Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумове от аксиален лагер L.R. Disco 200Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шумове от аксиален лагер L.R. Disco 200Tdi

Здравейте, от около месец се боря с Диско 200тди 1-во смених масла и ремъци 2-ро колата имаше неприятен шум при натиснат съединител (скоростите се вкючват без усилие и няма шум когато е на скорост) Реших да сменя целия съединител,разглобих ме го и се оказа блокирал акс лагер в следствие на което е изял притискателния диск.
    След сглобяването с новия съединител шумът отново го има ,по слаб усилващ се с оборотите на двг.Ако някой има идея по въпроса ще му бъда много благодарен
    _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
    Disco 200 TDI

До: Шумове от аксиален лагер

А провери ли опорния лагер в маховика? (сега не мога да се сетя дали диското имаше такъв)

Коментар

До: Шумове от аксиален лагер /LR Disco 200tdi/

Като,че ли има такава мизерия.
      Прикачени файлове
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Колеги, малко да подновя тази тема, че и при мене дървото е голямо.
        Преди седмица, точно като заваля сняг и започна да ме човЪрка да ходя да се возя, и мойта гугутка смотана взе че проби вилката на съединителя. Откарах я на майстор, и след свалянето се оказа наИстина вилка и лагера беше доста шумен, притискателния и феродовия диск бяха перфектни.
        Купувам си вилка (усилена каза девойката ) и лагер (НСК мисля че беше).
        Сглобяваме и тръгвам, и днес ми се наложи да слезна докато работи, и се чува едно хъркане от долу, натискАм сЪединителя и настъпва тишина. С една идея си казвам аксиален лагер, но след като е сменен преди 100км. ........... . Някой има ли идея за какво иде реч и сблъсквал ли се е с този проблем? Аз от аксиално лагерче съм си патил и то добре, първо ме остави на пътя, второто беше изпилил кожуха на скоростите.
        Това ми се е случвало на лека кола, но и тука принципа е същият, разликата е че на колата свалям скорости за 30мин. а тука за 3 дена .......
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-01-10, 14:33. Причина: П.г.

Коментар

До: Шумове от аксиален лагер L.R. Disco 200Tdi

Никой ли не се е сблъсквал с този проблем?

Коментар

Специално за аксиалния лагер, явно има много ментета и/или си е проблемен. Справки Боби на Божурище. Бях предупреден навремето от него. Каза, че множе да се скапе и след 100км. И държеше специално лагера да е от него.
            Карай си така, оно ш'си каже.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колега и аз продавам части и долу горе имам някаква идея за частите,ама за тия километри и бреда лагер да бях сложил,пак нямаше да извие.Незнам дали не са обЪркали нещо по вилка или да не са го монтирали нещо като хората.
              Аз че сега няма да тръгна да свалям скоростите пак няма и най-много да се налоЖи после целия сЪединител да сменя ама що да е така.
              То от майстори вече.
              Кажете къде да отида и да го погледнат, и да кажат това и това и това ти е за правене, да се направи и да карам, че ми писва вече и в нервни кризи само му причинявам излишни щети.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-01-10, 19:56. Причина: П.г.

Коментар

Проблема да не се окаже в лагера(втулката) на входящия вал

Коментар

Ами нямам идея за съжаление,явно на пролет,ще си ги свалям и ще гледам за какво иде реч.

Коментар

Колега и при мен се получи същото,смених съединител преди време заедно с лагера,сглобяваме и ....дърво чува се едно тропане отдолу а при натискане на съединител спира.Викам си е..... съм го ,но скоро пак ми се наложи да свалям съединитела и огледахме лагера подробно заедно с Румен от Рам Партс , здрав та дрънка а лагера беше комплект със съединитела поръчан от Падок и на него пишеше ;произведено в Япония; тоест не беше менте.Явно тъй като лагера се защипва там със една скоба и не е плътно по вала от време на време се получават някакви вибрации и шум които изчезват с натискане на съединителя,при мен с времето този шум започна да се чува по рядко най- често сутрин като паля колата и после след няколко натискания на педала явно се намества и не шуми.

Коментар

Мога да се присъединя към вас. И мене този шум де дразни и тревожи от 3 мес. знаех, че съединителя и акс. лагер са сменяни преди да купя джипа, но пак се съмнявах, че има проблем.
                      Сега обаче като чета за какво става въпрос с тия хлабини на лагера, тревогите ми спряха.
                      Благодаря

Изреченията започват с главни букви, Моля.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-01-10, 08:12.

Коментар

Първоначално публикуван от tazmanieco Преглед на мнение
                        ....наложи да слезна докато работи, и се чува едно хъркане от долу, натискАм сЪединителя и настъпва тишина.
                        Защо ли настъпва тишина?

Ами спира се въртенето на вал към скоростите,което ще рече( недай си боже) проблем с лагерите в скоростна кутия и т.н., успех и пиши какъв е проблема ако го отстраниш
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Лагера може да дрънка и ако някой е махнал пружината в долната помпа. Си мисля.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Трябва да се види дали при напълно натиснат педал или при допир с лагера (по леко натиснат педал,до упор) спира шума.И тогава може да се говори от къде е проблема.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X