорост , обаче нъц. Като си махна крака от газта трябва да поддържа тази скорост , а тя пада . Обаче пада не толкова бързо , колкото ако темпомата не е включен. Това ме навежда на мисли за електрониката . От друга страна копчето с ' - ' при натискане си цъка отчетливо , а това с ' + ' не .
    Имал ли е някой подобен проблем и как сте го решили . Варианта с мото пфое го знам.

До: Круиз контрол на Диско - проблем

Аз имам такъв проблем и не съм го решил, защото дори и по магистрала рядко може да се използва. В книжката пише, че за да работи темпомата, оборотите трябва да са под 1600rpm и ЗА АВТОМАТИЧНА СК - лоста да е на 3, а не на D. Може и да има грешка в книжката.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
      Аз имам такъв проблем и не съм го решил, защото дори и по магистрала рядко може да се използва. В книжката пише, че за да работи темпомата, оборотите трябва да са под 1600rpm и ЗА АВТОМАТИЧНА СК - лоста да е на 3, а не на D. Може и да има грешка в книжката.
      Опредено прилича на грешка в книжката
      LZ1PER

Коментар

Аз също го четох и си мисля , че смисълът е че може да работи И под 1600 об. И на 3-та поз.

Коментар

И аз имам същото проблемче. Бих те посъветвал да провериш с какъв тип управление е машината. Ако е със система EDC то на 4 цилиндър дюзата е с датчик който подава информация на EDC. Познава се по това, че от нея излиза кабел влизаш в куплунг близко до купето. Ако тази дюза е подменена с обикновена (както е при мен) круиз контрола не може да работи, ДВГ харчи повече, абе общо взето проблеми...
          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Предполагам , че EDC и EGR е едно и също , или не ? Защото във ВИН-декодера , публикуван тук от колегата 5-ракиев пише "тип двигателя : 7 - 2.5 Tdi (EGR e/o CAT)" и да , има кабелче от дюзата.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
              Предполагам , че EDC и EGR е едно и също , или не ? Защото във ВИН-декодера , публикуван тук от колегата 5-ракиев пише "тип двигателя : 7 - 2.5 Tdi (EGR e/o CAT)" и да , има кабелче от дюзата.
              Не не е едно и също.
              EGR = Exhaust gas recirculation;
              EDC = Electronic Diesel Control

Виж в МП или Дару, да ти тестват колата.

Коментар

Във Варна май няма Дару , имаш ли представа горе-долу за цена на такъв тест в мотопфое?

Коментар

Нямам представа. Защо не им звъннеш?

Коментар

Абе днес им звънях по друг повод - търсех си механизма за заключване на задните седалки (облегалките) и като ми казаха 200 лв едното и си глътнах списъка с въпроси . Ама в понеделник пак ще питам. Подех темата тук с идеята че може някой да се е сблъсквал с дребен , поправим в непрофесионални условия проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                      ...дребен , поправим в непрофесионални условия проблем.
                      Абе нЕма такива, щом в цялата работа има намесен компютър.

Коментар

При Дисkо 3 имаше една особеност - kруз kонтрола НЕ работи под 60 км/h. - без значение на какви обороти е (става дума за автоматиk). При никакъв случай не може да е вярно това че за да работи трябва да е на 2,3 или каквото и да е друго. Вярната буква е Д!
                        Би трябвало ако всичко е наред когато включиш KK да не се налага да по натискаш копчето +, ами да задържа скоростта с която се движиш в момента.
                        Успех дано не е нещо сериозно.

Коментар

В краен случай ще карам без такъв , четири години карам 200тди ръчка без КК , голяма работа . Ако е много скъпо де .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X