Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за темпомат на Discovery II Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за темпомат на Discovery II Td5

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
    Нищо друго не ти трябва.
    И във волана и на мястото на копчето има готови букси за включване. Просто включваш и всичко си тръгва. Успех
    Абсолютно вярно.
    Приятелче скоро си намери волан в нета, и от него разбрах, че инсталацията е една, и само тябва да включиш буксите.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Това може да помогне:

http://www.discovery2.co.uk/cruise_install.html

http://www.4x4community.co.za/forum/...ead.php?t=5534

Коментар

Аз монтирах фабрични бутони, но но круизконтролът не работи. Трябва ли да се активира от компютъра и, кой може да го направи?
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Моето Диско не е имало темпомат фабрично (разбирай, никога преди аз да го карам), но не съм активирал нищо през Наноком. Просто изпълних стъпките от статията на Дамян, а именно:
          1. Свързах гето-бутона във волана;
          2. Окъсих бутона за on/off (който се намира на централната конзола, зад волана).
          Можеш да пробваш да заместиш твоя фабричен бутон on/off с подобен шунт, това форсира темпомата да е включен и да очаква команди от бутоните на волана...

А всъщност, как разбра, че не работи? Трябва да се движиш със скорост над 45км/ч (или близка), за да "зацепи". При по-ниски скорости не се включва, така е и на другите коли с темпомат, които съм карал. Аз лично бих го тествал и на 4та/5та (един цитрон не включваше темпомат на 3та, не съм тествал с Диското).

Коментар

Първоначално публикуван от mioiox Преглед на мнение
            Моето Диско не е имало темпомат фабрично (разбирай, никога преди аз да го карам), но не съм активирал нищо през Наноком. Просто изпълних стъпките от статията на Дамян, а именно:
            1. Свързах гето-бутона във волана;
            2. Окъсих бутона за on/off (който се намира на централната конзола, зад волана).
            Можеш да пробваш да заместиш твоя фабричен бутон on/off с подобен шунт, това форсира темпомата да е включен и да очаква команди от бутоните на волана...

А всъщност, как разбра, че не работи? Трябва да се движиш със скорост над 45км/ч (или близка), за да "зацепи". При по-ниски скорости не се включва, така е и на другите коли с темпомат, които съм карал. Аз лично бих го тествал и на 4та/5та (един цитрон не включваше темпомат на 3та, не съм тествал с Диското).
            Потвърждавам! При мен работи
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160226_133641.jpg
Прегледи:1
Размер:98.5 КБ
ID:5704524
            Land Rover Discovery TD5

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Аз монтирах фабрични бутони, но но круизконтролът не работи. Трябва ли да се активира от компютъра и, кой може да го направи?
              - може лентовия кабел да е прекъснат, но е слабо вероятно ...
              - може да не е актвиран (има такава настройка на ЕКУ-то на двигателя из менютата), но на всички дето съм гледал си е включена и според мен е слабо вероятно точно при теб да е различно ...
              - може бутона на спирачката да не е затворил при отпуснат педал - на въпросния бутон са възани 2 сигнала - когато е отпуснат, трябва да има затворени контакти за индикация "отпуснат" и съответно , когато се натисне се затваря друга верига за "натиснат", и съответно, предния сигнал се прекъсва (т.е. "отваря" контактите) - сигналите се ползват от различни вериги ...

Оптитай да "ресетнеш" позицията на пластмасовото бутало на въприсния бутон при педала на спирачката.
              Свалаш го от при педала , издърпваш пластмасовото палче навън (леко ще прещтрака, не му се притеснявай), слагаш го обратно и просто натискаш педала на спирачката.
              Той ще си го избута колкото е нужно. Както си го свалил и разкачил, може и да го премериш с мултицет да си сигурен дали работи ...

- друго което се сещам, ако си с ръчни скорости, може нещо датчика за натиснат съединител да подава постоянно "натиснат", сигнала идва от нещо ... абе, като датчик, дето се намира на задната стена на коша, от към пътника, горе - закачен е на една от хидравличните тръби дето отиват към долната помпа и от него излиза чифт кабели на букса - ако се е прецакал нещо и подава постоянно "натиснат", няма да ти работи круиза ...

успех
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-03-16, 15:56.
              LR Disco II, Td5

Коментар

Темпоматът ми със сигурност не работи. Освен в София го пробвах и по магистрала. Ще проверя бутоните, датчиците на спирачката и съединителя.

Коментар

Открих къде е проблема. На педала на спирачката беше сложен неоригинален датчик с един контакт(двуполюсник). Оригиналния е с два контакта(триполюсник). Темпоматът ми вече работи. Благодаря на колегите за съветите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X