Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Айде стига с тия градски легенди за милионниците, защото тези които сме ги карали/ караме можем да кажем някои неща.
    Един двигател ако не се поддържа по предписание може и да не изкара и гаранционния си период, та дори и 'милионниците' на Тойота.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Айде стига с тия градски легенди за милионниците, защото тези които сме ги карали/ караме можем да кажем някои неща.
      Кажи Яро, би било доста полезно. По- горе колегата споделя за опит, водещ мислите по-скоро до закономерност относно износоустойчивостта на тези мотори, подкрепено с емпирични данни. Не съм чел/ чул и т. н. получил непреки впечатления относно подобни явления, характеризиращи се като "закономерност" за твоя или подобни ему родствени мотори..Или бъркам..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Не ги мислете Вие осмаците на Ланд Ровърите, на 250 000 км искат верига, зъбни колела и разпределителен вал за 300 лв. Вярно, не са ония дизели дето карат по милион, но и не вървят като тях и не тежат толкова. Като Ви дойде музата да настъпите по черно ще се сетите каква е разликата. Имат своите проблеми, но поне вървят.

Коментар

Кои са тия дизели дето карат по милион, че ми стана интересно?
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Интересно..все пак се е проектирал и правел този мотор във времена, в които агрегатите се конструираха с перспектива за дълговечност..да не посочвам примерите за "милионници" по това време от Тойота примерно. Все пак Дискавъри 1 бе някакъв еталон за истинска машина, една от последните..Жалко е, че проверката на времето е довела до такива равносметки..А и що за масла са тези, на чиято спецификация не би отговорило никое от съвременните ?
            Проблема с маслата го имат почти всички "милионници" проектирани през 60-те и 70-те. Накратко ZDDP или цинков фосфат (може и да не е верен термина) но е със силно намалени съдържание в съвременните масла. И това способства за бързото износване на разпределителния вал и повдигачите, този проблем не е роувъров а масов на този тип конструкция на разпределителния механизъм.

Като цяло двигателя не се различава по износване от други "милионници" от оня период. И смятам че при нормална експлоатация със верни масла и добавки ще изкара 300к.км до ремонтни безпроблемно, после имаш едно отваряне за профилактика, сегменти, лагери и имаш още 200к.км

И по нагоре съм изтървал една нула на елипсата на блока 0.01мм.
            Последно редактирано от manta2005; 12-02-16, 07:45. Причина: правописни грешки

Коментар

В понеделник го почвам моя осмак.
              Оплакванията са неравномерна работа на празен ход и висок вакуум.
              Почвам с вадене на свещи и мерене на компресия.
              Има и доста течове най вече между автомата и двигателя.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Мисля че малко се бъркат нещата.
                Осмака е много дурако устойчив, това че му пада перформънса не означава, че спира да се движи или да гори масло и тн.
                Аз навремето като насадих моя го бях от Рейндж от 88 година, смятай колко километра е бил минал и колко мина при мен.
                На Таргата Дефендъра е заводски военнен с осмак... предполагам е около 85 година... и продължава да върви без да прави проблеми.
                Смяната на разпределителен вал с повдигачи не е кой знае колко сложна и не се искат невероятни познания.
                Та ако гледате такива модели, аз бих заложил на 3.9- най-добро от към серийно качество и мощност и сравнително най-малко проблеми. При по-големите кубатури се случват някои неща...
                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Нали знаеш, пълно щастие няма

или търпиш, скъпо струващи електронни компоненти на Лукас-а или стискаш зъби и скачаш на 4,0/4,6 новия блок с шанс да ти спука блока зад ризата

Е винаги можеш да си нахендриш "перфектния" 4,0 литра с лукас де

Иначе си прав най-безпроблемен е 3,9 от механична гледна точка.

А за вала не си прав, изисква се интелигентност а това напоследък много липсва при повечето "майстори"

Ще стане мазало тук ако покажа едни снимки, но последния V8 който видях. Та той се движеше на божията воля. Толкова глупости на едно място бях виждал само във английски 2,8 ТД на исузо, а той беше събран с различни бутала и биели.....

Та V8-ка 4,6 се движеше на собствен ход със счупена маслена помпа (гасеше лампата 1 минута след запалване) силикон във всички възможни маслени магистрали, половината водни магистрали запушени от силикон, откачени сонди (директно скъсани кабели), свещи с разстояние 1,4мм. Клапаните различно потънали като най-голямата разликата между тях беше почти 1мм. и други такива шуакрии. Въобще тоя двигател не би трябвало да се движи въобще. А той взе че мина 1000км. и продължаваше да се движи. НОРМАЛНО.

А да и дебитомера забил на половината от обхвата... въобще картинка

Та двигателя е прекрасен от към отказопригодност. Но трябва да се грижиш за него отвреме на време (на всеки 200 000км.)

Коментар

Първоначално публикуван от sonda
                    А колко е компонентата " труд на кадърен механик " за тази манипулация според твоят опит с тези мотори Петре, питам от интерес.
                    Нямам идея, няма причина да струва по-скъпо от смяна на каиш на обикновен двигател. Моя го правих сам.

А защо наричате смяна на верига основен ремонт и откъде тръгнаха градските легенди за ресурса от 160 000 км? Да знам дали да се притеснявам, че днес като видях километража и ми побеля косата.

Поддръжката на дизелов двигател обикновено излиза по-ефтина, но големия бензинов мотор се отблагодарява по много приятен начин. Всеки сам си решава дали има гребенче да си реше брадата.

Коментар

• От: Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Под основен ремонт аз разбирам - рециклиране на двигател а именно:

Шлайф на вал и тунел на блока на основните лагери ( ако се наложи след проверка). Нови лагери
                      Шлайф на цилиндрите до първи (или който се налага) размер, нови ремонтни бутала.
                      Проверка на главите шлайф и напасване на клапани и при нужда, след измерване, подмяна с нови на клапани и водачи.
                      Нов разпределителен вал и хидравлични повдигачи.
                      Нова верига и колела за нея
                      Всички семеринги и гарнитури.

По този начин имаме двигател с параметри на излязъл от завода такъв, и за това смятам че това е "основен ремонт" - да ме поправят хората завършили ремонт и поддръжка на ДВГ ако в учебниците пише друго.

А операции които отлагат "ремонта" са обслужване, ревизиране. И според моите разбирания за този двигател са:
                      Напасване на клапани и смяна на гумички, измерване на клапаните и водачите и при нужда се подемят.
                      Преглед на лагерите и измерване на шийките на коляновия вал и при измерване ако са в допуските смяна на лагерите.
                      Сегменти - смяна при всички случаи ключа вече ще достатъчно голям.
                      Нови хидравлични повдигачи - и без това при всички двигатели са консуматив с ресурс около 100-150к.км.
                      верига и ангренажни колела - безобразно евтини са.

Нови гарнитури и събиране. - това е освежаване, ревизиране на двигателя което отлага с основния ремонт обикновено с около 100к.км, което на практика е живота на автомобила в БГ.

на въпрос каква е разликата между двете неща ами около 1500лв. в части и труд.

Иначе смяна на ангренажна верига, си е стандартна операция като смяна на ремък така че не виждам драма тука.

И не смятам че този двигател е по скъп от дизелов при ревизия. Имам пресни спомени за цените.

А на другото на 160 000км по добре си сложи в списъка верига и колела тези цената е безобразно смешна сменя се лесно и няма драми. Дори на този етап най-вероятно си само за верига. Имаш да свалиш всичко по предната част на двигателя и картера. За един ден работа, тъкмо ще прегледаш маслената помпа и водната помпа, перфектен "уикенд джоб"

А ресурса му според мен до ревизия е около 200-250к.км а след ревизия може би още 150-200 и пак стигаме че мотора с нормална поддръжка за двигател от онова време стига 500к.км доремонтни. Което май си е напълно в норма и ако на някой му се струват 1500-1800лв. за ревизия много да заповяда при съвременните дизели.

Коментар

И за да не съм голословен:
                        Части, уточнявам че става на въпрос за 4,6.
                        1. Лагери 180лв - Глико (могат да се намерят с около 50лв надолу, но давам нормални цени)
                        2. Вал разпределителен читав не бритпартс - 130лв.
                        3. Ангренажни колела - 68лв комплекта оригинал ЛР
                        4. Верига хубава - 28лв. (Дайна геар УСА)
                        5. Болтове за главите - 50лв - дърво но по добре от стари
                        6. Гарнитури и семеринги - 260лв - Всичко рейнц и ма вариант за половин цена.. с компромиси.
                        7. Сегменти читави не бритмапртс - 246лв.
                        8. Повдигачи - 167лв.

Тотал = 1129лв. да приемем 1200лв.

Ремонт глави шлайф х2 плюс клапани 16бр. х5лв = 120лв. - тази цена е стандартна на Иво фантазията HPS София - смятам че е читав сервиз за глави и цените са такива навсякъде.

До тука = 1350лв с почистването

вече труда за отавяре и затваряне на двигателя всеки където и както намери.

Масло, филтри и свещи - който каквото му е на душа.

И все пак тотала за удължаване живота на двигателя с едни 150-160к.км, като в този живот двигателя е с близки до заводските параметри според мен е нормална.

Коментар

Като говорим за конкретика,
                          препоръчвам да се изръсите не са болтове а за шпилки... елиминирате много проблеми и по време на ревизията, но и в бъдеще
                          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Съгласен но трябва да са читави високоякостни АРП или подобни, защото съм се нагледал на глупости тука в бг.

А съжалявам изпуснал съм билените болтове, НОВИ.... или АРП-та

Въобще при отваряне на ДВГ което е със "разтегателни" болтове всички се сменят с нови без значение доводите на "майстора"
                            Последно редактирано от manta2005; 12-02-16, 15:26. Причина: допълнение

Коментар

• Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              В понеделник го почвам моя осмак.
                              Оплакванията са неравномерна работа на празен ход и висок вакуум.
                              Почвам с вадене на свещи и мерене на компресия.
                              Има и доста течове най вече между автомата и двигателя.
                              Вчера измерих компресията - 6 цилиндъра са с 12 бара, един е с 11.5 и един с 10 бара.
                              Свещите изглеждат така:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1455733298.801920.jpg
Прегледи:1
Размер:348.5 КБ
ID:5703055
                              Монтьорът дето мери каза да покарам 2-3000 и да измерим пак и тогава да му мислим.
                              На километража показва 155000 км и май са истински.
                              Какво е вашето мнение?
                              Последно редактирано от rosen_offroad; 17-02-16, 19:29.
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Попадна ми много запазено и поддържано Диско 1.
                                Спрях се на него,защото собственика ми каза че е с двигател Land Rover.
                                Аз не съм запознат с марката, та лаишкият ми въпрос е това на снимката двигател Land Rover ли е?
                                Благодаря !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oie_13115015MUkcnxXV.jpg
Прегледи:1
Размер:159.0 КБ
ID:5715122
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-05-16, 13:46.
                                Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X