Обява

Свий
Няма добавени обяви.

300 Tdi на Defender 90 мечта или реалност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 300 Tdi на Defender 90 мечта или реалност

За генерацията- хубаво е да се смени, за да не се удуши мотора. Хубавото, че от UK не е скъпа.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Да Симо и аз така мисля, но за Диско или за Дефендер да е?

Коментар

За Дефендър 90 разбира се Като ще се наложи да се скъси някоя от тръбите. Предполагам, че най-лесно ще е да се скъси предната тръба от мотора и останалите да останат непроменени.
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Така направих и аз. Поръчах цялата генерация за Дефендър (само че при мен за 110-ка). Единствената корекция беше в първата тръба.

Коментар

Аз съм с насаждан двигател от Диско 200 тди - проблема с филтъра решихме с оригиналната филтърна кутия на Дифендъра, но изрязахме трите крака и я сложихме хоризонтално, като всмукателната тръба сочи навън - в посока обратна на двигателя и за нея после закачихме шнорхела. Ако е неясно - мога да направя снимка.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Здравейте! Събрах доста информация от всички вас , за което благодаря! Реших да монтирам скоростна кутия от 300Tdi за да изхвърли двигателя по -напред както си е оригинално. За да не удължавам гумените съединения и тръби. Както и да мога да използвам съществуващия дифузьор. Проблема е обаче в намирането на такава. Обърнах нета и не мога да намеря . Или намирам от 200 Tdi или е много висока цената. Така , че ако някой има такава читава да ми пише тук или на лични. Благодаря ви предварително!!!

Коментар

Благодаря на Андро! Вече имам и скоростна кутия!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150408_193213.jpg
Прегледи:1
Размер:120.1 КБ
ID:5653150Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150408_193158.jpg
Прегледи:1
Размер:128.9 КБ
ID:5653149
                  Ето я и нея. Малко няма вид, но надявам се след вътрешна ревизия и външна намеса нещата да си дойдат на място.

Коментар

Айде бе Миленчо лова дойде кво чакашшшшшшш !Събирай го това железо .Поздрави

Коментар

И този момент ще дойде, Тонка. Аз не бързам, а време нещо все не остава, но за лова ще съм на лице!

Коментар

Айде Миленчо давай снимки по проекта бре кво чакаш направо си готоввв!

Коментар

Много хубав джип, колега, мераклийска работа.
                          На моя Андро (да е жив и здрав и той и Вальо) му присъди 300TDi. Чак тогава ловците го признаха за джип .
                          Искрено ти завиждам за чувството, което ще изпиташ като го подкараш с новия двигател.
                          Дано да е по-скоро, че както казаха колегите лова ще свърши.
                          Успех,
                          LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
                          LR Defender 110 - 2003, TD5
                          Honda CR-V II - 2004, 2.0
                          тел. 0887 581 738

Коментар

Нямааа той е готов ма няма снимки нещо!

Коментар

Здравейте колеги и приятели! От доста време не съм писал нищо по моята тема. Едно,че не намирах време да работя , а след като започнах имах известни затруднения. Кое как да сложа. Как точно да го направя за да не изменям визията , а и правилната работа на двигателя. Е вече всичко мога да кажа свърши. А това как съм се справил вие ще кажете. Определено не е фасулска работа , но с повече желание нещата стават. Искам на благодаря на Симо за отзивчивостта и коректността му. Винаги готов компетентно да помогне. Доволен съм от крайния резултат. Джипа стана съвсем друг от към динамика. Изчезнаха досадните вибрации на ниски обороти. Вече съм готов за лов и пътешествия. Щях да пропусна и Тони , който ми предостави неговия Land Rover за точни размери и правилно позициониране на новия двигател. В процеса на работа открих лесен начин за приспособяване на скоростна кутия от Дискавъри на Дефендърскита лостова система. Обикновено се изработва една джаджа или се поръчва от Англия. Там цената е доста висока и мисля , че не си заслужава да се дават грешни пари. Ако някой има интерес мога да напиша как точно става. Благодаря за вниманието и на колегите ловци НАСЛУКА през новия ловен сезон.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от milen_di; 31-08-15, 14:29.

Коментар

Много е грозен.
                                Пу, да не му е уруки!
                                Хайде, наслука и на теб!
                                "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                                сър Уинстън Чърчил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X