Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скорости Range Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скорости Range Rover

Здравейте колеги,

Става въпрос за смяна на скоростна кутия. Дали е възможно на Рейндж 2000г 2.5 дизел да се сложат скорости от Класик 3.5 V8 ?? До колото намирам инфо и двете кутии са zf4hp22 , но тази на дизела има добавка EH накрая.
    Това уж било заради упраялвнието на режим "спорт" на кутията, ковто при Класика липсва.
    Дали има разлика в камбаните, търбината и тн.
    Всяка помощ е ценна !!!

От: Скорости Рейндж ровър

Бензиновите и дизеловите автомати са различни.Камбаните им са със различна дължина,също и валовете имат разлика в дължината.
    Това на автомата.Ако твоята е автомат ,имам една разглобена и от нея липсва само фрайлафа.
    Ако нещо друго ти трябва - звънни .
    0898513146 -Данаил
    п.п: Първо прочети тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=184071
    rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
    0898 51 31 46

Коментар

Благодаря колега,
      Интересното е, че съм го играл твойто хоро вече ;-)
      При мен проблема е, че буксува кутията м/у 2 и 3. Това при тдс-а. А кутията на Класика я правиха преди година именно слвд твоите симтоми. Сега ми искат за друга кутия 1300-1500 лв, а колата се движи все пак.
      Втора ръка кутия съм взимал - беше перфектна около месец и просто спря една сутрин. С монтаж и обслужване ми излезе почти колкото ремонта, но той беше с гаранция и до ден днешен нямам проблеми.

Коментар

Кутията на TDS-а май е с електронно управление. На компютъра няма да му хареса, че я няма.

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo.valkov Преглед на мнение
          Благодаря колега,
          Интересното е, че съм го играл твойто хоро вече ;-)
          При мен проблема е, че буксува кутията м/у 2 и 3. Това при тдс-а. А кутията на Класика я правиха преди година именно слвд твоите симтоми. Сега ми искат за друга кутия 1300-1500 лв, а колата се движи все пак.
          Втора ръка кутия съм взимал - беше перфектна около месец и просто спря една сутрин. С монтаж и обслужване ми излезе почти колкото ремонта, но той беше с гаранция и до ден днешен нямам проблеми.
          Моето мнение е като от патил а не като от много разбиращ .Потърсил си съвет ,тук,във форума и очакваш някой да ти помогне.
          Аз не разбирам толкова много от механика ,но ти споделям какво ми е минало през главата.С това мога да помогна и ето на споделям ти.Ако ти трябва някоя част от дизелов автомат с изключение на липсващия фрайлайф - дадох ти телефонния си номер.
          Пари няма да ти искам за нищо.Просто ми досвидя да я изхвърля на вторични суровини и сега си ми седи разглобена в две щайги.
          Поздрави!
          rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
          0898 51 31 46

Коментар

Ако по някаква причима съм прозвучал обидно МОЛЯ да бъда извинен. Не съм търсил такъв ефект. Аз също споделих какво ми се случва. Идеята ми е, че имам здравата кутия от класика и ми се искаше да я сложа на дизела - е явно е разправия, която не е в моите възможности, нищо повече. Ще карам така докато спре и после нова кутия.

Благодаря за насоките и за know how

Коментар

искат за друга кутия 1300-1500 лв, а колата се движи все пак.......
              От скромния опит който имам с ремонти на кутии. Дали "карантията"става - вероятно да, дали външно са еднакви - със сигурност не. V8 е "американец" дизела е европеец, да съвпаднат отвори нямам начин. Както беше споменато по-нагоре вероятно и електрониката на двигателя ще се "разплаче" от липса на сигнали от датчици.
              ......1300лв. добре, ама диагностика правена ли е? Може да е заяждащ капан примерно?
              П.П. Колко струва ремонтния комплект?
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имаше опит за диагностика от известен в средите на Ленд Ровър майстор, но без успех. Това преди повече от година. От тогава до момента едно и също - леко задържане на първа ( ако върна педала включва по бързо) и основния проблем буксуването на 2-3 предавка.
                Колко струва ремонтния комплект не съм търсил.

П.С. странично питане към Дядо Владо относно подписа в профила - какво им има на Вест ауто ?

Коментар

Имаше опит ....

П.С. странично питане към Дядо Владо относно подписа в профила - какво им има на Вест ауто ?
                  Тази кутия не съм е учил, но може да звъннеш да си поклюкаме
                  За "Вест" - странно отношение цена/качество, и още по-странно отношение към клиентите. Ако искаш мога и по-подробно.

Коментар

От: Скорости Range Rover

Маслото и филтъра сменял ли си ги скоро, и ако ДА с какви?

Коментар

От тогава до момента едно и също - леко задържане на първа ( ако върна педала включва по бързо) и основния проблем буксуването на 2-3 предавка.
                      1.Проблем с мозъка,налягането за управление на певключването
                      2.Износен пакет или буталото на същия

Коментар

Когато купихме джипа скоростите работеха перфектно. Продавача твърдеше, че кутията е рвмонтирана или сменена във времвто, вече нямам ясен спомен. Общо взето като почти всеки собственик на тдс исках повече да върви колата :-)
                        И хоп - чипче. Оказа се, че вече има чип, но сложихме по-агресивен. Предполагам, че това скапа скоростите. Обача джипа летеше !!! След околл 5-6 месеца започнаха да буксуват. Тогава сменихме маслото - черно като катран. Също и магнита в картера беше покрит с почти цяла шепа гняс. Но промяна нямаше.филтъра тогава го взех от рам партс (срещу Вест ауто ) а маслото нямам спомен, но коквото трябва, в смисъл Декстрон 2 или 3 не се сещам.
                        Май, май ще е колкото изкара.
                        Дядо Владо, ще звънна тези дни

Коментар

Смени маслото на първо време. ATF Dexron III само и единствено, на места дават че става DII ама НЕ става. + филтъра
                          -Филтър 30/40лв
                          -Масло 6литра по 20лв.

Може да се нормализират нещата.

Коментар

но сложихме по-агресивен........започнаха да буксуват. Тогава сменихме маслото - черно като катран.
                            Дядо Владо, ще звънна тези дни
                            O.Kи звънкай, където мога помагам, ама май е ясно - износени пакети.......
                            Първоначално публикуван от krisalesk Преглед на мнение
                            Смени маслото на първо време.......
                            ...... гмъц при диария смяна на гащите не помага ( не го казвам с лоши чувства, виж по-горе)

Коментар

Тогава сменихме маслото - черно като катран.
                              Това съм го пропуснал. Вече съм съгласен за ремонта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X