Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новo Disco във Форума !!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новo Disco във Форума !!

Здравейте всички ! От 3 дни вече съм и аз член на крастата "4Х4"!Накратко за Джипа :Дискавъри 300TDi (или поне така си мисля-с големите фарове е ) 2,5 мотор ,97. година 3 врати,тъмно-зелен металик ... Та четох четох ...аз из форума , горе -долу съм ориентиран , но имам някои въпроси:
    Има странно виене откъм водната помпа или генератора.При свален ремък го няма . Свалих водната помпа и я разглобих(някъде четох че лагерите са капсоловани-така е , но след избиване на оста с турбинката ,се маха капсоловката и лагера (ролков ) се чисти и гресира най тривиално!!!)) Смених и лагера на оптягащата ролка (6203ZZ)-елементарно става!!Гресирах лагерите на опъващата ролка на климатика и сглобих всичко .За гарнитура на водната помпа използвах дебел кртон и масло-температуроустойчив силикон.Дотук всичко ОК!!!Но като запалих......същия звук ..Остана алтернатора ,но няма време та утре продължавам Въпросите ми са
    1 : Не намерих из схемите размера на лагерите ,въпреки че тук -във форума се споменава че предния лагер е 6203 , а задния е ролков , това така ли е ? Генератора ми е 100 амперов!И кой размер е задния?
    2 Поръчах термостат за 83 градуса - френски -19 лв.(моят напълно отваря при 45 градуса и не затваря плътно дори и при 5 градуса -измерих го опитно по бабешкия начин с котлона и термометъра)Дали ще стане този термостат за мен ???

Уфф стана много дълго .. за сега това .. какво ще кажете?
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

До: Новo Disco във Форума !!

Първо, честито. При мен виенето беше от ролките, които смених заедно с обтегачите. И сега всичко е О.К.р само трябва да сменя и ролката с обтегача на климатика, но той е с отделен ремък, и за да не вдига шум просто засега съм го свалил.
    Моя двигател също е 300ТДИ , а за да съм спокоен, си купих оригинални британски части от МотоПфое.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Аз се изкефих на простата и надеждна конструкция на ролките на аксесоарните -(и при мен са два) ремъци . Никаква нужда от "оригинални части" - избиване и смяна на лагерите или просто гресиране на тези ,които не се избиват ...То ако си грес има - тоя лагер нЕма как да свърши!!!Утре ще пиша какво е станало след смяна на лагера на алтернатора , а между другото, оказва се че май АБС-а не ми работи .Обезпокоителното е ,че дори лампата не свети .. все пак може и да е изгоряла де - не съм я гледал още ...Но като спирам рязко -гумите провлачват ..Вдях един предпазител "ABS Pump" -здрав е 40 или 60 Ампера беше..Ама къде е тази АБС помпа и на какъв принцип работи пустия му АБС ....

Коментар

Първо - честито и добре дошъл! Да се радвате взаимно дълго време!

Ако си чел моя проблем с алтернатора - лагерът беше заден и преди да сдаде тотално хъркаше. Дали не са ти стари ремъците и затова да свири?

Коментар

Ремъците са като току що купени ... чистички и никакви пукнатини и скоравявания няма по тях .. Виенето е пропорционално на оборотите на мотора и когато загрее двигателя ,като че ли се усилва .. Знам ли от къде иде?!

Коментар

Значи , смених лагерите на алтернатора вчера (5.04)и сега джипа е тих като пеперуда!! За протокола : задния лагер е 6003, предният 6303 , който разрязах с флекса поради невъзможността да излезе от ръждата- (направо се беше заварил за оста)Алтернатора е "Magnet-Marelli" 100A.Смених и термостата - Вернет - френски за 83 градуса -19 лева ..Гресирах навсякъде където видях гресьорка - карета , кардани ..,докато избие новата грес ..и сега всичко е ОК

Коментар

Добре дошъл и да се радваш много на камиончето.Честито и за първия успешно решен проблем.То за това си е и форума .Успех.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X