Колеги, отново съм на колела. Прикачам фактурата, за тези които се интересуват, колко струват някои части.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фактура от МотоПфое - Ремонти и техническо обслужване на Диско 2 ТД5
Свий
X
-
До: Фактура от МотоПфое - Ремонти и техническо обслужване на Диско 2 ТД5
И аз искам да работя за 48лв. на час че и ДДС .Браво на тези дето са ти взели парите. Каква беше поговорката: "Не е луд този който яде баницата а този който му я дава",честито и да си го караш с кеф.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Не знам колко им струва труда, но във Варна са пълни безхаберници, ама паричките си ги прибират де!Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Боби, тия в МП са взели горе-долу колкото и държавата от този ремонт. Като обща сума за целия ремонт във фирмен сервиз /като се има предвид и колата-2000г/ се ядва.
Много ми е интересно за колко време се лиши от возилото за да ти актуват толкова часове труд?
Поздрави
Цецо
Коментар
-
Няма връзка между това колко време е била в сервиза и колко часове работа са му начислили.Аз съм оставял моето Диско за 2 седмици(принудително).Представяш ли си колко пари щяха да ми вземат за престоя.За всяка операция си има норматив време.Пример:смяна на масло-2 часа.Все-пак са вдигнали ставката,есента ако не се лъжа беше 40лв/ч...Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеБоби, тия в МП са взели горе-долу колкото и държавата от този ремонт. Като обща сума за целия ремонт във фирмен сервиз /като се има предвид и колата-2000г/ се ядва.
Много ми е интересно за колко време се лиши от возилото за да ти актуват толкова часове труд?
Поздрави
ЦецоВиден столичен ихтиолог
Коментар
-
Никой не се стреми да оплюва Мото Пфое само можем да им се радваме.Интересно е че когато в София градушката им очука 80 нови автомобила ги разпръснаха из цяла България в конкурентни сервизи а не ги правиха в техните.Евала ,така се развива бизнес,преценяват че ще спечелят повече да ги прави някой друг за жълти стотинки от колкото да си губят времето. Реално цената от 48лв. + ДДС на час не е голяма за немския стандарт,просто в България ръчния труд не е дооценен. Евала на Мото Пфое ,така трябва да се работи.Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеМоля, темата да не се превръща в масово "оплюване" на въпросната фирма! Фактурата е публикувана само за информация.
Друг е въпроса че там работят мърльовци ама не е това темата.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Абе маймунките в гаража взимат 5лв от тези 50. Останалото фирмата си го прибира. Аааа, и на края на месеца, държавата си взима данък от въпросните 5лв.
Преди време имаше предложение по идея на един от директорите да се категоризират ремонтите, и излизаше,че за смяна масло норма 1час, монтьора ще вземе 2.50 лв. Ама това би убило у всеки желанието да работи, щеше да има " абе, началник, на ти 2.50 и ми закачи колата на крика, аз ще направя останалото".
Принципно за клиентите труда е скъп, за монтьорите - ще им се да получават повече.... няма угодия.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
-
Без да съм специалист мога да кажа само ,че в Пежо подходиха по хитро.Зарибиха хората с евтини части и скъп труд навремето, а сега вдигат само частите.Но който се е усетил вече бяга от тях.На всеки лев платен на работника, държавата прибира 40 ст. приблизително.Нормалната норма на печалба в Европа е 5-10 % останалото му викат спекула.
Всеки иска да продаде скъпо и да купи евтино- това движи търговията по целия свят.
Номерът е да не се почувства клиентът прецакан.
Коментар
-
извинявайте много, ама от 40-50лв/час монтьора да взима бруто 5лв и от тях да му прибират осигуровки и данък... малко екплоататорско ми се струва... после защо кадърните работници напускат...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ами кофти е - за цял месец, като работиш стабилно и правиш часове се получава брутна заплата от порядъка на 1000лв, от които държавата прибира 300. От тези 1000лв има примерно едни 400 дето са основна заплата и с часовете се натрупва. Ако пък си даваш прекалено мн зор, изкарваш 2 месеца и след това ти трябва стабилна почивка. За тази работа да кажем не трябва прекалено много акъл, ама пък си е мръсничка.
Има и друг проблем - трудно се намират работници - масово не хаят за работата или пък са мн тъпи, ако не са тези 2-те ще са мързеливи. Почти всеки сервиз търси монтьори, особено фирмените.
А по-горе стана въпрос за тенекеджиите и очукнаите коли.
В тенекеджииските сервизи е претрупано с коли. На един колега от университета се опитах да съдействам да му направят фиестата по-рано - не успях - говорих със всички от приемчик надолу - серизни майстори, трнекеджиите и бояджиите - нъцки. За това в извънредни случаи се ползват чужди сервизи.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар