Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремарке за Land Rover .. или по скоро направи си сам.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремарке за Land Rover .. или по скоро направи си сам.

Брезента е доста зле но засега ще кара, Гуми за смяна +джанти калниците и те .Абе промени ще има доста понеже някой детаили са на принципа проба грешка ама така е тя, по принцип трябва накрая да излезе къмпингарско ремарке, да видим...
    Георги 00356/ 77777016 Малта
    Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Много добре се е получило и лично на мен много ми харесва. Надявам се приемаш градивна критика и да допълня нещо. Според мен би било много лесно и удобно да сложиш едно колелце, на което да му се регулира височината, даже и да можеш бързо и лесно да го демонтираш. Направил съм мързелива скица. Поздрави!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1634.jpg
Прегледи:1
Размер:188.6 КБ
ID:5691633

Коментар

Има колелце и демферен теглич от каравана със спирачна система, но не са монтирани още , ще има доста доработки , а критиката ще ми е от полза.

Коментар

Много много хубаво,цялата композиция много ме кефи.БРАВО.
          Трагичното не е смъртта, а животът, който
          хората живеят или не изживяват до смъртта си.
          Чарлз Буковски

Коментар

Не знам как ще караш с това "ремарке". при всички положения ще имаш проблем с управлението. Казвам го от опит. Дърпам три ремаркета, две с лодки и когато не съм прекарал товара достатъчно на кантар/около до 50кг / на теглича или олеква кормилото иили се опитва да повдигне задницата. Това при твоя случай може да се реши с разпределението на товара, но ....сбъркана ти е конструкцията. И второ с тази чупка на теглещата ос????
            Инак изглежда много тарикатско и по принцип браво за идеята и мерака.
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Така чупката е наложителма заради разликата във височината, понеже окачванрто и моста са от Land Rover. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1484.jpg
Прегледи:2
Размер:154.8 КБ
ID:5691710Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1504.jpg
Размер:118.8 КБ
ID:5691711Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1492.jpg
Размер:137.3 КБ
ID:5691712 поради тази причина се наложи чупката, После добавен подсилващ профил от лапата до планката на А рамото,който минава надлъжно и е с надлъжни заварки до края. Натоварено доста ,за сега проблеми съм нямал с завиването а и джипа си го дърпа добре. Не е предвидено за товар , проекта е за къмпингарско форгонче.

Коментар

Сложи един кантар (на който се тегли жена ти) под ключалката с една подпиралка(например трупче) да видиш колко тежи на ябълката. Гледай да не е повече от 100кг. Ако е повече може да компенсираш като сложиш резервната гума някъде отзад или сандъка, или инструменти или ако качваш някаква желязна конструкция тежкото да е отзад. С поздрав Борето
                Трудно ще е.
                А бе трябват ти още две врати отляво и дясно зад гумите и удължаване на ремаркето.

Най доброто решение от моя опит е: Оста на ремаркето трябва да бъде на 5см. зад мислената среда на коша на ремаркето. Тогава върху ябълката тежи грубо казано само теглича пред коша. Ремаркето винаги трябва да е леко наведено напред.
                Последно редактирано от boreto2; 17-11-15, 19:28.

Коментар

Боре работа е кажи речи готова вече , ще се компенсира с товара, ремаркето като е празно ,дори и без помощно колело отпред си го закачам сам. Няма да го одължавам това е сигорно. Има опция за добавяне на втори мост непосредствено до този. това се обмисля като вариант, само се обмисля дали ще стане....

Коментар

Зависи какво искаш от ремаркето - превоз на обем или тегло.Втори мост пред този трудно ще стане - пречат конзолите и щангите които държат този.Борето

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
                      Зависи какво искаш от ремаркето - превоз на обем или тегло.Втори мост пред този трудно ще стане - пречат конзолите и щангите които държат този.Борето

Имаш добри доводи.. и от твойта гледна точка си прав но представи си малка "мини" каравана или ремаерке но не само ремрке а на единия етаж спиш. от доло е кухнята е отгоре банята. Определенио няма да го товарим с камани и дърва.... но и не мога да ти посоча точно форрмолиран целия проект тъй като и ние все още имаме доста дискусий по детайлите..

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
                        Много много хубаво,цялата композиция много ме кефи.БРАВО.
                        ..и ти си се справил подобаващо ... Може да обменим опит на Доспат

Коментар

Трябва да внимаваш центъра на тежестта да не стане високо. При по висока скорост ще те люлее. Или пък трябва да сложиш стабилизираща щанга. Амортисьорите при висок товар трябва да са перфектни или двойни.Премери височината на ремаркето празно , след това се качете 6-7 човека ( 500-600кг.) и пак премери Трябва ли да слагаш тампони, остава ли още ход? Хайде лек ден. Борето
                          Р.S Аз на ремарке моя изработка(мой проект) съм качвал многократно 30 торби цимент , а на влекача (Волга ГАЗ 24) 15 торби и съм нямал проблеми . Проблем е била само скоростта - над 60км/ч почва да люлее и излизаш извън пътя.

Коментар

Проекта е много ефектен А по отношение на баланса колегите са прави,моста е много назад и тежеста се пренася на ябълката което освен незаконно (макс 150кг)нарушава ходовите качества и претоварва прикачното устройство и теглича от друга страна ако не го товариш много няма да има ядове
                            Последно редактирано от auto_marin; 19-11-15, 07:31.
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Значи сигурно сте прави , но ако следите темата ремаркето дефакто е малка каравана , или поне това ще стане от него . На снимките може и да изглежда масивно но не забравяйте че от Land Rover са направили всичко от аломин.. Та ще рече че намаляме оъ товара значително .Не е по дълго от 3 метра. да има малко усилие на ябълката но по никакъв начин не съм усетил да има някаква промяна в управлението .
                              Поне на джипа не се усеща. не знам как ще е другаде, ама то не е правено за друго..
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-11-15, 12:07.

Коментар

Там, където си сложил горните "чинии" за пружините, обикновено се слага и гредичка между левия и десния профил на шасито, иначе ще се стремят да усукват шасито.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X