Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander, стартера не тръгва да върти ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Freelander, стартера не тръгва да върти ?

Възможно ли е да е от дистанционното ? Или контактните клеми под ключа ?

Какви функции имат двата бутона на дистанционното ? Възможно ли е, ако се натискат в някаква последователност и алгоритъм да правят други неща освен нормалните команди Отключи/Заключи ?

Като отворя капака на двигателя, горе вдясно има странен гумиран бутон, той за какво е ?

1999г. дизел, двойка

Преди забелязах, че стартерът тръгва с малко закъснение. Иначе дистанционното отключва и заключва. Задържа ли повече обаче бутонът за отключване, тръгва да се отваря задното стъкло. Някакви инструкции за функциите на дистанционното публикувани някъде ?
    Преди време обучавахме второ ново дистанционно, че беше само едно, и ме хвана страх да го не изгубиме.

Сега опитах и със старото, и със новото. Всичко функционира, всичко освен стартера.Дори ми хрумна да опитам да я запаля на въже.

Някой с подобен прецедент ?

От: Фрилендър, стартера не тръгва да върти ?

Възможно е проблема да е в самия стартер.
    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Ключът оригинален ли е

Имай предвид, че само той може да запали.

С копието можеш САМО да си отключиш вратата.

Дистанционното няма отношение към стартера, работи нормално, предвид описанието.

Според информацията, която имам - дизел НЕ се пали на въже"...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение

Като отворя капака на двигателя, горе вдясно има странен гумиран бутон, той за какво е ?

?
        Най вероятно има шоков датчик. При удар , голяма дупка ...тн се спира горивото и може и стартера.
        Не мисля , че ще стане нещо по лошо ако го натиснеш. Най много да запали.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Най вероятно има шоков датчик. При удар , голяма дупка ...тн се спира горивото и може и стартера.
          Не мисля , че ще стане нещо по лошо ако го натиснеш. Най много да запали.
          НатискАх го ! Много пъти. Може ли да се шунтира ? Това май е ако се обърне по покрив, да се угаси.

Коментар

Дизел не се пали на въже ? Може ли по подробно, ДВГ съм завършил, интересно ми е.

Коментар

Пали се, ако си готов за брак на ДВГ-то.

Още повече ти си на ангренажен РЕМЪК...

За ключа разбра ли нещо
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

От: Land Rover Freelander, стартера не тръгва да върти ?

Не знам дали има връзка, но моето диско преди месец ей така извъднъж стартера не върти. Но аз се повъртях �� и видях, че една кабелна обувка се е разхлабила и откачила (някакво замасяване предполагам) и след като я закачих стартера си завъртя..... Огледай да не нещо подобно дребно досадно.
                Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
                  Не знам дали има връзка, но моето диско преди месец ей така извъднъж стартера не върти. Но аз се повъртях �� и видях, че една кабелна обувка се е разхлабила и откачила (някакво замасяване предполагам) и след като я закачих стартера си завъртя..... Огледай да не нещо подобно дребно досадно.
                  И при мен стартера отказа да завърти след измиване на двигателя. При завъртане на ключа никаква реакция, и аз поогледах, добре че под диското има достатъчно място, та след като се наврях с челника отдолу и го видях. Оказа се точно описаното от колегата замасяване на стартера, кабелчето се беше откачило. Пристягане на кабелната обувка, обратно на място и готово.

Дано да е нещо подобно, поздрави.
                  "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Кабелната обувка е захранването на котвата/бендикса. Намира се под турбото, лесно се омазнява и прави проблеми. Ако при даване на ключа на стартер стартера не върти и не се чува характерния звук от изхвърлянето на котвата - вероятно това е проблема.

Коментар

Проблем идва от силовото реле или автомата,където котвата прави връзка с четките, главата на болта към силовия кабел се разрушава и не може да направи връзката с ротор. Това е едното, другото е самите четки са за подмиана.

Коментар

Аз лично два пъти в рамките на една година ремонтирах проблеми свързани със стартера на моя - единия път смениха някакви метални пластини вътре в стартера, стари се бяха счупили. Другия ремонтираха "паяка" на ключалката за заплаване. Преди първия ремонт го карах да върти с удар по стартера, като жигулка една време. Проблема се появи и при мен след автомивка, без измиване на двигателя обаче....
                        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

2,0 DI/ 2000 г.
                          --------------
                          И аз смених преди месец такива пластини(по обяснението на майстора) в стартера. При мен проблема се появяваше от време на време, не изхвърляше котвата, нито лампите да реагират. Не петия до десетия опит си палеше "на четвърт". Понякога се оправяше от повторно отключване с дистанционното.
                          После ми омръзна, че беше много дразнещо и ходи на майстор.

Ако не те затруднява, дай малко инфо за другото дистанционно и обучението му. Че и аз съм с едно, а не е красиво някак...
                          И не съм съвсем съгласен с колегата emanuilis - аз съм си извадил още два ключа, че се заключвах веднъж-два пъти, но след като отключа с дистанционното, пали с всеки ключ. Може би след 2000 година, при TD4 вече, комуникацията е в ключа, но при нас, мисля, е само в дистанционното. Като, пак казвам, споделям само личен опит.
                          "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                          сър Уинстън Чърчил

Коментар

Подаваш му ток директно и ако не върти е стартер... четки най-вероятно, ако се мъчи леко да върти може и да не е от тях и да е затегнал. Ако върти с директно подаден ток е нещо друго по веригата. Реле най-вероятно. Кабел, липса на маса и т.н. Трябва да се проследи и провери всичко за да се намери причината, но най-адекватно и лесно е да се почне от стартера...

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              Пали се, ако си готов за брак на ДВГ-то.

Още повече ти си на ангренажен РЕМЪК...

...
                              Таман 2 дизелови джипа с ангренажен ремък ми се е случвало да паля "на въже" без двигателите да станат за брак. Просто ръгаш на по-висока предавка.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X