Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да излъжем компютъра на Р38?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да излъжем компютъра на Р38?!

Имам следния казус:
    Смених си фарките на Рейндж, Р38А, 1998г, и турих така модерните ксенонки. Дотук добре, само дето компютърът ми се разпищя че имам изгорели крушки. Нормално, буксите висят празни, веригата е отворена и компа докладва. Та питам, хрумва ли ви подходящо решение, така че да елиминирам грешката? Вероятно и други са имали подобни проблеми, та моля да споделите.

До: Как да излъжем компютъра на Р38?!

1. Лесния вариант е да се сложат резистори на местата на които са се захранвали оригиналните крушки. Трябва да експериментираш с каква стойност на резисторите ще спре да отчита изгорели крушки. Почни пробите с 22 ома / 10 вата и пробвай дали ще стане, ако не, почваш да ги връзваш в паралел докато стане, като внимаваш сумарното съпротивление да не пада под 5 ома. Имай предвид, че при работа на фаровете резисторите ще греят и трябва да им намериш подходящо за монтаж място за да не стопиш някоя пластмаса или кабел.

2. Отваряш електронния блок, който се грижи за диагностиката на изгорелите крушки и му баеш. Този вариант изисква по-сериозни познания по електроника.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Този проблем го има при всички автомобили със диагностика за изгорели крушки.Първия вариант е решението.Но за втория по-добре забрави.Не съветвам никой да бърника там.Въпросния модул е с размери 40см на 40 см и се отговаря за всевъзможни неща.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Добре де, защо се занимавате с глупости, решението е елементарно. Звъниш на Явор /Вромос/ и си поръчваш един брой симулатор (хората вече са помислили за това), монтира се елементарно, като го видиш, сам ще разбереш как. Слага се само на единия фар, т.е. трябва ти само един. След това няма да ти изписва грешки за изгорели крушки
        LZ1PER

Коментар

Колега и аз мисля да си сложа ксенон.Може ли да напишеш нещо по-подробно какви крушки сложи, и има ли ефект от тях.

Коментар

Пепи, 10нкс, ще звънна на Вромос, няма смисъл да откривам топлата вода, прав си... Алекс, има съществен ефект, но си има и някои минуси. Сложих Н4, 6000 Келвина, биксенон, лееекинко синее (над тази стойност стават все по-сини), свети кат слънце. ОБАЧЕ, при обилен сняг, или проливен дъжд сякаш си пред стена.. Ама доколкото разбрах, тва си е характерно за всички ксенонки, така че... Цената дойде към 240 лв, стори ми се поносимо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X