Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно спирачките на РР 94

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно спирачките на РР 94

Здравейте колеги ,
    нов участник съм във форума и искам да ви помоля за информация или съвети относно неизправностите на моят РР.
    В момента съм в Полша и наскоро го купих от авто-къща . Тук е много скъпо и моля ако можете да ми помогнете да си ремонтирам някои неща сам . / харесвам този автомобил , но не мога да отремонтирам всичко в сервиза /
    Рейндж Ровъра ми е от 12.1994г. 2.5 ДТ с мотор на БМВ / бил някаква нулева серия / . Искам да попитам следното:
    1 . Мога ли отнякъде да си намеря ръководство за устройство и ремонт ?
    2 . Спирачките ми започват да задържат след второто натискане . Какво означава това , и мога ли да си ги оправя сам , когато "сервото "не е обикновенно , а някаква помпа с пробки за обезвъздушаване . Когато се оправи спирането ще изгаснат ли лампичките за АВС , SRS и ръчната спирачка ?
    3 . Мога ли да сменя езика на компютура от италиански на друг език ?
    4 . Мотора ми трудно пали , когато е загрят и на таблото ми се появява индикация / нещо като разпръсквач на дюза/.
    5 . Когато отида за смяна на консумативи в сервиза / масла , филтри и т.н/ Какво да искам да ми сменет по мотора ? / дюзи , разпръсквачи , ремъци , ролки верига и т.н това е като пример / . Моля , кажете ми какво точно да искам да ми сменят .
    6 . на колко километра се сменяват въздушните възглавници , и как се познава дали са за смяна ?
    Автомобила е каран в Италия . На 300 000 км . е . Искам да си го стегна . Много му се радвам . Извинете , но не съм много вещ в ремонта на автомобила , но мога да правя някой елементарни неща .
    Благодаря .

До: Въпрос относно спирачките на РР 94

Сори, ама май на бая разнебитен джип си попаднал.
    Не е ли 1995г?
    Така са по проблема - разглобяваш спирачните апарати и ги почистваш, почистваш щифтовете им. На пазара се продават ремонтни комплекти за тези апаратии.
    Като ги оправиш би трябвало да ти се оправи задържането на спирачките.
    Това дето ти е като серво е електрохидравличен модулатор. Висчките му пробки са за обезвъздушаване, има безумен алгоритъм, който го пише по дебелите книги. Няколко пъти съм обезвъздушавал такова, ама не помня как се процедираше.
    За лампите АБС и СРС трябва да ходиш в сервиз - за АБС-а има 100 причини да свети, за СРС-а още толкова.
    Езика се сменя в сервиз перез тестера.
    Проблема с мотора е разтегната ангренажна веига- може да се оправи със модулация на помпата, може и да не стане- прави се във сервиз със подходяща диагностична апаратура. Т.к. е на 300к км то най-вероятно е за ангренаж - верига, колелета, обтегачи.
    Дюзите им се сменят разпръсквачи за по 10-20 евра на дюза.
    Окачването след около 200к км обикновено е за 4 възглавници и компресор. Гледат се на око- дали са напукани, обливат се със сапунена вода и се гледа дали пускат.
    Как можа да попаднеш на най-първия РР? има ли екстри или е със текстилен салон, ръчки по седалките, без клима, увиснала жабка.

Успех! Дано си го купил изгодно, че иначе не е добра инвестиция.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Само да допълня Асен.Лампата при трудното палене е най-вероятно индикация за смяна на умната дюза.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Здравейте колеги !
        Много ви благодаря за съветите .
        Джипа е ДЕКЕМВРИ месец 1994 , но ми казаха , че модела е 1995 г. / някаква нулева серия /
        С текстилна тапицерия е , но има екстри . Сам избира начина на движение / по магистрала или по равен път / няма лост за труден терен , а клавиш . Как попаднах на него ?, ами незнам . Просто се случи , дано не съжалявам много . Имам желание да си го постегна .
        Мотора ми е на БМВ 2.5 ДТ , на 300 000 км. Колко би ми струвал основният му ремонт в България ?

P.S. Но иначе страшно върви . Много му се радвам .

Коментар

Е чак основен ремонт
          Провери нещата както са ти написали по-горе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X