Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешен въпрос за Диско - Автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спешен въпрос за Диско - Автоматик

Предлагат ми едно Диско 1997 автомат , на търг , ще се играе днес в 14.00. Имало НЯКАКЪВ , не знам тояно какъв , проблем със задната . Понеже описанието на теста е на холандски , днес чакам малко поо-подробно описание на проблема , но като цяло разбрах че " по-трудно тръгвало" на задна . Четох другата тема на Барбарон за подобен проблем , ако е ръчната спирачка -ОК , предполагам от ниско ниво на маслото също ще се оправи лесно .
    Въпросът ми е - някой сблъсквал ли се е с подобни симптоми , които да са се оказали нещо по-сериозно , имам предвид в парично изражение да са например над 500 лв. Че да знам до колко да наддавам.

До: СПЕШЕН ВЪПРОС ЗА ДИСКО-АВТОМАТ

Под проблем № 2 в ръководството за експлоатация е даден този с движение на задна скорост. Въпроса е от ръчната спирачка ли е проблема или от АСК? Отсранването на проблема от АСК нямам идея колко струва. При проблема с ръчната ремонта няма да надхвърли 200 лв.
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Имах ТД5 с ZF,предполагам и тази е такава.Има я на БМВ 7 сер.,5 м-ките,Волво 850.Ремонта май не е скъп.Завършил съм ДВГ преди години в ТУ-Варна.Твоя човек е Стефанов от катедра транспортна техника и технологии,ако не са я прекръстили,но на Стефан името е същото.Мога да ти дам тел.на ЛС.Раздатката е цифра.Тази е доста разпространена/скоростната/.

Коментар

offtopic:

Всички автомати при Ленд Ровър са ZF. Съгласен съм с колегата ivan ivanov, че ремонта на автомата не би трябвало да е скъп. Приятели правиха пълен ремонт на японски автомат и цената (труд и части) беше около 2000лв. Имайки предвид, че със ZF кара половин Европа, частите би трябвало да са и по-добре.

За раздатката - LT230* (с различни индекси е накрая) не мисля, че e цифра. Цените на заводски възстановените в UK започват от 400 пауда (със замяна).

Коментар

Така или иначе го взех , докарах го на ход от Холандия без да опъвам ръчната - никакъв проблем . Сега съм пред вечната дилема - да си го оставя или да го продам (вече за четвърти път). Затова и още не съм пуснал обява тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X