Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой как се е справил с озвучаването на Discovery?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой как се е справил с озвучаването на Discovery?

Естествено звука от двигателя е най-хубавата музика за ушите ми, но като реша да послушам нещо друго звукът е направо трагичен- Отзад смених оригиналните с уж много готини колонки Pioneer, естествено колкото фабричните 10см, защото нищо друго неможе да влезе там, но ефекта е никакъв, високите и средните честоти са супер, но няма никакъв бас. Ясно, че най- лесно е да сложа някаква туба за бас, както ми препоръчаха вече на 2 места, но не ми трябва чак толкова силен бас, пък и не искам да си заемам мястото в багажника с глупости. Въпроса ми е има ли аджеба начин да се сложат някъде по- големи колонки, или вобще начин да се оправи звука без туба?

P.S. Търсих подобна тема из форума, но уви нямаше!

До: Кой как се е справил с озвучаването на Discovery?

С оргиналните колони съм само,че го взех с ДВД,не му работи звука на филмите и на дискове ако слагаш.Все се каня да го ремонтирам и все не ми остава време.
    От 4 месеца си сложих ФМ-трансмитер,сега гледам ,като моя на Технополис вече е 33 лв.Две флашки по 4 и 2 гига и пей сърце.Мога и сватби да организирам.Явно и заради качеството на МП3 качеството на музиката в автомобила се подбри изключително и съм много доволен.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Големината на говорителите няма общо с честотната им лента. Ако пазиш оригиналните, провери на тях какво пише, а ако не ги пазиш, търси такива, чиято честотната лента е в ниските и средните честоти. Ти вероятно си взел средни и високи честоти. Също е важен омажа /съпротивлението/, защото това ще ти даде замисление в завода-производител /да се слави името му/ динамичен и честотен баланси в купето. Не прави НИКАКВИ промени по корпуса на купето около говорителите с идеята да изкараш чрез пробиване на отвори някакви баси или каквото и да било друго. Такава постъпка би довела единствено до дефазиране на звуковата вълна и драстично влошаване на звуковата картина.

Коментар

Първо смених говорителите на вратите, защото моите си бяха заминали с Hertz - същия размер. Резултата не ме зарадва особено и продължих. Смених CD-то с един Pioneer и сложих отзад трилентова стерео колона с 12" баси и 2x200 усилвател (ограничен естествено за да не издъни колоните). Недостатък е намаленото багажно пространство, но звукът е чудесен и се чува основно вътре в Диското, а не представлява подвижна дискотека, като голф. При нужда от по-силна музика при BBQ просто отварям задната врата и готово. Ако искате мога да постна снимки.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Ако сложиш снимки ще е супер! Аз си ги пазя оригиналните колонки, но с тях беше по-трагично положението. Ще пробвам с друго CD, моето е сравнително смотано- Sony някакво, но със подобно в Сааба (бившия ми другар с вътрешно горене) ставаха чудеса!

Коментар

Ако имаш възможност вземи си ето такива изцяло са от ( пластмаса...) или както пише в гаданието им: TPB (Transparent Polycarbonate Basket) и TPC (Transparent Polymer Cone) и мембраната и корпуса са от
            ( пластмаса ) бях много скептично настроен като ги донесоха но извадиха доста приличен звук, честотния диапазон: 50-20.000Hz, 93dB.

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            ...... а не представлява подвижна дискотека, като голф. При нужда от по-силна музика при BBQ просто отварям задната врата и готово. Ако искате мога да постна снимки.
            .... за по горе споменатите или нищо или само хубави неща щото ще ти изплющат и на теб ....
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-03-10, 16:21.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Тези по-големите с удоволствие бих ги боцнал, но няма място никъде за такива! Иначе по- малките 10см ли са? И ако са такива, дали само тях ако ги сложа на мястото на оригиналните в багажника ще се усети разлика, защото просто единственото място, където мога да се порадвам на любимите ми парчета е в колата на дълъг път, а в момента единственото, което би звучало що годе добре е Райна Кабаиванска. Вече направо се замислям за гадна туба, която да мога да махам по всяко време, но все пак да уплътни звука...

Коментар

Подариха ми тоя активен суб и не мога да измисля къде да го сложа без да ми пречи на багажа http://www.ktduk.com/site/product.cf...B4EE293E709A89
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Зад кората, в краката на пътника - под жабката няма ли място? Моя е там, а е слаган допълнително - така я взех ...
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-02-10, 20:22.
                  LR Disco II, Td5

Коментар

Сложих го на пода в багажника .Залепих корави "лепки-котешки лапи" на пода и на задника на буфера за да може да се маха лесно при нужда.
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от minister_of_sound Преглед на мнение
                      Ако сложиш снимки ще е супер! Аз си ги пазя оригиналните колонки, но с тях беше по-трагично положението. Ще пробвам с друго CD, моето е сравнително смотано- Sony някакво, но със подобно в Сааба (бившия ми другар с вътрешно горене) ставаха чудеса!
                      Ето:
                      Прикачени файлове
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от minister_of_sound Преглед на мнение
                        Естествено звука от двигателя е най-хубавата музика за ушите ми, но като реша да послушам нещо друго звукът е направо трагичен- Отзад смених оригиналните с уж много готини колонки Pioneer, естествено колкото фабричните 10см, защото нищо друго неможе да влезе там, но ефекта е никакъв, високите и средните честоти са супер, но няма никакъв бас. Ясно, че най- лесно е да сложа някаква туба за бас, както ми препоръчаха вече на 2 места, но не ми трябва чак толкова силен бас, пък и не искам да си заемам мястото в багажника с глупости. Въпроса ми е има ли аджеба начин да се сложат някъде по- големи колонки, или вобще начин да се оправи звука без туба?

P.S. Търсих подобна тема из форума, но уви нямаше!
                        А за филтри замислял ли си се + пищялки които да ти разтоварят основните тонколони

Коментар

Първоначално публикуван от dand79 Преглед на мнение
                          А за филтри замислял ли си се + пищялки които да ти разтоварят основните тонколони
                          Ами, недей се лъга по тялото. Подменени са щатните баси с по-истински - Мегавокс, които за цената си свирят достстъчно добре - специално тези са с някаква международна награда - написано е на самата мембрана каква; и естествено са преизчислени и подменени филтрите с трилентови. Средните говорители и пищялките съм запазил, защото са достатъчно добре.
                          Отделно са подменени предните във вратите с Хертц-ове.

Коментар

Монтаж на CD-радио на L.R. Discovery 300 Tdi

Здравейте колеги!
                            Смених си cd-то в Лендито ( L.R. Discovery), обаче новото отзад има какви ли не изходи и кабели и е един огромен сноб кабели..Та исках да ви питам,има ли шанс да се бръкне някак зад радитото (през жабката или нещо подобно) без много да се разглобява, та да ги наместя, защото в момента подпират и колкото и да се мъча не мога да ги наместя, и да го прибера хубаво и сега стърчи
                            Ако има значение, имам Airbag над жабката. Благодаря Ви!
                            Поздрави.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-02-10, 20:12.

Коментар

Аз съм си решил въпроса най-радикално - извадих фабричното радио и сега на негово място ми стои инвертора, т.е. никаква музика щото най-обичам "песента на колелетата"... А с кайманите по асфалт песента е направо убийствена
                              Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X