Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгорял двигател на Диско тд5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгорял двигател на Диско тд5

Колеги днес ми се случи нещо много странно. Диското ми се запали както си стоеше пред блока на един приятел. Качих се до тях за 10 минути и като излязох пожарната вече развиваше маркучите да го гасят. Сега се надявам да ми го покрие каското. Въпросът ми е каде могат да го оправят и от каде мога да си набавя части за него, защото в дару кар или мото фое ще ми махнат главата с техните цени.

До: Изгорял двигател на Диско тд5

Съжалявам за случилото се. Какви са пораженията по колата, добре е да се прецени дали и има ли смисъл да се възстановява оттук насетне.

Части за пълен основен ремонт със сигурност (освен МП и Дару) могат да се закупят от многото онлайн магазини, за справка погледнете тук.

По-добрата опция за мен е да си закупите factory refurbished Td5, като съответно за целта ще трябва да върнете вашия (ако е в състояние за това).

Коментар

Яро благодаря ти за информацията. Смятам че на самия двигател нищо му няма, но незнам може ли да му стане нещо от топлината като е не е работел, стопили са се всички кабели, някои маркучи защото забелязах че горивните са здрави, ремъка се е стопил, абе общо взето всякакви пласмасории са стопени. Около турбото нищо не мога да видя но там е горяло най-много и можеби не става за нищо. А за рециклиран двигател пак по саитовете ли да търся ако се наложи?

Коментар

Каква е причината за пожара?
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
          Каква е причината за пожара?
          Експертите от пожарната неможаха да установят. Джипа не беше загрял още, бях минал не повече от километър и предполагам че някъде е дало на късо.

Коментар

Много сериозно почвам да се замислям за ключ-маса. Не знам как ще се отрази това на компютъра и електрониката, но...

Това е 2-ро Дискавъри, което се запалва ей така, както си стои на паркинг и 2-те са ТД5.
            LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
            LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
            [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Не мисля, че това е 'масов' проблем, още повече 'детска болест' при тези.

Коментар

Инсталацията им е проблема на тези модели. Кабелите като застареят са като пластмаса и минават на такива места, че...
                Двигателя може и да става особено блока и главата, но задължително трябва да разглобиш всичко и да смениш семеринги и да провериш лагерите. Незнам какво е състоянието, но виш аз с какво съм се сблъсквал и здравите неща небяха малко от мотора. Но тук щетата беше огромна. Инжекцията беше капнала като капка. Беше изгоряло и маслото в двигателя. Главата я сложих на моя двигател, а блока и вала го продадох и момчето е много доволно. Динамо, стартер, инсталации, климатик и помен нямаше от тях толкова беше изгорял
                ето го и мотора http://djipa.hit.bg/gorel%20motor.JPG
                С кабелите шега небива...
                Лек ден и късмет
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Между другото докато правя ремонта, ми прави впечатление че бандажите на кабелите в коша са скапани. като ги пипнеш и се ронят.. Това е предпоставка, от вибраците, кабел да се протрие и при навлажнаване да дадат на късо. Особено сега като пръскат с луга.

Всичко съм пребандажирал с ПВЦ поне докъдето можах да стигна.

Относно твоя проблем, мога да се пробвам да ти взема кабелени снопове от другия горял джип поне.. ако нещо можеш да направиш.. от 2 -> 1.. но не обещавам..
                  LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                  LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                  [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Абе дали някой не им е помогнал на джипките да запалят. Особено от към турбото няма кабели. Всички силови вериги минават от дясно- от към казанчето на антифриза.
                    От към турбото има 1жица за лампата на маслото, по калника има за дебитомера- сензори само. Единственото нещо от ляво е помпата на АБС която черпи повече ток.
                    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                      Абе дали някой не им е помогнал на джипките да запалят...
                      Ако някой е "помагал" обикновено се стига до това:

Коментар

То помагачите могат да бъдат и мишки, плЪове и други разни гризачи.

Коментар

Колеги, имам няколко коментара, ако се пали от кабели.

Ако са веригите, които минават през предпазители то би трябвало последните те да изгорят - все пак за да се запали трябва известно време да мине когато е на късо, за да може да пламне и би трябвало през това време бушона да изгори.

Логично би било това да се вериги които не минават през бушони. Дали стартера на укъсява? Подгяването сигурно също е без бушон, а нали грее и горивото, което би се запалило по-лесно. До колкото знам, ако е студено и запалиш, подгряването продължава да работи до достигане на определена температура на водата на двигателя. Колегата е минал по-малко от километър и е слязъл, ако си е продължило да грее поради някакъв дефект - залепнало реле например?

Аз съм имал проблем със стартер (беше дал на късо) на друга кола (не на Land Rover) и се наложи да откача акумулатора - за малко да се запали. Интересното е, че и двете дискавърита Td5 се запалиха през зимата...
                          Последно редактирано от qboby; 26-01-08, 11:53.
                          ---------------------
                          Шофирайте разумно!
                          [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от qboby Преглед на мнение
                            ...Но и двете дискавърита Td5 се запалиха през зимата...
                            Чакай, чакай! Нещо не разбрах, така както си го написал... На теб две ли са ти горяли?

Коментар

Първоначално публикуван от qboby Преглед на мнение
                              Колеги, имам няколко коментара, ако се пали от кабели.

Ако са веригите, които минават през предпазители то би трябвало последните те да изгорят - все пак за да се запали трябва известно време да мине когато е на късо, за да може да пламне и би трябвало през това време бушона да изгори...
                              Предпазителите вършат работа при претоварване по ток, например късо съединение. За съжаление не вършат никаква работа при лош контакт в прекъсвач, реле, държач за бушон или конектор. В тоя случай в следствие на протичащия ток се получава нагряване на мястото с лош контакт и в зависимост от редица фактори, може да доведе до запалване на ел. инсталацията.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X