Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RANGE ROVER P38- Проблем с мощността!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RANGE ROVER P38- Проблем с мощността!

Здравейте колеги!Бих искал да направя запитване относно мощността и вървенето на моята джипка.
    Аз съм от Русе, джипа ми е П38 - 2.5 дт, ръчка.
    От доста време колата няма тяга, не иска да дърпа и да върви, както преди. Ходих на диагностика и ми изписа следното: "boost pressure invalid value". Само да Ви кажа, че съм проверил и сменил доста от елементите по двигателя, но никакъв резултат. Като започна от смяна на филтри, смяна на МАП сензор, проверка на кабели, нова плочка на ГНП, сваляне и проверка на турбото, чистене на интекулера, чистене на резервоара и т.н. Повече от година не мога да я оправя, а желанието ми е голямо.Благодаря Ви предварително!

От: RANGE ROVER P38- Проблем с мощността!

Boost-a мерили ли сте го, не с компютър, а с манометър? Не казвате коя годена е машината, има ли ЕГР и ако има изчистен ли е както и има ли дебитомер ? Щом сте сменяли МАР сензора, шлауфката до него сменихте ли я?

Коментар

Джипа е 97-ма година,няма ЕГР клапан,няма и дебитомер.Маркучлето е чисто ново.Заключението според някои е че информацията от МАП сензора не се отчита от компютъра.Последно след диагностика това ми казаха и също че на живите данни ми излиза, че атмосферното налягане е 547 hpaskala, а би трябвало да е повече и дори с подаване на газ да минава 1000, а моето си стои без да се промени цифрата.

Коментар

Да ти кажа от опит, тоя МАР сензор не играе роля във вървежа (може да има 1-2 магарета, които не се усещат) ако не работи в нормите единствено разхода да се качи с малко. А тия живи данни къде сте ги гледали, Мото-Пфое или някъде другаде?

Коментар

Живите данни сме ги гледали в неизвестен сервиз, в мото фое не съм ходил още.

Коментар

Мапа дава грешни стойности. Налягянето трява да е колкото атмосферното на контакт. Продухай го , може да се оправи и после кабели гледай щом е нов датчика.
            Land Rover Discovery
            Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Точно тоя мотор най много страда от разтегнати вериги и точно такива са симтомите.

Коментар

Само да допълня, че понякога джипката, когато си реши се оправя- от ауспуха излиза черен дим и тръгва да върви много.Но това се случва много рядко и не зная на какво се дължи- дори съм махнал и катализатора.И да Ви кажа, че колата има чип, който е слаган в Италия.

Коментар

Имам абсолютно същия проблем,смених и аз всичко без да пипам помпата.Канзов ще е добре да се свържем да обменим информация

Коментар

В русенското МОТО ПФОЕ не ходи.Там нямат диагностика за Ланд Ровър.Като ходих там ме пратиха във варненското.Но това беше преди 2г.Може инфото да не актуално.Има някакъв момък до гара разпределителна,разбирал бил много на Ланд Ровър.Ходих веднъж но не го намерих

Коментар

Сега отново съм оставил джипа при майстор, нека поредния да се опита да ми оправи машината.Колега моят номер е 0888 337595- Илиян Игнатов-Русе.

Коментар

Колеги разреших проблема!Оказа се, че компютъра, който е до акумулатора се е прецакал.Смених го и колата излетя!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X