Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светеща лампа за прегряло масло в Автоматична скоростна кутия при -5 градуса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Датчик за температура в скоростната кутия на Land Rover Discovery 300Tdi автомати

За мен си е електрически проблем, а не прегряване. Ако ще свети на цикли, няма да е силно-слабо, а ще е примерно мигане и после постоянно или първо жълта, после червена....т.е. проблема е скапан датчик или електрическа верига
    П.П Вельо дай го за патологията .....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От: Датчик за температура в скоростната кутия на Land Rover Discovery 300Tdi автомати

Здравейте колеги отново.Днес датчика половината ден не светеше и изведнъж пак светна.Обаче късмет ,че светна на по-малко от километър от Мото Пфое ,та реших направо да купя датчик.Цената му беше 53 лв.Ако някой го интересува мога да го снимам.Обаче спирайки на паркинга на Мото Пфое светеше,замотах се около 30 мин там и в момента,в който дадох контакт лампата светна отново...Та утре карам камиончето на Дядо Владо и да се надяваме повече лампата да не светва.
      Последно редактирано от landyfan; 09-11-10, 19:10.

Коментар

Днес с Дядо Владо сменихме датчика.
        Старият беше посинял мъничко, но по-важното е,че да чукам на дърво след това повече не светна до сега, а си повъртях сравнително доста.
        Огромни благодарности на всички отзовали се в темата и разбира се на Дядо Владо. Да се надяваме, че това е била причината.
        Поздрави!
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-11-10, 15:07.

Коментар

LR Discovery 2 TD5 - светва датчик за температура на автоматична скоростна кутия

Здравейте, септември миналата година си купих LR Discovery 2 TD5 авт. ск. кутия 2001г. Януари месец като изкачвах прохода за Боровец ми светна датчик за температурата на автоматична скоростна кутия. Спрях, изчаках да се охлади и да изгасне датчика и тогава продължих. Лятото при теглене на ремарке пълно с пясък също светна. Смених маслото на ск. кутия в Мото-Пфое Пловдив и им обесних за проблема, но ми отговориха, че не знаят на какво се дължи. След сманата на маслото не е светвал този датчик и реших че проблема е отстране със смяната на маслото. След това съм теглил ремаркета с пясък, но не е светвал датчика. Преди три дни при изкачване на един проход отнаво светна. Минали са 4 месеце от смяната на маслото. Моля ако някой знае или е имал такъв проблем да сподели на какво може да се дължи това.

Коментар

От: LR Discovery 2 TD5 - светва датчик за температура на автоматична скоростна кутия

При мен на Фронтерата го направи това два пъти и отидох на ремонт на кутията! В крайна сметка се оказа полузапушена серпентина за охлаждане на маслото във водния радиатор, поне се проверява лесно - откачаш маркучите и духаш с уста /не компресор/ - не трябва да има голямо съпротивление.
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

От: Светеща лампа за прегряло масло в Автоматична скоростна кутия при -5 градуса.

Принципно е нормално при голямо натоварване да загрее маслото. Затова е и датчика за температурата. Ако теглиш и караш бавно, пробвай на бавни.

Коментар

От: Светеща лампа за прегряло масло в Автоматична скоростна кутия при -5 градуса.

Пътят е нормален планински /Любимец-Ивайловград/ карам м/у 40 и 60 км. в час според завоите, не съм карал повече от нармалното и за такъв автомобил мисля че не трябва да му оказва влияние обикновен фошеен път и да се налага да спира за охлаждане, за да мине наклона.

Коментар

Да, това което пишеш не е нормално - имаш проблем! Провери си охлаждането, може да имаш късмет и да минеш с "малка кръв".
                  Honda XL600LM, 1987
                  Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                  Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X