Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна турбо Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна турбо Land Rover Discovery 2 Td5

Здравейте, поразрових из форума относно какво става с турбината на ТД5 когато започва да се чупи, ремонтира ли се или направо нова , но нищо не открих по темата.

Та ако някой има идея къде да отида за да ми кажат със сигурност какво да правя или е имал подобен случай нека сподели. Някой ремонтирал ли е такова турбо ?

Ето и какво се получава при мен , освен че чувам едно свирене от извесно време , също се забелязва масло по маркучите от турбото към интеркулера или нещо подобно, поне така ми каза майстора.

Иначе турбо намерих в падок 340 паунда без ДДС , така че май ако се наложи ремонт на моето , май съм по-склонен за ново вместо ремонт.

До: Турбо на Диско2 ТД5

Здравей колега не е страшно че турбото се чува или,че има малко масло в смукателния колектор,това дори е нормално.Обърни внимание колко масло ти харчи,това е един от признаците когато турбото заминава.Ако не е фрапираща консумацията на масло значи всичко е окей
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Сваляй изходящия маркуч/тръба и виж колко е луфта на оста. Ако е повече от 1 милиметър, значи е много. Ще започне да цоца масълце. За ремонт ще ти искат около 70-80% от цената на чисто ново турбо.

Коментар

Ами това решихме с майстора, да сменим маркучите и ако има пак проблем с разход на маслото , аз лично си го реших да купувам ново турбо, за справка в падок цената е 340 паунда. Така че утре пускам поръчката и ще видим. Притеснителното е че след като се монтират нещата ще имам прекалено малко време до Коледа за да мога да реагирам тогава с поръчка и смяна на турбото.

Коментар

Бе като свалиш изходящия маркуч, с пръст бутни лекичко оста на турбото. Размърда ли се осезаемо, направо си поръчвай ново. Преди 2 седмици поръчахме за колегата ivied. Жми градО.

Коментар

Смяна турбо Discovery TD5

Колеги, турбото го ремонтираха и предстои поставянето но четох по анг.форуми, че трябва да се смени маслото заедно с монтажа на отремонтираното...
            Някакъв коментар?
            Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
            LZ2РSD

Коментар

От: Смяна турбо Land Rover Discovery 2 Td5

Принципно е желателно и маркучите за вход изход на маслото към турбото да бъдат сменени/продухани. Аз лично смених маслото с ново за да си работи новата турбинка с прясно масълце А въпросните маркучи аз не ги смених а ги продухах и промих малко картерната система с ново масло. Аз говоря за 300тди, но по снимки като гледам на ТД5 не е кой знае колко различно

Прежали 7л масло (или колкото събира) и действай. Аз лично вече за 5 път ще сменям антифриз ;(
              LR Discovery 300Tdi 1996
              Subaru Outback 2.5 1998
              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Аз я минах тази процедура.
                Сложих си чисто ново турбо, защото и на мен ми казаха, че омасляването по маркучите е от него. Но след поставянето му си остана омасляване.Предполагаем виновник - картерните газове.
                Новата турбина също свири, като старата тъй, че това е нормално.
                Предпочетох ново пред ремонтирано, защото тук ми искаха 500-600 лв. за ремонт и почти никаква гаранция. Сега на практика имам 2 работещи, но нека има.
                Преди смяната си поръчайте и всички гарнитури от и след турбото, защото те не идват в комплекта. Също така дефтунгите за маслото.
                Петьо, в описанието на новата турбина беше изрично споменато да се смени и маслото. Така и направих.
                LZ1AID

Коментар

Мдаааа, мерси Сашо. Ще сменим маслото.
                  Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                  LZ2РSD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X