Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости - Диско 1 300ТДи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скорости - Диско 1 300ТДи

Търся колега от форума, който има същия автомобил в изправност /в София/ и ако е възможно да покара моето Диско и ми даде някаква информация относно скоростите, т.е.:
    БЪРЗИ
    1. Нормално ли е да потеглям директно на втора ?
    2. Втората влиза малко трудно и май се налага преамбриране.
    3. След пета не мога директно да мина на четвърта, а трябва да намаля, да включа на трета и след това на четвърта.
    БАВНИ
    1. На първа едва едва пъпли и трябва веднага да включа на втора и веднага след това на трета. Изкачвам доста стръмен баир на трета ?
    2. Малкият лост за бавните понякога изключва - не съм го включил добре или има някакво износване ?
    До сега съм карал Сузуки Самурай /SJ413/и такива проблеми не съм имал.
    Благодаря
    Поздрави
    Land Rover Discovery 1-300tdi

Re: LR Discovery 1996 300Tdi -скорости

Здравей.Първо да кажа че имам същото Диско.Това което пишеш не мисля че е нормално защото тези проблеми при мен отсъстват.Колкото до бавните е напълно нормално на 3та да катериш, предвид това, че са много къси,но не е нормално да изключват.Виж дали включваш лостчето до край. Посъветвай се и с някой специалист.
    M.P.

Коментар

проблемите с бързите не са нещо нормално при Чико май имаше 1 интервенция с отстраняване на пречката, но нека той да си каже. ако не е от това може да трябва синхронизацията да е чао. може и съединителят да е поизпилен. да тръгнеш на 2-ра не е проблем, аз и на 3-та се е случвало да тръгна, може май и на 4-та, но не съм пробвал .

лостчето не виняги влиза докрай, ако излиза и след като се попреместиш значи има проблем, както и ако излиза след като си го включил и си карал на бавни известно време. демек понече може и в движение да става минаването от бързи на бавни, понякого на 1 място не моеш да смениш докато не превърти примерно 1/4 оборот с кутията за да се отвори място.

при бавните 1-ва не се ползва за тръгване, а за моментите, в които трябва да си максимално бавен. инак 3-та е подобна на 1-ва, аз нея ползвам за 1-ва .

Коментар

Аз карам Дифендър и на бавни често лоста не влиза докраи и тогава винаги изключва карам го отскоро и не знам дали е нормално трудното влизане или е в резолтат на проблем. Предполагам че раздатката и за двата модела дава еднакви проблеми и ще е полезно да прочета мнения на колеги с повече опит. Благодаря
        Последно редактирано от Виктор Мечкаров; 05-03-07, 13:44.

Коментар

раздатките за различните мотори са различни при някои модели.

работата е там, че ако не може да влезне лостчето, просто трябва да превърти трансмисията. демек пробвай да включваш при наклон, така ако излезе просто пускаш спирачката за малко и пробваш пак.

а може и в движение, при еднакво сцепление в 4-те колела и при скорост до 8 км/ч е напълно безопасно. за мен най лесното преминаване става малко преди съвсем да спрЪ

Коментар

И аз да напиша нещо.
            1.На бързи нормалното е да тръгваш на първа скорост.
            2.Провери с какво масло си в скоростната кутия или направо го подмени ако сега си купил джипа.Маслото трябва да бъде за автоматични кутии,мисля че се казваше ATF,има го почти във всяка бензиностанция.Аз по погрешка сложих трансмисионно и проблемите бяха подобни на тези които описваш особено първите 20-30км.
            3.Лоста на раздатката понякога трудно се намества но както казват колегите четвърт оборот и всичко си е на място.Проблем е ако изключва по време на движение особенно ако катериш.

Коментар

И на мен втора ми влиза трудно понякога.
              Иначе с междина газ и двойно амбриране нещата се оправят.)
              LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Проблема с преминаването от първа на втора скорост се среща често и не само при ЛР Диско. Синхронизатора на втора скорост е може би "най-измъчваният" и е нормално да почне да дава фира. Колегите са написали по-горе за маслото и съединителя.
                Първа "бавна" е за спускане по наклон или за потегляне с голям товар и/или ремарке. На моят ЛР в купето има залепена лепенка,напомняща да се потегля много внимателно на първа бавна скорост.
                Въртящия момент на двигателя ти е достатъчен за потегляне на втора скорост от място и за изкачване на умерен наклон на трета бърза скорост с ненатоварен автомобил.
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

Благодаря на всички, които откликнаха на молбата ми. Получих ценни за мен съвети и ги изпробвах в практика - всичко е така, както сте казали -да не се повтарям.
                  Остана проблема за включване от пета на четвърта, но вече го правя с допълнителното движение към трета без да изключвам съединителя и след това четвърта. Явно не съм бил запознат и не съм имал практита с тази марка и модел. Както казах, от 5 години карам Сузуки Самурай 1.3, а там нещата са по-стандартни и логични / но и с много по-малко възможности/.
                  Благодаря. Поздрави.
                  Рашконти /Владо Рангелов/
                  Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X