Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бърз съвет от Яро за ЛР V8i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бърз съвет от Яро за ЛР V8i

Здравейте. В процес на преговори съм за закопуването на Диско V8i с двигател 3.5. Прочетох доста неща от този форум но не можах да намеря нищо за разхода.Не искам да слагам газ. Колата е от първият собственик и е запазена много. Ако някой има опит ще се радвам да сподели...а и колко е данъка за година.
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

До: Бърз съвет от Яро за ЛР V8i

Здравейте и добре дошъл във форума!

Аз не съм притежавал, но съм карал бензинов. Двигателя ми допада много, особено по-мощния ~163к.с. Още по-добре е 3.9 182к.с. Разход в града 20/100 и нагоре, особено с по-големи гуми. Търговците ще твърдят, че със спокойно каране пада до 16/100, но това е несериозно

Скоростите какви са? Най-вероятно става дума за ръчни. Аз бих предпочел автоматът.

Данъкът на Тойота с подобна кубатура и коне миналата година ориентировъчно (по памет) беше ~150лв., но само да вметна далеч данъка не е определящото в случая относно 'за или против' покупка на колата. Пак да повторя, двигателя е разкошен, но човек трябва да иска да кара такъв бензин и да може да си го плаща. Иначе икономичния дизел. При ЛР са изключително икономични.

Успех в покупката!

Коментар

Въпреки че въпроса е към Yaro,а не към мен,отворих книжката на моето Диско.Според нея разхода е както следва(за V8i):
      Градско: 18.64л/100км
      При 90км/ч 11.68л/100км
      При120км/ч 15.71л/100км
      А на практика как е,да каже някой който има опит с този мотор
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Въпреки че въпроса е към Yaro,а не към мен,отворих книжката на моето Диско.Според нея разхода е както следва(за V8i):
        Градско: 18.64л/100км
        При 90км/ч 11.68л/100км
        При120км/ч 15.71л/100км
        А на практика как е,да каже някой който има опит с този мотор
        Аз съвсем не се изживявам като единствен и въобще капацитет на тема ЛР , така, че който има впечатления, опит или информация е добре дошъл да пише.

Съдейки по аватара ти, бат'Марто, твоето е 3.9i, най-вероятно автоматик. Чудесно. Нямаш ли собствени впечатления от разхода?

Коментар

Не,моето е 300TDI...А след по-детаилен прочит на книжката(пущината е на италиански,който аз не разбирам)видях че има два вида V8i-с катализатор и без катализатор.След 5 мин ще се заредят батериите на апарата и ще снимам страницата.А към теб,Яро-РЕСПЕКТ,не те познавам лично ,но с удоволствие чета твоите публикации
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ето и обещаната снимка.Ако някой знае италиански,да каже кой от моторите е с катализатор
            Прикачени файлове
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Значи не съм разбрал (за твоя двигател).

Странно, разликата в разхода не би трябвало да е толкова относно с/без катализатор, колкото относно ръчна/автоматична скоростна кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Значи не съм разбрал (за твоя двигател).

Странно, разликата в разхода не би трябвало да е толкова относно с/без катализатор, колкото относно ръчна/автоматична скоростна кутия.
                Да,и на мен ми е интересно защо...За разликата в конете с/без кат,ясно,но пък за разхода
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Едно е сигурно - харчи много. Хубаво върви, ама за ежедневка-гъзовоз не става. Ако ще се изкарват пари с него - да, но дизела се изплаща по-бързо.
                  http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                  Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Имах класик с 3.9 автомат. Градско лятото 21 зимата 25 на газ, извънградско до 14 съм го свалял с много галене, на офф съм стигал до 66/100. Много приятни мотори са иначе.

Коментар

privo - лишен
                      con - с
                      Демек второто по ред е "модели без катализатор /представа нямам как винава евро нормите/". Вероятно не са правени за Европа - знаещите да кажат.
                      Третото по ред - "Модели с катализатор".

Коментар

Сърдечно благодаря на всички за отговорите.
                        Диското е с ръчни скорости. Снощи от нета намерих следните данни.
                        Мотора е разработка на БМВ от 1938 година. После е "прибран" от американците след войната и използван от Буик.
                        Като разход му дават м/у 14-17 Л/100 извънградско.
                        Отзивите като цяло са добри.
                        Сега ако продам Голфа и ендурото ще го взема
                        На някой да му триабва Голф 3 /1.8 сс или Триумф Тигър 900сс/1998 година..
                        0898683040
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Разколебан съм нещо момчета. На бърз оглед какво открих:
                          -кормилната кутия е за ремонт или смяна хвърчи масло от някъде....
                          при това сервото вие при завой...
                          -климатика не работи
                          -де що има кабел отдолу е оголен...
                          -на места по рамата сериозна ръжда...
                          И това което не ми се връзва е , че при карането уж е V8 обаче с четерима човека вътре...куца кокошка не дърпа както си мислех...
                          Преди карах служебна фоуррънерка ами тя е ферари пред тоз V8i.
                          Мислим все още

Коментар

Aко е някой кошер не ти трябва. Ще изпадне друг.
                            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Сервото най-вероятно вие поради липса на течност. Обаче ,ако е карано безогледно ще изскочат и други мизерии. Дотук мисля, че ремонта ще ти е поне 500лв. А защо ти е V8, а не tdi?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X