Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mасло за автоматик и диференциал? (Диско 300Тди)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mасло за автоматик и диференциал? (Диско 300Тди)

здравейте.да ви попитам имам Land Rover Discovery 300 автоматик. от един приятел
    чух че маслота на диференцияла и скоростната кутия било едно и също.а диското
    почти всяка седмица му доливам по 50 мл масло в скоростната кутия.да ви по питам има
    общо между двете масла найстина и може ли тази загуба на масло да се дължи
    на това,че по задния диференциял редовно си има като теч и винаги има малсо.
    благодаря

До: масло автоматик -диференциял ?

Излъгали са те жестоко
    На нито едно дискавъри маслото на скоростите не е еднакво с това на диференцялите и раздатката.
    Освен това няма никаква връзка м/у мостове и скорости и раздатка от към течове на масло.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

50мл са една спринцовка. Асен правилно ти е казал че маслото няма нищо общо. Имаш ли теч на кутията, колко километра минаваш на седмица?

Коментар

Много благодаря за изчерпателния отговор ще го имам предвит,имах подозрение че е така,но не разбирам и затова реших да попитам в geminni ни препоръчаха prista texaco ,но не съм чел много положителни отзиви от него...и да ви попитам горе долу на колко хиляди трябва да го сменя ?

по кутията не съм забелязъл да има теч, а на седмица минавам по около 150 км
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-10-09, 20:25.

Коментар

A какви отзиви си чел за Пристата - щото аз пък съм чувал само положителни, от познати, дето карат с такова.

Сменяй маслото с филтъра м/у 40к и 60к в зависимост от това как го караш
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

На моето Диско, което е също автоматик 300tdi, според книжка се налива масло със спесификация ATF Dexron II D. Ако те интересуват останалите течности - пролетта написах в пост всичко, както е по книжка, в кои магазини се намират и на каква цена. Потърси го. Ако не го намериш - пиши ЛС.

Коментар

тук някъде из форума четох, че маслото на колите от градския транспорт сменяли такава приста на 5000 а качественото се сменяло на около 60 000 различни хора различни мнения аз не разбирам затова ви попитах за мнение благодаря

Коментар

Аз ти предлагам да си слагаш само тексако и бъди спокоен. В твойта кутия в МП наливаме Шел АФТ и няма проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X