Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистериозно свирене на ролка или ... на 300tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мистериозно свирене на ролка или ... на 300tdi

Привет колеги,
    Малко пред история. Първоначално леко присвирваше нещо покрай ролките и след като загрее двигареля спираше. Така карах доста време. После реших да замия двигателя и коша, на авто мивката момъка напръска с препарт(не знам май обезмаслител някъкъ) и после с пароструиката зами. След това свирене нямаше. Реших да се погриза за здравето на ремъците и си взех спрей за ремъци, прочетох иструкцията и запалих двигателя и мапръсках хубаво ремиците и се почна. Леко свиреше нещо и след като изсъхнаха спря. Реших да ида за риба, но място към което се бях насочил изискваше от мен да мина през една река додата беше много мътна и нивото малко над горния ръб на калниците. Нямаше как и на отиване и на връщане минах през неня. прибирам се слизам от колата бре нещо свири и веднага при майстора. Гледахме и първо решихме че е лагра на паразитната ролка сменихме го и не познахме. На следващия ден пак двамата гледаме и решихме на погледнем какво е положението с водната помпа. Раглобихме каквото трябва и я смъкнахме и пак не познахме. След това така и така вече станахме специалисти по свалянето и слагането на пистовия ремък прегледахме някъде да има луфтове по алтернатора по хидравличната помпа и пак нищо. Прегледахме и ангренажния ремък беше леко хлабав стегнах ме го и пах продължи да свири. Аз лично си мисля данеби да е влязло нещо при алтернатора примрно между ротора и статора и с какво да го смажа с контакатен спрей ли?
    Помагайте направо се видях в чудо.
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

От: Мистериозно свирене на ролка или ... на 300tdi

Не знам как си пръскал със спрея, но пробвай да напръскаш ремъка от двете страни - имах същия проблем и се оказа свирещ ремък. Аз използвах силиконов с,азващ спрей, не съм купувал специален. Спрея решава проблема за два-три дена и после пак. Иска смяна.

Коментар

При мен също свиреше ремъка /300 `tdi/ и се оправи след смяна на обтегача.
      LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
      LR Defender 110 - 2003, TD5
      Honda CR-V II - 2004, 2.0
      тел. 0887 581 738

Коментар

При мен беше обтегача на седемпистовия ремък. Оказа се, че ролката стои под много малък едва забележим ъгъл спрямо ремъка, т.е. не е на 100 % успоредна и всъщност се върти, но и леко приплъзва. И това беше нов обтегач Bearmach. Оригиналният е Dayco. Смених за по - сигурно, но след като ме побърка със свирене, върнах оригиналният и само смених ролката, че лагера на старата беше заминал.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Така преди малко елиминирах паразитната ролка и ролката на обтегача на климатика (за всеки случай я проверих). Пак си мисля за водната помпа, някой може ли да каже как да разбера дали е заминала.
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Ако са ти износени каналите на някоя ролка, най-вече на кол. вал, ще свири(приплъзва), каквото и да правиш. Чест проблем при многоканални ремъци.

Коментар

Свиренеро определено се чува отгоре покрай водната помпа, поръчах я вече. Сега ще го карам така на къси дестинации(ако стане нещо поне да не е голяма бела).
              Последно редактирано от Mortum; 04-04-15, 13:09.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X