Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с люка на Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с люка на Freelander

Здравейте!
    Бих желал да се допитам за мнението ви относно проблем с отварянето на люка на моя Free. Паркетничето бе закупено с дефекта и до момента не съм се "задълбочавал на плиткото" - имаше по-съществени неща за оправяне
    И така, люка просто не се отваря Не, че точно през зимата ми е притрябвало, но все пак. При натискане на бутона за отваряне не се чува абсолютно нищо Нито щракане на реленце, нито бучене на затормозен ел. мотор - нищо Намирисва ми на изгорял предпазител, но не знам кой от всичките трябва да е.
    Ще съм благодарен за помоща ви!
    Последно редактирано от emanuilis; 26-01-08, 09:09. Причина: корекция
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

До: Проблем с люка на Freelander

Здравей!
    На мен пък ми се отваря, но не иска да се затваря.
    При мен проблема лесно ще го реша.
    Ако искаш да провериш предпазителите- под волана в джабката са повечето. На капака пише кой за какво е. Книжка нямаш ли да проследиш.?
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
      Здравей!
      На мен пък ми се отваря, но не иска да се затваря.
      При мен проблема лесно ще го реша.
      Ако искаш да провериш предпазителите- под волана в джабката са повечето. На капака пише кой за какво е. Книжка нямаш ли да проследиш.?
      Нямам техническа спецификация за модела При теб защо не се затваря
      LZ1EMS

Коментар

Ти видя ли бушоните?
        При мен леко от едната страна заяжда и се усуква стъклото и не се прибира. Иска да се пипне, а нали сега не съм в движение. След няколко дни като ми сложат новата раздатка и ще започна човъркането.
        Довечера ще вида на книжката какво пише. Проблема е че ми е на италиански.
        Аз все пак скоро си го взех Фрееландера и може да се каже, че не сме се опознали още.
        [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Опознай го за да го обикнеш
          Макар, че имах доста проблеми с него до момента... аз го обичам
          LZ1EMS

Коментар

Тия стават ли?
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
              Здравейте!
              Бих желал да се допитам за мнението ви относно проблем с отварянето на люка на моя Free. Паркетничето бе закупено с дефекта и до момента не съм се "задълбочавал на плиткото" - имаше по-съществени неща за оправяне
              И така, люка просто не се отваря Не, че точно през зимата ми е притрябвало, но все пак. При натискане на бутона за отваряне не се чува абсолютно нищо Нито щракане на реленце, нито бучене на затормозен ел. мотор - нищо Намирисва ми на изгорял предпазител, но не знам кой от всичките трябва да е.
              Ще съм благодарен за помоща ви!

С риск да прозвуча заядливо, можеш да хвърлиш око тук.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...42&postcount=2

има пълна документация, сервизна, облужване предпазители кабели конектори. Почти за всичко за което се сетиш. Ако и хвърлиш едно око, дори да не знаеш английски, ще се ориентираш и ще ти бъде повече от полезна. Опознай за да обикнеш, както каза някой тук в темата

Успех.
              LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
              LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
              [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Благодаря ви!
                LZ1EMS

Коментар

Актуално развитие на нещата - не е изгорял предпазителя Какво друго мога да проверя сам преди да се оставя в ръцете на професионалистите
                  LZ1EMS

Коментар

Пробвай да стигнеш до мотора. Извади куплунзите и с мултицет измери стигат ли 12 волта до него.

Ако стигат пробвай да измериш съпротивлението на двигателя.
                    Провери в документацията къде се намира блока на управлението.

Виж там дали куплунга не е изваден. Би трябвало да се намира някъде под жабката. В документацията трябва да е показано и как изглежда.

Ако разбираш малко от тоци прегледай и схемата на свързане. Трябва да я има в документацията. Може да имаш и изгоряло реле.

ако не ти се цапа.. в мото пфое или дару.
                    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                      Пробвай да стигнеш до мотора. Извади куплунзите и с мултицет измери стигат ли 12 волта до него.

Ако стигат пробвай да измериш съпротивлението на двигателя.
                      Провери в документацията къде се намира блока на управлението.

Виж там дали куплунга не е изваден. Би трябвало да се намира някъде под жабката. В документацията трябва да е показано и как изглежда.

Ако разбираш малко от тоци прегледай и схемата на свързане. Трябва да я има в документацията. Може да имаш и изгоряло реле.

ако не ти се цапа.. в мото пфое или дару.
                      Благодаря за съвета Въпросът е как да стигна до моторчето Трябва да сваля тапицерията на тавана вероятно, но как да стане това без да разваля нещо по окачването на последния Имаш ли идея колко долу-горе би струвала диагностиката на проблема в Дару?
                      LZ1EMS

Коментар

Не нямам идея колко струва теста.

Не обичаш да четеш ми се струва :-) ще ти бъде полезно.

Провери си ключа. Той поне лесно се разглобява.
                        по сив с червена ивица ти отива + до ключа. по зелен и сив отива към двигателя. от ключа ти се върти поляритета.

може и това да се окаже проблема
                        Последно редактирано от SG; 27-01-08, 20:28.

Коментар

Колега Еmanuilis оправи ли проблема с люка и ако да от какво естество беше , оказа се че и аз имам същия проблем
                          AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Предполагам ти е откачена буксата която влиза в моторчето за люка,тя е лесно достъпна като свалиш плафона на тавана се вижда перфектно,а е откачена защото се прецаква затварящия механизъм и някои да не го отвори погрешка,защото после няма затваряне

Коментар

Без да съм полезен по темата споделям, че и моя не работи, но след разговори реших въобще да не го правя. При мен се чува шум, че върти мотора, но не се отваря - сигурно някви зъби са се изяли. Аз обаче имам клима пък и от Ланд Ровър сервиз в Англия ми дадоха безплатен съвет, че при жега лятото се отваря задния прозорец/на вратата на багажника/ и става доста прохладно. Пробвах го, наистина действа добре, а и не става много гадно течение. Колеги казват, че при повече работа на люка някои прокапват, така че може би не съм взел най-правилното решение, но с клима и тоя заден джам не мисля да си създавам главоболия. Пък кой знае някой ден може да го почовъркаме.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X