Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече притежател на Land Rover Discovery 1997г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вече притежател на Land Rover Discovery 1997г.

Здравейте на всички!
    От месец се оглеждам за проходим автомобил и след голямо ровене и четене на тематични форуми се спрях на Land Rover Discovery.
    Чета форума Ви от доста време - имах проблем с регистрацията и поради тази причина, не можах да потърся съвет при избора и покупката от собствениците на марката. Бях се спрял на две Discovery -та с бензинови двигатели MPi 2000 , но след доста изчетени теми тук в форума се отказах и започнах да се оглеждам за TD. Няколко дни преди коледните празници ходих да гледам едно Disco 1997г. ТDi , хареса ми, но празниците дойдоха и човека каза, че най-вероято ще го продаде до след нова година. Казах му "Здраве да е" и ок. Във форума видях ,че за този джип има пусната тема и запитване http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23530 . Сигурно някой го е гледам но се е отказал да го купува . След празниците го водих на преглед и го взех. Много съм доволен от покупката.
    Сега ще сменям консумативи, масла, ремъци и други.
    За момента нямам въпроси към вас, тъй като изчетох форума до основи и намерих отговори на всичките ми въпроси.
    В момента джипа е обледен и не съм го снимал, но като го позамия ще кача снимки.
    Единственото ми питане е за гумите:
    - има ли лятни, зимни или всесезонни?
    - кои марки са по-добри?
    - от къде ги пазарувате?
    - има ли случай на открадната резервна гума т.е. на нея трябва ли да се сложи секретен болт?
    - с какво налягане в гумите се кара лятно и зимно време?
    Поздрави !!!

До: Вече притежател на Land Rover Discovery 1997г.

Честито, колега!
    Направил си добър избор, добре си се ориентирал и относно необходимото обслужване.
    -както при всички останали автомобили, изборът на гуми е огромен и зависи от сезона и къде ще караш приоритетно. Няма универсални гуми! (все още ги търсим )
    -за марките има писано стотици страници, но по-важен е вида в конкретните условия.
    -за пазаруването, както за марките...
    -аз не съм чувал за открадната резерна гума, което не значи, че няма такива случаи. Добре е да се подсигури.
    -налягането зависи от марката на гумата и от конкретните условия, понякога се налага да се "изпусне" за преодоляване на конкретна отсечка, а после пак да се до-напомпи. За това също е писано много...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Честита придобивка.
      Да си я караш със здраве да му се радваш и да не го жалиш много в калта.

Относно въпросите.. колегата преди мен ти е отговорил на въпросите но вероятно не си доволен :-) (извинявай Giorgio).

Моя съвет е на 1-во време да си отвориш книжката на колата и да и прочетеш много внимателно спесификацията. Там ще намериш отговор на всички въпроси които зададе без този за резервната гума ( за нея си сложи един секретен болт и забрави за проблема ).

Ако нямаш такава, Лазар е качил пълно ръководство за твоя модел в раздела "Систематизирана информация".

Enjoy!
      LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
      LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Честито и добре дошъл!

Коментар

Честито, много красива джипка
          Със здраве да си я караш и много безаварийни километри

Коментар

Хайде добре дошъл,честита придобивка.Мисля,че с времето все повече ще ти харесва.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Честита джипка много безаварийни км.Те като близнаци с мойто бе
              Прикачени файлове
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито

За гумите важното е да знаеш в % теренът за експоатиране на машината.
                Така ако няма да се ползва за черни пътища и оф повече от 5%, най-добре е да се мисли за 2 комплекта, както при леките автомобили: по сезони, Зима/Лято. За по-добро съхранение се препоръчва да не се демонтират от джантите/демек 2 комплекта джанти, има подробна тема/, но не е задължително. Всесезонните се приравняват към клас всетеренни при 4х4, повечето модели са подходящи само за лек оф, като идеята е да стават за смесено каране. По мое мнение това е типът гуми с най-голям компромис, имат от всеки тип сцепление по малко, но не могат да се сравняват с добри профилирани за конкретен терен. Самите гуми за оф са доста различни, като това е свързано с конкретен тип терен, за който са предназначени, като могат да бъдат повече или по-малко профилирани за 1 или повече терени.
                Ако се кара лятото основно по пътната мрежа без много много оф = летни гуми. Същите условия зимата = зимни гуми.
                Купуването на всетеренни гуми много вероятно е свързано със желание за безпроблемно/нормална лятна гума не е проблем за черни пътища, но е доста по-вероятно да бъде наранена/ каране без тежък оф/но все пак доста по-смело и безопасно сравнено с летни/ с 1 чифт гуми целогодишно. BFG/AT е не лош избор. Лесно се минава от лек към не така лек оф, като природата е богата на изненади и за да се кара /безопасно/ по черно нищо друго освен гума за извън пътя не е алтернатива.
                Аз карам с гуми за оф подходящи за широк диапазон терени, добре балансирани и напрактика всетеренни

Коментар

Освен написаното по горе за BFG AT, за тях има и много добри отзиви на сняг. Естествено, не могат да заменят зимната гума, но се справят по-добре от МТ гумите. Аз скоро си закупих такива гуми и съм много доволен. Тествах ги на сняг на Витоша и наистина се държат добре. А и всичките им останали характеристики ги правят добър избор като основна гума за джип, който ще се кара и в града, и в гората.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здрасти и добре дошъл. Можеш да се присъединиш към следващата сбирка (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20637) и да намериш отговори на някои от въпросите.
                    ---------------------
                    Шофирайте разумно!
                    [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X