Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Land Rover Freelander 1.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с Land Rover Freelander 1.8

Здравейте колеги,
    Появи се странен проблем с моя фрилендър.Когато карам на първа и задна и завия предните гуми ,задният диф. се надига и се чува почукване отзад,може да е от удар на тампоните на дифа към купето.Също се появява ако сложа под задните гуми някакво препятствие като плочка ,талпа.
    Сменил съм и трите тампона на дифа.Тествах вискомуфата и си преплъзва или поне така мисля.Вдигах едната страна и се въртяха без особено усилие двете(предна и задна) странични гуми.Задните гуми не са износени като от блокирала муфа.Проблема го има само при първа и задна,но е дразнещ.
    Нужна ми е помощ да се справя с проблема.

От: Странен проблем с фрилендър

Здравей, повдига се само едната задна гума за тест на виско муфа, има клипчета в мрежата ако не ти е ясно защо питай, почти сигурно си за виско муфа, имаш два варианта нова или рециклиране и при двата варианта ще има нужда и от нови висящи лагери при втория е по ефтино но с труд, лагери пак е около 600 лв! Успех с ремонта.
    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

От: Странен проблем с Land Rover Freelander 1.8

Виско. Опитай на сух асфалт с максимално навит волан да правиш кръгчета-кола с изправна муфа се движи гладко, без да се мъчи. При опечена муфа се чуват гадни звуци от трансмисията-стържене, удари, външно колело провлачва, вътрешното боксува...диагнозата е лесна. Успех с ремонта!
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Е той го е направил експеримента. И вискомуфата е категорично умряла.

Нищо странно няма в проблема, фрийлендърите са си така.

Да сваля кардана докато диференциалите са още живи и да мисли за рециклиране на муфата (има къде).

Коментар

Висящите (опорни лагери )от двете страни на муфата съм ги сменял преди 5-6 години.Знам как да я извадя без да се счупи.При теста на муфата с лост 1,2м и 8 кг туба си пада плавно и бавно.После съм вдигал цяла страна и при рязко въртене наляво надясно на задните колела задният диф.леко плава .При плавно движение на задното колело когато е вдигната едната страна предното от същата вдиганата страна се върти без усилие и запъване.Гадни звуци от трансмисията и стържене нямам при навит волан.Нито провлачване нито буксуване.
          Сега мисля пак да бележа карданите и да ги сваля и да видя дали има такова леко удряне на тампоните на дифа по купето.Ако и при свалени кардани го прави от къде може да е проблема.

Коментар

Виското е умряло, не се занимавай с туби и лостове. Естествено, че като вдигнеш едната страна на колата и завъртиш на ръка едно колело, другото ще се върти в синхрон. При заварена муфа и два свободни дифа това е нормално.
            Поне свали кардана, ако не искаш да стане на мармалад отдолу.

Съобщение от модератор:
            Моля, напишете си в профила от къде сте.
            ...ЦЪК
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-05-15, 10:12.

Теди

Коментар

Демонтирах кардана и проблема изчезна.Навярно виското е свършило курса.При търсене в нета на майстор за ремонт на вискомуфа намирам една фирма от Лом и една от София.Търся мнения и съвети от колеги,които са минали такава интервенция и на кой им е ремонтирал виското как се е справил и на каква цена.

Коментар

Виско на Еспас (то е малко по-голямо от Фрийлендърското) ми ремонтираха в София за около 250лв. Два пъти - не че се счупи след ремонта ами просто колите са две. Работят муфите безгрижно. Фирмата я намерих с търсене в Интернет и май все още е само една дето се намира през Интернет.

Коментар

Първоначално публикуван от atanasdenim Преглед на мнение
                  ......... Търся мнения и съвети от колеги,които са минали такава интервенция и на кой им е ремонтирал виското как се е справил и на каква цена.
                  Две актуални теми за теб:
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...25#post1614325
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=198037
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Пращай я У София, за другите не съм чувал даже.

Теди

Коментар

Има и в Разград има и във Варна.
                      Пробвай за контакт и в OLX-са. Там се рекламират за рециклирането.
                      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                      freelander 1,8 2001g.

Коментар

Аз правих моята в София, от същия човек взех и висящите лагери - доволен съм, трета година е без проблем - някъде 200 пари дадох май тогава...
                        BMW R 1100 GS

Коментар

Колега дай контакти и малко повече инфо, къде в София

Коментар

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Гого, гледай датите на постовете! Тук последния е от 2015 година.......

На моя бившия Фрилендър я правиха в bgmufi.Бях доволен от настройката на виското.
                          Управлява
                          ЛР Дискавъри 1 300tdi
                          Вектра А C20XE

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X