Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел за P38A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шнорхел за P38A

Добър вечер на всички !
    Интересувам се от какво може да стане шнорхел на реинджа или къде оригинален?
    На 50% съм да бъде самоделен но ако го намеря за автомобила на добра цена няма да се замисля.
    Имам приятел които работи със фибро стъкло отливки молдове и т.н.т и тои ми предложи да го изградим от нула но незная защо искам да е правен за колата и изпитан . Идеята на Герича (моят приятел) не е лоша той прави по 300 играчки от тея дето децата пускат левче и се клатушкат на година и поправя доста такива но го искам оригинален и не искам да му отнемам от времето че много пие после.Последно ми прави козирка за един Патул на друг приятел и на ресторанта ни излезе 210лв банкета и се налагаха 4 пъти да ходя до варна за доработки . Малко е и инфото за точно този шнорхел . Ползвах търсачката но не ми излезе нищо за това и пускам темата.
    о897ч87о3о

От: Шнорхел за P38A

Мислиш да го топиш Лорда в 90 санта вода ли?
    Я влез с него първо в 50 санта блато, изключи го, слез, огледай го от всякъде, снимай си го...
    После се прибери и като видиш колко чистене имаш - ще знаеш колко НЕ искаш да го правиш пак
    Като качиш снимките и кажеш, че продължаваш да го искаш - ще ти намерим модели в нетя
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Това с чистенето е едно от най деморализиращите неща, последния път ми отне 2!!!! Часа с професионален керхер да си видя шасито и тъкмо бях горд от чистотата и пак падаха буци кал. А аз бях смазан.

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
        Това с чистенето е едно от най деморализиращите неща, последния път ми отне 2!!!! Часа с професионален керхер да си видя шасито и тъкмо бях горд от чистотата и пак падаха буци кал. А аз бях смазан.
        Тъй, тъй, а сега си представи тва всичкото над нивото на прага Демек - водата вътре, кал и треви в ламелите на радиаторите, по ролките, вътре в алтератора и навсякъде, където се сетиш
        Често влиза и в мостовете, раздатка и/или скорости (че кой ще се сети, че първо отдушниците се вдигат). Всички чорби (без маслото на мотора) се сменят...
        След няколко такива - и фаровете сменяш...
        И това като нивото на водата е под филтъра, че той си е височко

Коментар

Добър ден ! Идеята за шнорхелът е първо че много кофти е поставен въздушният филтър. За малкото време във мене съм сменил 2 бр. За 1000 км е вече ужас (съжелявам че не го снимах). Поставях балатум под тръбата във калникът от където смуче въздух и пак го цапа много бързо . Идеята е точно тази тръба да се удължи шнорхелът , след това е и естетически ми харесва повече . Чистенето не е никога лесно писал съм го и във други теми не съм привърженик на харда но много пъти ми се е налагало да преминавам води и то дълбоки. При 2 дъждовни дни и филтърът е за изхвърляне а при едно няколко дневно пътуване във дъжд трябва да си пълня няколко резервни във багажника. Отдушниците са удължени от предишният собственик и са закарани във кутията на филтърът.Причината за това не я зная но ще ги оставя така.
          о897ч87о3о

Коментар

Чистенето не е проблем, проблем е 20 годишното уплътнение на вратата, след него на пода има 4 компютъра от които BECMa. До нивото на мигача е достатъчно.
            или искаш това

Ако го искаш толкова много шнорхела и ще го ползваш по предназначение трябва да мислиш за това
            https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...28&oe=56794A80

А ако е за красота
            http://ala-plast.com/snorkel-do-rang...wa-strona.html
            http://www.rangerovers.net/forum/7-r...-intake-2.html
            https://www.youtube.com/watch?v=ziz80UqK0wM]

Коментар

На клипове е едно, но не винаги си в идеално равна ситуация - някой път тръгваш с муцуната надолу. Или дясната страна пропада - тогава може и в повече от метър да газиш.
              И тази локва е чиста

Коментар

Шнорхела, има много функции.

Едната е да не взима прашен въздух, но ние не сме в Австралия или Конго да караме 700км по прашни черни пътища със 100+км/ч.

Другата функция я знаем да не влезе вода във двигателя, тука също не вярвам някой да иска да форсира Дунав , но по нашите деренца се влиза с остър ъгъл (в повечето случаи) и тогава си е в помощ защото можеш да удавиш двигателя и в 60-70см вода.

Така че след като искаш действай, мисля че може да пасне сравнително лесно шнорхел от Диско 2.

Или просто внимавай при газене на дерета. а BECM-а може сравнително лесно да се водозащити, в някакви разумни граници повечето букси също с малко внимание могат да станат относително безпроблемни.

И един въпрос, някой чел ли е мануала на Рейндж в частта преминаване на реки ?

Коментар

......И един въпрос, някой чел ли е мануала на Рейндж в частта преминаване на реки ?
                  Пише да се използва подходящо за целта средство (лодка)
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Пише да се използва подходящо за целта средство (лодка)
                    и аз тА обичам

Коментар

Май бързаме да се упражняваме, а автора не е казал за какво му трябва

Коментар

И един въпрос, някой чел ли е мануала на Рейндж в частта преминаване на реки ?
                        На 204та страница, напомпан на макс 20инча или 50см.

Само 1път го потопихме, водата заля малко капака ама нищо не последва само 1 садмица се разхождаме с висящи треволяци.
                        http://topgear.bg/?go=article&p=deta...llPos=0&_t=600 с по малко вода беше

Коментар

Живея във Балчик за хората които не са запознати тука имаме горе и доло . При валежи дори и не много този баирест град се превръща във 2 реки (2те главни улици). От всички малки и второстепенни улици се стичат огромни количества дъждовна вода.Та тая вода е способна да стигне доста обем .Лично със полото на майка ми водата ме е заливала над капака и по предното стъкло.Като малък видях със очите си как водата влачеше училищното автобусче. То не е хубаво но точно тези дъждове ми дават доста работа във автосервизът . И ситуацията /дъжд коли изгаснали ,намокрени,удавени дори отнесени от водата и ми звъни телефонът да издърпам някого ,аз какво казвам ами не искам да си мокря джипа че не му се пие вода.По добре да си вържа гащите и да съм спокоен .
                          о897ч87о3о

Коментар

Решението взето ще се прави шнорхела!
                            о897ч87о3о

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X