Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна - ремонт на вакуум помпа за Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: теч от вакуумна помпа на Диско 1

По думите на един майстор(Румен който бачка при арабина) причината за течовете при тези помпи е именно от въпросните нитове ,които с времето се разбиват от вибрациите и започва да тече,пробвали са да заменят нитовете с болтове но няма голяма файда.Посъветва ме ако теча не е фрапантен и спирачките работят нормално да не пипам щот и нова да сложа пак така ще стане рано или късно

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
      По думите на един майстор... Посъветва ме ако теча не е фрапантен и спирачките работят нормално да не пипам щот и нова да сложа пак така ще стане рано или късно
      Бисерите нямат край, тва е да си масйтор, а

По тази логика дай и накладките да не сменяме и масла, те рано или късно пак са за смяна

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
        ...цената й е 85 паунда...гадовете.....
        Иди питай колко струва в МПф .

Коментар

Здравейте,
          аз се наех миналата година с този ремонт , като бях склонен ако нищо не стане да си купя нова помпа. Омасляваше ми точно отпред от капака при нитовете.

Свалих я , разнитих я ,отворих , почистих хубаво , точно където са нитовете - този капак пада и има гумено уплътнение .
          Измих помпата , сложих в кореселин малко гуменото уплътнение да се раздуе,
          омазах всичко хубаво със силикон върнах гуменото уплътнение , стегнах с болтове всичко.
          Монтирах и вече 1година си карам така, пак сълзи но , много много малко !.

Поздрави,

Коментар

Жив да си, Геле! Малко само да се оправи времето ( че ще се работи навън) и съм я измъкнал, мръсницата. Ще направя и снимки
            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Успех с ремонта .
              Внимавай при качване и сваляне на помпата , седи под напрежение заради буталцето вътре и вала на двигателя който го бута/натиска, развинтвай внимателно всички болтове едновременно. При слагането става с малко натискане или трябва да преместиш колата малко , напред - назад да освободи за да може да се монтира.

Горе долу е това.

Коментар

Ремонта е направен. Благодаря на Геле за напътствията. В добавка имам няколко неща:
                1. свалете предния капак - много по-удобно е за работа, а свалянето и поставянето са общо 15 мин.
                2. отрежете главите на нитовете на шмиргела - така ще избегнете превъртането им, ако ги режете със свредлото на бормашината
                3. болт М 5Х16 мм, гайка и федер-шайба
                Ето и снимки:
                Успех на всички!!!
                Прикачени файлове
                00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Браво,оня от Рам партс кво ме хвърляше по върбите че не можело ето че и аз се захващам да я оправя мойта,благодаря на колегите

Коментар

До: Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЕРИ

Може да ви е полезно ...
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-02-10, 11:35.
                    LR Disco II, Td5

Коментар

От: До: Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЕРИ

Здравейте колеги,

вакуум помпата на Defender-a /300 Tdi/ "умря" и спирачният педал много се втвърди и колата не спира! Препоръчайте ми какво да правя:
                      - да купя нова /между другото доставчик на части за автомобили ми обяви цена от 550 лв. и 3 седмици доставка/
                      - да намеря майстор /в Североизточна България / който да се опита да ми я ремонтира /не съм толкова технически грамотен/
                      - да се опитам да си поръчам на някой от онлайн магазините

Тъй като съм дилетант ще попитам експертите дали за всички двигатели 300 Tdi на Defender и Discovery вакуум помпите са едни и същи. Питам защото в paddockspares.com такава помпа има дадена само за Discovery 1, но не и за Defender

Коментар

Преди няколко месеца и аз бях на тоя хал.Купих си нова,за да ми е мирна главата.Взех я(по спомени) за около 400-450 лв.На няколко пъти щях да се очистя заради спирачки!Да не казвам масло колко съм ,,излял''(буквално).По кило на седмица!
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако ти се разхожда до Варна се наемам. Ама много задачи и ще я правя когато има време. Примерно за 3-4 дена все ще я вмъкна между задачите. Само да няма нещо счупено. Ако не стане защото нещо е строшено- не дължиш нищо.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Ако ти се разхожда до Варна се наемам. Ама много задачи и ще я правя когато има време. Примерно за 3-4 дена все ще я вмъкна между задачите. Само да няма нещо счупено. Ако не стане защото нещо е строшено- не дължиш нищо.
                            Благодаря на Targa за готовността да ми помогне и на бат"Марто за съвета!

Targa, ще дойда при теб за да опитаме да я оправим! Моля те изпрати ми на ЛС мобилен на който да се свържа с теб и да уточним кога да ти оставя колата!

Коментар

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
                              Благодаря на Targa за готовността да ми помогне и на бат"Марто за съвета!

Targa, ще дойда при теб за да опитаме да я оправим! Моля те изпрати ми на ЛС мобилен на който да се свържа с теб и да уточним кога да ти оставя колата!
                              На мен не бързай да благодариш.Според Цецо,на 300 тди помпата е по-евтина от тази за 200 тди.Дано не съм те подвел.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
                                Здравейте колеги,

вакуум помпата на Defender-a /300 Tdi/ "умря" и спирачният педал много се втвърди и колата не спира! Препоръчайте ми какво да правя:
                                - да купя нова /между другото доставчик на части за автомобили ми обяви цена от 550 лв. и 3 седмици доставка/
                                - да намеря майстор /в Североизточна България / който да се опита да ми я ремонтира /не съм толкова технически грамотен/
                                - да се опитам да си поръчам на някой от онлайн магазините

Тъй като съм дилетант ще попитам експертите дали за всички двигатели 300 Tdi на Defender и Discovery вакуум помпите са едни и същи. Питам защото в paddockspares.com такава помпа има дадена само за Discovery 1, но не и за Defender
                                Колега,ей тук в Падока вакуум помпите са по 160лв+35лв доставака.Идват за една седмица.
                                http://www.paddockspares.com/sp/cat/...vo+System.html

Brake servo - non ABS 90 to HA701009/110/130 to HA901219. 1/2 port or Type 50 -227mm non return valve aperture at btm right - DEFENDER
                                STC2878
                                £64.95 ex VAT

Последно редактирано от Младен Стоянов; 06-06-10, 19:54. Причина: Допълване на информация
                                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X